- Duada Elleri Kaldırmak

Adsense kodları


Duada Elleri Kaldırmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 4 October 2011, 12:36 pm GMT +0200

Duada Elleri Kaldırmak


 
3344. Berâ b. Azib'in bildirdiğine göre Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) başına bir felaket geldi mi, dua eder ve duada, koltuk altlarının beyazı görününceye kadar ellerini havaya kaldırırdı. [197] (Ebû Ya'lâ)
3345. Ebû Berze el-Eslemî'nin bildirdiğine göre Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem), duada koltuk altlarının beyazı görünecek şekilde ellerini havaya kaldırmıştır, [198] (Ebû Ya'lâ)
3346. Abdurrahman b. Muhayrîz'in bildirdiğine göre Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem): "Aziz, ve celil olan Allah'tan bir şey dilediğiniz zaman, ellerinizin ayasıyla (avuç içleriyle) dileyiniz, sırtıyla dilemeyiniz" buyurmuştur.
Hâlid demiştir ki: Ebû Kılâbe'ye "Bu nasıl olur?" diye sordum. Ravi Bişr ellerini havaya kaldırarak: "Tekbir ve tehlil bu şekilde getirilir" dedi. (Müsedded) [199]
 
Topluluk İçin Dua Edilirken Söylenecek Söz
 
3347. Enes naklediyor: Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) duada birine dua edecek oldu mu şöyle derdi: "Allah, günahkâr ve fasık olmayan, gece ibadet edip, gündüz oruç tutan sâlih kimselere eylediği gibi size rahmet eylesin. " (Abd b. Humeyd)
3348. Enes demiştir ki: Ashâbdan biri, kardeşi için dua edecek oldu mu, şöyle derdi... Yukarıdaki duayı zikretti. (Ahmed b. Menî') [200]



[197] Bûsîrî demiştir ki: "Bunu Ebû Ya'lâ zayıf"bir senetle rivayet etmiştir. Zira asıl ismi y' b. el-Hâris olan Ebû Dâvud el-A'ma zayıftır." (II, 17)
[198] Bûsîrî yorum yapmayıp Munakka' hadisinin bunun şahidi olduğunu söylemiştir.
[199] Bûsîrî hadisin yalnız merfü kısmını zikretmekle yetinmiş ve yorum yapmamıştır.
[200] Bûsîrî demiştir ki: "Bunu îbn Menî mevkuf, Abd b. Humeyd ise sahih bir senetle merfû olarak nakletmiştir." (II, 24)