- Diş gıcırdatma tehlike sinyali

Adsense kodları


Diş gıcırdatma tehlike sinyali

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 29 August 2010, 09:03 pm GMT +0200



Diş gıcırdatma tehlike sinyali

Bruksizm olarak adlandırılan diş gıcırdatma ve sıkma dişlerin tamamen kaybedilmesine bile yol açabiliyor.
uzman diş doktorların; tamamen strese dayalı gelişen “bruksizm”, yani diş gıcırdatma hastalı­ğına dikkat çekti. Diş gıcırdatma, sıkma ve çene­yi kenetlemenin genellikle gece uyku sırasında ortaya çıktığını söyleyen uzmanlar, gerekli ön­lemin alınmaması durumunda ciddi sağlık sorun­larının yaşanacağını kaydetti. Diş gıcırdatmanın şiddeti ve sıklığının dişlere zarar verecek boyut­lara ulaşabileceğini vurgulayan diş uzmanları, şunları söyledi:

“Sürekli birbirine sürtülen dişlerin mineleri zarar görür ve dişlerin boyu zamanla kısalır. Kök­lerinde taşıyabileceğinden fazla uygulanan ba­sınçtan dolayı önemli hasarlar ortaya çıkar. Di­şi çene kemiğine bağlayan bağlarda gevşemeler olur ve bu yüzden dişlerde sallanmalar, dökül­meler başlar. Önlem alınması durumunda dişetleri de ciddi boyutlarda zarar görür ve sık aralık­larla kanamalar meydana gelir.”

Çene eklemîndeki kıkırdak dokuda ortaya çı kan tahribat nedeniyle eklem şikayetlerinin art­tığını ve kişinin sürekli ağrı hissettiğini belirten Karakaya, “Diş gıcırdatmanın geçmesi için mut­laka stresi ortadan kaldırılması gerekir” dedi.