- Danimarkada minareli camiye yeşil ışık

Adsense kodları


Danimarkada minareli camiye yeşil ışık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 4 September 2010, 07:00 am GMT +0200


Danimarka, uzun süreden beri yapılması planlanan ve en son yaşanan karikatür kriziyle rafa kaldırılan minareli cami projesini sonunda onayladı


Başkent Kopenhag'ın Amager semtinde yapılacak olan cami için dün yapılan belediye yönetimi toplantısında cami projesi büyük farkla onaylandı. Yapılan oylamada camii inşaat 3 belediye yetkilisinin 'hayır' oyuna karşılık 45 'evet' oyuyla kabul edildi. Caminin Avrupa'nın en modern ibadet mekanlarından biri olacağı belirtiliyor.

2005 yılında yaşanan karikatür kriziyle Müslümanlar arasındaki imajı büyük bir hasar alan Danimarka bu hasarı gidermek için atağa geçti. Başkent Kopenhag'ın merkezinde minareli bir caminin inşasına onay veren Danimarkalı yetkililer bu sayede Müslümanlar arasındaki ilişkileri düzeltmek için bir adım atmak istiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kopenhag Belediyesinin Çevreden Sorumlu Başkanı Bo Asmus Keldgaard, Danimarka'daki dini özgürlüklere vurgu yaptı. "Danimarka'da dini özgürlükler var. Bu yüzden kiliselere olduğu gibi camilere de yer olmalı." diyen Keldgaard, İslam'ın Danimarka'daki ikinci büyük din olduğunu hatırlattı. Sadece Kopenhag'da 50 binden fazla Müslüman'ın bulunduğunu belirten Keldgaard, Müslümanların kendi ibadet mekanlarına sahip olmaları gerektiğini ifade etti.

Kopenhag'da Müslüman ülkelerden göç eden yabancılar tarafından kurulan onlarca cami bulunuyor. Ancak bunların hiçbirinin minaresi bulunmadığı gibi çoğu derme çatma binalarda hizmet veriyor. Bu camiler arasında Türkiye kökenli göçmenlerin gayretleriyle açılan Kocatepe Cami diğerlerinden oldukça iyi bir binaya sahip. Ancak onun da minareleri bulunmuyor. Kopenhag Belediye'sinin onay verdiği cami ise hem oldukça büyük hem de minareli olacak. Danimarka'da faaliyet gösteren Müslüman derneklerinin üst kuruluşu olan Danimarka Müslümanları Ortak Konseyi tarafından yapılması planlanan cami ayrıca son derece modern bir mimariye de sahip olacak. Cami için dünyanın en büyük mimarlık-mühendislik firmalarından biri olan Danimarka merkezli Bjarke İngels Group ile anlaşıldı.

Söz konusu cami projesi uzun yıllardan beri Danimarka'nın gündemindeydi. İlk olarak 1992 yılında cami projesine yeşil ışık yakılmış ancak proje daha sonra askıya alınmıştı. 2005 yılından önce çalışmalar yeniden hızlandırılmış ancak yaşanan karikatür krizi cami projesinin yeniden rafa kaldırılmasına neden olmuştu.

ehlidunya
Sat 4 September 2010, 11:55 pm GMT +0200
ALLAHA ŞÜKÜR MÜSLÜMANLARA ILIMLI DAVRANMAYA BAŞLADILAR İNŞALLAH HİZMETLERİ TAM AMNASIYLA YAPMAK NASİP OLUR  ALLAH HİZMETKAR KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN