- Cesedli ve cesedsiz ervah-ı habise

Adsense kodları


Cesedli ve cesedsiz ervah-ı habise

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 17 August 2010, 10:24 am GMT +0200
Risale-i Nurda geçen şu cümleyi açıklar mısınız: “İnsanlarda şeytan vazifesini gören cesedli ervah-ı habise bilmüşahede bulunduğu gibi, cinnîden cesedsiz ervah-ı habise dahi bulunduğu, o kat’iyyettedir.” (Lem’alar)


Birisini görüyorsunuz, karşısındaki insana birtakım yanlış fikirler aşılamaya çalışıyor. Konuşurken muhatabının koluna, ayağına değil, gözüne bakıyor. Göz penceresinden ruha nüfuz etmeye, ona bir şeyler telkin etmeye çalışıyor. Bu iki şahsın bedenlerini hayalen ortadan kaldırırsanız, ortaya iki ayrı ruh çıkacaktır. Ve bunlardan birisi diğerini aldatmak istemektedir.

Hâl böyle olunca, şeytanın, insan ruhunu saptırmak, onu doğru yolan çıkarmak için çalışması akıldan uzak görülmemeli.

Şeytan vazifesi gören bu kimseleren şeytanı inkar ettiklerini görürüz. Nur Müellifinin ifadesiyle, bu, “şeytanın en büyük bir desisesi”dir. Bu inkârda tek temel dayanak, şeytanın gözle görülmemesidir.

Şimdi o şahsa soralım:

Sen şeytanı neyinle inkar ediyorsun? Yani şeytanın varlığını senin ellerin mi kabul etmiyor, kulakların mı; gövden mi kabul emiyor, bacakların mı?

Bu sorumuzu saçma bulacak ve “hiçbiriyle” diyerek ilave edecektir: “O’nun varlığını aklım almıyor.”

O hâlde, şeytanın varlığını kabul etmeyen, o şahsın aklıdır.

Görünmeyen bir şey, yine görünmeyen bir şeyi inkâr etmektedir; delili ise “görülmemesi.”

YBNGL
Tue 17 August 2010, 11:20 am GMT +0200
"Ey bizim Rabbimiz,Sen bizi dogru yola hidayet ettikten sonra kalblerimizi şek ve şüpheye meylettirme.Senin indinden yalniz rahmet olan istikamet üzere olmamimizi nasip et.Muhakkak Sen herkesin muradlarini vericisin.Allah(c.c.)ım,Rahmetini umar ve gazabindan korkariz.Allah(c.c.)'ım , Kur'an-ı Azim'in bereketiyle be Rasûl-i Ekrem'in hürmetiylebizim imanımızı ölüm gelip catıncaya kadar bütün ömrümüz boyunca lânetlenmiş şeytandan muhafaza eyle,lutuf ve kereminle yâ Erhamerrâhimin.Allah(c.c.)ım ey islam'ın koruyucusu,Sana kavuşuncaya kadar bizi islam'dan ayirma" A m i n...