- Çerkezköy'deki iftarda Türk okulları konuşuldu

Adsense kodları


Çerkezköy'deki iftarda Türk okulları konuşuldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 12 August 2012, 11:15 pm GMT +0200
Çerkezköy'deki iftarda Türk okulları konuşuldu

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İşadamları Derneği'nin iftarı birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. İftar programına katılan Türk okulu mezunu yabancı öğrenciler, hatıralarıyla eşsiz bir gece yaşanmasına vesile oldular. Türkçeyi çok sevdiğini belirten Rus Timoffey, bir Rus işadamının da sadece insanî amaçlarla Afrika'da okul açmasını hayal ettiğini söyledi.

-Çerkezköylü işadamları Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ÇESİAD) iftarında bir araya geldi. İftara yaklaşık 450 işadamı ve davetli katıldı. İftarda bir araya gelen sanayicilerin yanı sıra yurtdışındaki Türk okullarında eğitim görüp Türkiye'ye gelen ve Türkiye'de eğitimlerine devam eden Rusya'dan Timoffey, Moldova'dan Andrey, Endonezya'dan Şemsettin ve Senegal'den Muhammed de katılarak davetlilere Türkçe seslendiler.

Program, Endonezyalı Şemsettin tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla baş-ladı; Senegalli Muhammed'in iftar duası ile devam etti. İftar duasını Arapça ve Türkçe yapan Senegalli Muhammed iftara katılanların amin sesleri ile coştu. Daha sonra kürsüye gelen Moldova'dan Andrey misafirlere, Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü şiirini okudu.

İftar programında konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, "Suyu ve verimli topraklarıyla bu coğrafyaya hayat vermiş olan Ergene havzası, şimdilerde sanayisiyle ve iş dünyasıyla ülkemize katma değer oluşturan önemli merkezlerden biri oldu." dedi.

Asbaş, "Çerkezköy organize sanayi

bölgesi, ülkemizin sayılı sanayi bölgelerinden biridir. Bu itibarını içerisinde bulunan 21 firmanın ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmesinden de anlıyoruz. Bundan dolayı ilk 500'e giren firmaların sahipleri başta olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlarını kutluyorum." şeklinde konuştu.

Programda Almanya'da gazetecilik ya-pan Timoffey'in, "Rusya'daki Türk okul-larında Türkçe öğrendim ve Türkçeyi çok seviyorum. Ahmet Hamdi Tanpınar'ı Orhan Veli'yi sizler kadar seviyorum." dedi. Timoffey, bir Rus işadamının da hiçbir ekonomik ve stratejik çıkar düşünmeden, sadece insani amaçlarla Afrika'da okul açmasını hayal ettiğini söyledi.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Programda konuşan Çerkezköy Belediye başkanı Ali Ertem de; "ÇESİAD'ın faaliyetlerini beğeniyle takip ediyorum." dedi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de, "ÇESİAD'a bu güzel birlikteliği sağladığı için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

zaman