- Boşanan kimselerin çocukları

Adsense kodları


Boşanan kimselerin çocukları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 8 February 2012, 02:30 pm GMT +0200
bölüm: 21

Boşanan kimselerin çocukları olgun yaşta ise ana ve babasını tercih etmekte serbesttir

1357- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v.): “Boşanan, karı kocanın anlaşamadıkları çocukları konusunda olgun yaşta olan çocuğu anne veya babasını tercih etmekte serbest bırakmıştır.” (Ebû Dâvûd, Talak: 34; İbn Mâce, Ahkam: 22)

 Tirmizî: Bu konuda Abdullah b. Amr ve dedesi Abdulhamid b. Cafer’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Ebû Hüreyre hadisi hasen sahihtir. Ebû Meymûne’nin ismi Süleym’dir. Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabından ve başkalarından bazı ilim adamlarının uygulaması bu hadise göre olup şöyle derler: Çocuk hakkında anlaşmazlık olursa çocuk ana ve babayı tercih etmekte serbest bırakılır Ahmed ve İshâk bu görüşte olup şöyle derler: Çocuğun yaşı küçükse anneye verilmesi uygundur. Yedi yaşına girmişse ana babayı seçmekte çocuk serbest bırakılır. Hilâl b. Ebû Meymune; Hilâl b. Ali b. Üsâme’dir. Medînelidir, kendisinden Yahya b. ebî Kesir, Mâlik b. Enes ve Füheyl b. Süleyman hadis rivâyet etmişlerdir.


Alican 7-B
Sat 7 May 2016, 08:41 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Boşanan kimselerin çocukları olgun yaşta işe anne veya babadan kalma hakkı çocuğa verilmiştir.Rabbim herkese hayırlı bir aile verir inşAllah.  Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Sat 7 May 2016, 08:58 pm GMT +0200
Aleykumselam.Boşanan kimselerin cocuklarin yasi buyuk ise secim cocuklara birakilir.Ama kucuk ise anne bababin anlasmasina bagli olarak verilir.Rabbim razi olsun...

Sevgi.
Sat 7 May 2016, 09:03 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm ecmain boşanmak dinimizce hoş karşılanmaktadır ama genede mecburen boşanmalar oluyorsa çocukları paylaşırken yaşlarına dikkat etmeliyiz küçük çocuklar anneye verilmeli büyük olanlar ise tercihlerini kendileri yapmalıdır böylesi daha uygun olur inşâAllah