- Besin zehirlenmeleri hijyenle önlenir

Adsense kodları


Besin zehirlenmeleri hijyenle önlenir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Fri 23 July 2010, 12:17 am GMT +0200


Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.


Yaz aylarında besin zehirlenmelerinin daha çok bakteri kaynaklı olduğuna dikkat çeken Cingöz, temizlik kurallarına titizlikle uyulması gerektiğine dikkat çekti.

Cingöz, "Bütün besinlerde bakteriler bulunur. Ancak, kötü koşularda nakledilen, pişirilen ya da saklanan besinlerde bakteriler çok çabuk çoğalır ve zehirlenmelere yol açar. Besinlerin hazırlanması sırasında temizlik kurallarına gereken özenin gösterilmemesi besin zehirlenmelerine yol açabilir. Gıda zehirlenmelerinden en fazla etkilenen riskli gruplar yaşlılar, bebekler ve küçük çocuklardır." dedi.

Alınması gereken önlemler hakkında da bilgi veren Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, "Mutfakta genel hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı, tırnaklar uzun ve kirli olmamalıdır. Ellerde açık yara varsa eldiven kullanılmalıdır. Sebze ve meyveler temiz sularla, çok iyi şekilde yıkanmalıdır. Özellikle çiğ yenen sebze ve meyvelerdeki zirai ilaç kalıntılarının tamamının temizlenmesi gerekmektedir." diye konuştu.

SEVİLAY AKTAY 8/B
Sun 1 February 2015, 01:49 am GMT +0200
müslümanın evi daima temiz olmalıdır.çünkü orada Allahın huzuruna cıkıyor namaz kılıyor.bizim dinimiz temizligin ve her türlü güzelligin dinidir.:)

Rüveyha
Sun 1 February 2015, 01:53 am GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullah.Evet kardeşim öyle.Efendimiz,temizlik imanın yarısıdır ,buyuruyor,böylelikle İslamın temizliğe ne kadar önem verdiğini görüyoruz İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim.