- Baro mağduru avukatlar allah için haklarını arasın

Adsense kodları


Baro mağduru avukatlar allah için haklarını arasın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 10 July 2012, 10:15 am GMT +0200
Baro mağduru avukatlar suç duyurusunda bulunmalı

İstanbul Barosu'nun başörtülü stajyer avukatları tespit edip 'uyarı' yazısı göndermesine hukukçulardan tepki geldi.
Yapılan uygulamaların insan hakkı ihlali olduğunu ve suç oluşturduğunu söyleyen Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Fikret Duran, "Mağdur avukatlar suç duyurusunda bulunduğunda bu hukuksuz uygulamaların suç olduğu mahkemelerce de tespit edilecektir." dedi.

İstanbul Barosu'nun yasal olmayan yollarla başörtülü avukat avına çıkmasına kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Fikret Duran, uyarı yazılarının Anayasa'nın eşitlik ilkesine, eğitim özgürlüğüne aykırı olduğunu kaydetti. Baronun 'ayrımcılık' nedeniyle suç işlediğine dikkat çekti. Duran "Mağdur avukat adayları suç duyurusunda bulunduğunda bu hukuksuz uygulamaların suç olduğu mahkemelerce de tespit edilecektir. Baro, bu davranışıyla avukatları ideolojik olarak sınıflandırmakta, tek tip insan, tek tip ideoloji, tek tip avukat profili oluşturulmak istenmekte, farklı düşünce, yaşam tarzlarına zenci muamelesi yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu'nun, Staj Eğitim Merkezi'ne başörtülü girdiğini tespit ettiği stajyer avukatlara gönderdiği yazıda şu ifadeler yer alıyordu: "Staja, meslek kurallarına aykırı girdiğiniz tespit edilmiştir. Direndiğiniz takdirde disiplin işlemi yapılacaktır."

zaman