- Avrupa ile namaz birliği seferberliği

Adsense kodları


Avrupa ile namaz birliği seferberliği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 12 July 2012, 01:03 pm GMT +0200

Avrupa ile ‘namaz birliği’ seferberliği

Namaz Gönüllüleri Platformu (NGP), Avrupa’nın 13 ülkesinde düzenlediği namaz toplantılarıyla Avrupa’da namaz seferberliği başlattı.

Türkiye’de 80 ilde “Namazla Diriliş” panelleri düzenleyen Namaz Gönüllüleri Platformu (NGP), Avrupa’nın 13 ülkesinde düzenlediği namaz toplantılarıyla Avrupa’da namaz seferberliği başlattı. Avrupa’da başta Almanya ve Fransa olmak üzere 13 ülkede 40’a yakın şehirde 100’den fazla kez gerçekleştirilen toplantılarda tam bir namaz baharı yaşandı. Toplamda 10 binlerce insanın katıldığı toplantılarda yüzlerce insan namaza başlarken Türkiye ile Avrupa’daki müslümanlar arasında da yeni bir bağ kuruldu.

ALMANYA’NIN 15 ŞEHRİNDE NAMAZ COŞKUSU

Namaz Gönüllüleri Platformu üyeleri Cemil Tokpınar, Abdullah Yıldız, Senai Demirci, D. Ali Taşçı, Ahmet Bulut, Yaşar Alptekin, İhsan Atasoy ve Hasan Hafızoğlu gibi isimlerin ağırlıklı olarak katıldığı panellerde tam bir namaz seferberliği yaşandı. Avrupa’da ilki 2010 yılında gerçekleşen toplantılarda NGP üyeleri son iki senedir, her hafta sonunu Avrupa’nın bir şehrinde namaz programlarıyla geçiriyor. Avrupa’da İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB)’nin NGP işbirliğiyle gerçekleştirdiği toplantılarda Avrupa insanı namaza koştu.

2010’dan itibaren gerçekleştirilen toplantılarda NGP üyeleri en fazla Almanya’ya gitti. Almanya’nın Köln, Berlin, Bonn, Ausburg, Dortmund, Duisburg gibi tam 15 şehrine 30’u aşkın kez giden NGP üyeleri, Fransa’da; Paris, Strazburg, Lion, Mulhouse, Nantes, Orleans gibi 6 şehirde 10’dan fazla kez toplantı gerçekleştirdi. Avusturya’da Viyana, Dornbirn, Liens, Steyr gibi şehirlerde toplantı düzenleyen Namaz Gönüllüleri, ayrıca Hollanda, İsviçre, Belçika, İngiltere, Danimarka’ya da defalarca gitti. Namaz Gönüllüleri, Balkanlar’da ise Makedonya, Bosna-Hersek, Romanya ve Yunanistan’da paneller düzenledi.

BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI, KONSOLOS DA!

Toplantılara Avrupa’da yaşayan müslümanlar gibi gayr-i müslim topluluklar da ilgi gösterdi. Panellere katılan bazı Hristiyanlar namaz hakkında bilgi edinirken bazı şehirlerdeki toplantılara katılım ise üst düzeyde oldu. Fransa’daki panele 1 Bakan, 1 senatör, 2 belediye başkanı katılırken diğer ülkelerde yapılan toplantılara da konsoloslar, belediye başkanları, ataşeler katıldı.

Yeni Akit

sumeyye
Thu 12 July 2012, 01:10 pm GMT +0200
s.a.. ; Rabbim c.c. devamini getirsin inşaallah , Avrupa'da da böyle bir seferberlik çok ihtiyaç duyulan bir durumdu..Rabbim c.c. razi olsun..