- Arazi ve bahçelerin sulamasında sıralama nasıldır?

Adsense kodları


Arazi ve bahçelerin sulamasında sıralama nasıldır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 8 February 2012, 02:25 pm GMT +0200
bölüm: 26

Arazi ve bahçelerin sulamasında sıralama nasıldır?

1363- Abdullah b. Zübeyr (r.a.)’den rivâyete göre, Ensardan bir adam hurmalıkları suladıkları harre deresi su yolları ve sulama sırası hakkında Zübeyr’den davacı olmuştu. Bu dereden geçen su önce Zübeyr’in hurmalığına uğrar sonra Ensarî’nin hurmalığına geçerdi. Bir seferinde Zübeyr suyu tutup hurmalığını sulayacağı sırada Ensarî dedi ki: “Suyu bırak ta bize gelsin” fakat Zübeyr kendi hurmalığını sulamadan bırakmak ve sulama sırasını komşusuna vermek istemedi. İki taraf Peygamber (s.a.v.) huzurunda muhakeme oldular ve Rasûlullah (s.a.v.), Zübeyr’e: “Ey Zübeyr tarlanı sula sonra suyu komşusuna doğru salıver” buyurdular.

Ensarî öfkelendi ve: “Hala oğlu olduğu için mi onu kayırdın? Dedi. Bu saygısızca söz üzerine Rasûlullah (s.a.v.)’in rengi değişti ve şöyle buyurdu: “Ey Zübeyr bahçeni sula ve suyu bırakma, duvardan aşıncaya kadar.”

Zübeyr diyor ki: Şu ayetin bu hâdise hakkında indiğini sanıyorum: “Hayır hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında anlaşmazlığa düştükleri her konuda sen Peygamber (s.a.v.)’i hakem yapmadıkça ve sonra senin kararına kalplerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle uymadıkça gerçekten inanmış olmazlar.” (4 Nisa: 65) (Buhârî, Müsakat: 8)


Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Şuayb b. ebî Hamza, Zührî’den, Urve b. Zübeyr’den ve Zübeyr’den rivâyet etti ve bu rivâyette “Abdullah b. Zübeyr”den demedi. Yine Abdullah b. Vehb; Leys’den, Yunus’tan, Zührî’den, Urve’den ve Abdullah b. Zübeyr’den birinci rivâyetin bir benzerini bize rivâyet etmiştir.



Alican 7-B
Sat 7 May 2016, 08:39 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Arazi sulamalarında sıralama suya ilk yakın olan işini gördükten sonra diğer kişiye suyu salıvermelidir. Arazisi olan kişiler böyle yapar inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Sat 7 May 2016, 09:09 pm GMT +0200
Aleykumselam.Ilk once bahceyi sulayip sonra arziyi sulamaliyiz.Sonrada suyu komşuya vermek gerekir.Peygamber efendimizin sozune tabi yasayan kullardan olalim inşallah...