- Arab olmayanlarýn deðer ve kýymeti

Adsense kodlarý


Arab olmayanlarýn deðer ve kýymeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 20 December 2011, 01:45 pm GMT +0200
bölüm: 71

Arab olmayanlarýn deðer ve kýymeti

3932- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Peygamber (s.a.v)’in yanýnda Arap olmayan toplumlardan bahsedildi de bunun üzerine Peygamber (s.a.v) þöyle buyurdu: “Onlara veya onlarýn bir kýsmýna karþý ben; size ve sizden bazýlarýnýza olduðumdan daha itimatlýyýmdýr.” (Tirmizî rivâyet etmiþtir.)

ž Tirmizî: Bu hadis garibtir. Sadece Ebû Bekir b. Ayyaþ’ýn rivâyetiyle bilmekteyiz. Salih b. ebû Salih’e, Salih b. Mehran’da denilir. Amr b. Hureys’in azâdlýsýdýr.

3933- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Cuma sûresi indiðinde Peygamber (s.a.v)’in yanýnda idik; Rasûlullah (s.a.v.), bu sûreyi okudu üçüncü ayetine gelince bir adam: Ey Allah’ýn Rasûlü! Bize ulaþmamýþ kiþiler kimlerdir? Rasûlullah (s.a.v.) cevap vermedi. Selman-ý Farisi aramýzda idi. Rasûlullah (s.a.v.) elini, Selman’ýn üzerine koydu ve þöyle buyurdu: “Caným kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Ýman, Süreyya yýldýzýnda olsaydý; bunlardan bir kýsým insanlar onu elde ederlerdi.” (Buhârî, Tefsir-ül Kur’ân: 27; Müslim, Fedail: 17)

ž Tirmizî: Bu hadis hasendir. Ebû Hüreyre’den deðiþik bir þekilde de rivâyet edilmiþtir. Ebü’l Gays’in ismi Salim’dir. Abdullah b. Muti’ýn azadlý kölesidir ve Medinelidir.


RAMAZAN 7/D
Wed 15 June 2016, 03:31 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Rabb'im Efendimiz s.a.v. 'in yolundan hiç þaþmadan ilerlemeyi nasip etsin .

ALLAH cc razý olsun

ceren
Wed 15 June 2016, 04:22 pm GMT +0200
Aleykumselam.Allah katinda herkesin bir degeri ve kiymeti vardir.Ama arap olmayanlarin degeri rabbim katinda fazladir.Onun degerine ve kiymetine ulasan kullardan olalim inþallah...

Kevser D
Wed 15 June 2016, 05:18 pm GMT +0200
Ve aleykumus selam ve rahmetullah
Efendimiz (sav) in veda hutbesinde söylediði gibi;
"Ey insanlar!
"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarýsýnýz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap olmayana, Arap olmayanin da Arap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda
en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir"

Rabbim bizleri katýnda üstün olan kullarýndan eylesin ÝNÞALLAH...

Bilal2009
Sat 25 June 2016, 04:51 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Arap olmayan da arap da Allah katýnda  eþittir Rasûlullah ýn gözünde de eþittir.  Yalnýz üstünlük takvadadýr. Rabbim paylaþým için razý olsun.

yagmur_7-c
Wed 20 July 2016, 10:28 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Allah herkesi sever,sayar...Irk,cinsiyet ayirt etmez...Allah herkese hoþgörü ile yaklasir...Ama önemli olan ameldir ...Allah katinda en çok sevilen kullar,ilimde ve iyilikte yarisanlardir ...Rabbim ilimde ilerleyenlerden etsin inþallah...