- Amr bin Ğaylan es-Sakafi (Radiyallahü anh)dan

Adsense kodları


Amr bin Ğaylan es-Sakafi (Radiyallahü anh)dan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Sun 25 December 2011, 01:14 pm GMT +0200
4133) "... Amr bin Ğaylan es-Sakafi (Radiyallahü anh)dan

4133) "... Amr bin Ğaylan es-Sakafi (Radiyallahü anh)dan rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiş­tir:

Allahım! Kim bana imân edip beni tasdik eder (doğrular) ve ge­tirdiğim (Din) in senin katından (gelme) yegâne hak (din) olduğunu bilirse, sen o kimseye az mal ve az çocuk ver, sana kavuşmayı ona se­vimli kıl ve ölümünü çabuklaştır (yâni ömrünü uzun tutma). Kim de bana imân etmez, beni tasdik etmez (doğrulamaz.) ve benim getirdi­ğim (Din)in senin katından (gelme) yegâne hak (din) olduğunu bil­mezse o kimseye çok mal ve çok çocuk ver ve ömrünü uzat."

Not: Zevâid'de şöyle denilmiştir : Bu senedin râvileri güvenilir zâtlardır. Hadîs mürseldir. Zevâid yazan demiş ki: İbn-İ Mâce'ye, bu Amr'ın bundan başka hadisini rivayet etmemiştir. Kütüb-i Sitte'nin kalanlarında Amr'ın hiç bir hadîsi yoktur.[35]

 

İzahı
 

Resûl-i Ekrem (Aleyhi's-salâtü ve's-selâm), bu hadîste mü'min ku­lun malının ve çocuğunun az olmasını dilemiştir. Çünkü malın ve ço­cuğun çokluğu mânevi sınavda başarısızlığa yol açması kuvvetle muhtemeldir. Keza mal az iken çocuğun çokluğu da helâl haram ayı­rımı yapmaksızın nafaka teminine ve dolayısıyla günaha girmeye yol açabilir. Mü'minin ömrünün uzun olmaması dileğine gelince, ömrün uzunluğu dünya sıkıntılarının daha çok çekilmesine sebebiyet vere­bilir.

Mü'min olmayan kimsenin mal ve evlâdının çokluğu ve ömrünün uzunluğu, onun azabının şiddetine sebep olur. Çünkü, dünya haya­tında ne kadar çok kalsa ve malı ile çocuğu ne kadar çok olsa o ka­dar fazla günah işlemiş olur.


ceren
Thu 8 February 2018, 04:17 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Ömrünü islama adıyan,Allaha inanan onun emir ve yasaklarına uyan,peygamber efendimizin yolunda giden ve dünya hayatındaki imtihanını verip ,kurtuluşa erişen kullardan olalım inşallah...

sedanurr
Thu 8 February 2018, 08:04 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbimizin bizlere vermiş olduğu ömür sermayesini hak yolda , İslam yolunda geçirmeliyiz ki cenneti hak edelim..

Sevgi.
Fri 9 February 2018, 02:43 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Bu dünya elbet gelip geçici ama malesef bu hep dilimizde söyleniyor. Oysaki Rabbimiz bizlere bir ömür vaadetmiş ve her kolaylığı biz aciz kullarına sunmuş. Rahmet olarak bizlere Kura'n-ı Kerimi göndermişki belki öğüt alıp kurtuluşa ereriz diye... Mevlam bizlere hakkıyla öğüt alanlardan eylesin inşaAllah. Amiin ecmain

Bilal2009
Fri 9 February 2018, 03:28 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun