- Ağrıda bayramlaşma halkla birlikte yapılacak

Adsense kodları


Ağrıda bayramlaşma halkla birlikte yapılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 8 September 2010, 12:56 am GMT +0200
Ağrı'da bayramlaşma halkla birlikte yapılacak




Türkiye'de nadir görülen bayramlaşma töreni

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nda bir çay bahçesinde tüm kurum müdürlerinin katılımıyla halkla bayramlaşma kararı aldı.

Ağrı tarihinde bir ilk olan ve Türkiye'de nadir görülen çay bahçesinde yapılacak vatandaşla bayramlaşma töreni için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazı gönderen Valilik, müftü ve din görevlilerinin de camilerde vatandaşa konunun duyurulmasını istedi. Duyuruda 'sizi yönetenler' ibaresi yerine 'size hizmet edenler' denilecek.

Ağrı'da bundan sonra dini bayramlarda protokol üyeleri ve vatandaşlar, bir araya gelerek hem bayramlaşacak hem de sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunup aradaki samimiyeti pekiştirecek. Şimdiye kadar dini bayramların hep öğretmen evinde kutlandığını belirten Vali Yerlikaya, ''Dini bayramlarımız hep öğretmen evinde kutlanmış ve sadece protokol üyeleri katılmış. Dolayısıyla bayramda devlet ve vatandaş bir araya gelemiyordu. Aldığımız kararla belirlenecek bir yerde bir araya gelinecek ve bayramlaşma yapılacak. Bayramlarda insanların coşku içerisinde bir araya gelmeleri mutluluk verici olay. Vatandaşlarla bayramı kutlama birlik, beraberlik ve sorunların çözümünde büyük önem taşıyor." dedi.

Diğer yandan, Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Eylül Perşembe günü Ramazan Bayramı münasebetiyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarının amir, memur ve halkın katılımıyla saat 12.30 ile 14.00 arası Cumhuriyet Caddesi Merkez Camii yanı Merkez Çay Bahçesi'nde bayramlaşma töreninin yapılacağı duyuruldu.