- 39 camide Enderun usulü teravih namazı

Adsense kodları


39 camide Enderun usulü teravih namazı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 19 July 2012, 11:11 am GMT +0200

39 camide Enderun usulü teravih namazı




Ramazan'ın müjdecisi, orucun habercisi teravih namazı için bu akşamdan itibaren inananlar koşacak. Ramazan boyunca İstanbul'un 35 ilçesindeki 80 camide teravih hatimle kılınacak. Enderun usulü teravih de 39 camide eda edilecek. Tüm camilerde ise en az bir kere mukabele okunacak.

Ramazan-ı Şerif'in ALLAH'a yaklaşmak için fırsat olduğunu belirten İstanbul Müftü Yardımcısı Veysi Patır, evlerde olduğu gibi camilerde de mukabele geleneğinin devam edeceğini söyledi. Rahmet iklimine gerçek bir kul gibi girmenin erdeminden bahsederek, "Müminler kimseye dargın olmadan Ramazan'a girsinler. Kusurlu olanlar, özür dileme erdemini esirgemesin. Barışsınlar, gönül alsınlar." dedi.

İstanbul'da hatimle teravih namazı kılınacak camiler arasında Fatih Şehzadebaşı ve Ümraniye İmam-ı Azam başı çekiyor. Enderun usulü teravihin de her dört rekâtı farklı makamla kılınıyor. Enderun geleneğini devam ettiren camilerden biri de Fatih.

Mukabele için de Avrupa ve Anadolu yakasında özel gruplar oluşturuldu. İçlerinde seçkin hafızların bulunduğu gruplar, her gün öğle namazından sonra Kur'ân-ı Kerim okuyacak. Namazdan önce de o gün okunacak cüzlerin özet tefsiri yapılacak. Mukabele, Bahçelievler Ulu Camii, Bağcılar Merkez Camii ve Fatih Camii'nde 6 özel grupla gerçekleşecek. Anadolu yakasında ise Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii ve Ümraniye Medine Camii'nde 4 grupla yapılacak.

zaman