- Mescid-i Aksa tehlikede

Adsense kodları


Mescid-i Aksa tehlikede

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 23 September 2012, 03:59 pm GMT +0200
MESCİD-İ AKSA TEHLİKEDE


   
1948 Filistin İslâmî Hareketi’nin organize ettiği ‘’17. Mescid-i Aksa Tehlikede’’ faaliyeti İsrail sınırları içinde bulunan Ummu’l-Fahm şehrinde düzenlendi.
 
Mescid-i Aksa tehlikede

1948 Filistin İslâmî Hareketi’nin organize ettiği ‘’17. Mescid-i Aksa Tehlikede’’ faaliyeti İsrail sınırları içinde bulunan Ummu’l-Fahm şehrinde düzenlendi. Batı Şeria’nın kuzeydoğusundaki Ummu’l-Fahm’daki etkinliğe 1948 Filistin İslâmî Hareketi Lideri Raid Salah, yardımcısı Şeyh Kemal Hatib, Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, Filistin Yüksek İslâm Konseyi Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri, Arap Halkları Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan ve Ummu’l-Fahm Belediye Başkanı Halid Hamedan’ın yanı sıra çok sayıda Filistinli katıldı. Raid Salah konuşmasında İsrail’e yüklenerek, ‘’İsrail, Mescid-i Aksa’yı bölme planıyla kendi sonunu hazırlıyor’’ dedi. Salah, ‘’İşgal sona erene kadar durmak yok, zalimler İlâhî adaletten nasibini alacak’’ diye konuştu. Suriye’deki savaşa da değinen Salah, savaşın bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini, Suriye’de yıkılan bütün camilerin yeniden inşası noktasında katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İSLÂMÎ DEĞERLER DE TEHDİT ALTINDA

ARAP Halkları Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan ise düzenledikleri faaliyetle Mescid-i Aksa’nın tehlikede olduğunu hatırlattıklarını, ancak bugün Aksa’nın daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Hz. Muhammed’e (asm) hakaret içeren filme ve karikatürlere de tepki gösteren Zeydan, ‘’Hastalıklı kalplerin Peygamber Efendimize (asm) yönelttiği hakaretler ortada. Film, karikatür ve benzeri yollarla değerlerimize hakaret ediliyor, tehlike altında bulunan yalnızca Mescid-i Aksa değil, İslâmî değerler de tehdit altında’’ değerlendirmesinde bulundu. ‘’Canımız, malımız, evlâdımız, her şeyimiz sana feda olsun ey Nebi’’ diyen Ummu’l-Fahm Belediye Başkanı Halid Hamedan da yaptığı konuşmada bütün katılımcıları Hz. Muhammed’in (asm) sünnetine sahip çıkmaya çağırdı. Faaliyette Hz. Muhammed’e (asm) hakaret içeren saldırıların artması dolayısıyla, ‘’İnsanların en hayırlısına destek’’ adı altında Hz. Muhammed (asm) konulu bölümlere yer verildi. Mısır, Tunus, Libya ve Özgür Suriye bayraklarının yanı sıra Türk Bayrağının da faaliyet alanını süslediği görüldü. Şehrin İsrail sınırları içerisinde olması dolayısıyla Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinliler faaliyete katılamadı. Geçen yıl 70 bin kişinin katıldığı faaliyet, Mescid-i Aksa için düzenlenen en büyük faaliyet olarak tanımlanıyor.

yeniasya