- Diyabet için ensülin kullanmak

Adsense kodları


Diyabet için ensülin kullanmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 31 August 2010, 01:47 pm GMT +0200
Diyabet için ensülin kullanmak her şeyi daha kötü yapar

Ensülin yağlı yiyeceklerle beslenen ve kilo alan insanlar üze­rinde daha az etkilidir. Kilo vermenin yanında daha az yağ içeren diyetler, ensülin duyarlılığını artırır. Diyabetli olsun olmasın aşırı kilolu birinin daha çok ensüline ihtiyacı vardır. Aslında aşırı kilolu insanlara daha fazla ensülin vermek, daha fazla kilo almayı destekleyerek onları daha fazla hasta eder. Diyabetleri ilerler. Bu süreç nasıl işliyor? Pankreasımız vücut tarafından talep edilen kadar ensülin salgılar. 1 cm.den daha az göbek çevresi yağı olan normal kilodaki bir kişi, X kadar ensülin salgılayacaktır. Diyelim ki bu kişi 7 kilo aldı. Bu halde nerdeyse iki kat daha fazla ensüline ihtiyacı olacaktır. Çünkü vücuttaki yağ, hücrelere ensülin alımını engelleyecektir.

Eğer kişi obezse,
yani 18 kilodan fazla ek yağ ağırlığı varsa, vücudu pankreastan yüklü derecede, normal kilodaki bir insandan on kat daha fazla, ensülin talep edecektir. Peki pank­reas beş, on yıl bu şekilde çalışmaya zorlanırsa ne olur der­siniz? Evet bildiniz: Tükenir.

Vücudun yüksek talebine karşın pankreas daha az ensülin salgılamaya başlar. En sonunda kan akışındaki glikozu hücre­lere taşıması gereken ensülin azahnca, kandaki glikoz miktarı artmaya başlar ve kişiye diyabet teşhisi konur. Birçok vakada bu bireyler, normal ağırlıktaki insanlarla karşılaştırıldığında, hala yüksek miktarda ensülin salgılarlar, ama bu kendileri için yeterli değildir. Kendilerini daha az zorlayan bir diyet uygu­layıp kilo verdiklerinde şekeri kontrol etmek için fazladan ensüline ihtiyaçları kalmaz.

Bütün bunlar Tip II diyabetin, pankreaslarında daha az ensülin salgılayan hücre rezervi bulunduran kişilerin kilo almasıyla ortaya çıktığı anlamına gelir. Hassas kişilerde 3 ila 7 kilo fazlalık bile bir fark yaratabilir. Fazladan kiloların atıl­ması bu kişilerin kendi vücutlarının kapasiteleri içinde yaşa­malarını sağlayabilir. Birçok Tip II diyabetli, normal kilolarını koruyup zayıf kaldıkça, normal dengeleri korumaya yetecek kadar ensülin üretirler.

Yaşam süresini uzatmak isteyen bir kişinin yapması gere­ken en önemli şey, benim programımı takip etmek. Bilinçli kilo kaybının diyabetlilerin kan şekeri, yağ ve tansiyonunda iyileşme meydana getirdiği uzun yıllardır bilinmekte. Son çalışmalardan biri kilolarını düşüren diyabetli hastalarda yaşam süresinin önemli derecede arttığını ve erken ölümlerin oranı­nın yüzde yirmi beş azaldığını belgelemiştir.” Mükemmel bir beslenme programıyla erişilecek zayıflığın getireceği sonuç­ları hayal edin bir de.

Ensülin Tip II diyabetliler için tehlikeli bir ilaçtır. Bu insan­lar her şeyden önce aşırı kilolu insanlardır. Ensülin tedavisi onların diyabetlerinin artmasına neden olacak bir kilo alımına yol açar. Böylece hastanın kilo aldıkça genellikle daha fazla ensüline ihtiyaç duyduğu bir kısır döngü başlar. Beni ilk defa görmeye geldiklerinde aşırı dozda ensülin kullanıp bunu ağız­dan aldıkları ilaçlarla desteklemelerine rağmen şekerlerini kontrol etmenin imkansız olduğunu söylerler. Bu cebinizde her an patlamaya hazır bir bomba ile dolaşmaya benziyor.