- Akşamın son iki rek’at sünnetinin evde kılınması

Adsense kodları


Akşamın son iki rek’at sünnetinin evde kılınması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 11 November 2011, 01:51 pm GMT +0200
Bölüm: 320

Akşamın son iki rek’at sünnetinin evde kılınması


432- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Peygamber (s.a.v.) ile birlikte, evinde akşam namazının farzından sonra iki rek’at namaz kıldım.” (İbn Mâce, İkame: 110; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 15)

 Tirmîzî: Bu konuda Rafî’ b. Hadîç ve Ka’b b. Ucre’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: İbn Ömer hadis hasen sahihtir.

433- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v.)’in gece ve gündüzde kıldığı on rek’at namazı çok iyi öğrendim şöyle ki: Öğleden önce iki öğleden sonra iki rek’at, ikindiden önce iki rek’at, yatsıdan sonra iki rek’at ve Hafsa’nın bana bildirdiğine göre; sabahtan önce iki rek’at.” (İbn Mâce, İkame: 100)

 Bu hadis hasen sahihtir.

434- Zührî, Sâlim ve İbn Ömer (r.anhüma), yoluyla Rasûlullah (s.a.v.)’den bu hadisin bir benzeri daha rivâyet edilmiştir.

 Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.

Bölüm: 321

 Akşamın farzından sonra kılınacak altı rek’at nafile namazın değer ve kıymeti


435- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim akşam namazından sonra altı rek’at nafile namaz kılar ve aralarında da kötü söz söylemezse on iki yıllık ibadet sevâbına denk sevap kazanmış olur.” (İbn Mâce, İkame: 113; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 15)

 Tirmîzî: Âişe (r.anha)’dan şöyle de rivâyet edilmiştir: “Kim akşam namazından sonra yirmi rek’at nafile kılarsa Allah’ta ona Cennet’te bir ev yapar.”

Tirmîzî: Ebû Hüreyre hadisi garibtir. Bu hadisi sadece Ömer b. Abdullah b. ebî Has’am’dan, Zeyd b. Hubab’ın rivâyetiyle bilmekteyiz.

Tirmîzî: Muhammed b. İsmail’den işittim şöyle diyordu: Ömer b. ebî Has’am bilinmeyen ve hoş karşılanmayan bir kimsedir. Gerçekten o zayıf sayılmaktadır.

halim
Thu 28 July 2016, 10:42 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim akşam namazından sonra altı rek’at nafile namaz kılar ve aralarında da kötü söz söylemezse on iki yıllık ibadet sevâbına denk sevap kazanmış olur.” (İbn Mâce, İkame: 113; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 15)

 Tirmîzî: Âişe (r.anha)’dan şöyle de rivâyet edilmiştir: “Kim akşam namazından sonra yirmi rek’at nafile kılarsa Allah’ta ona Cennet’te bir ev yapar.”
İnşaallah bu hayırlı ibadetleri yapıp ecrini alanlardan oluruz.Allah razı olsun

Yağmur Gmş
Thu 28 July 2016, 11:09 am GMT +0200
Bismillah...
Rabbim böyle yapmayı her insana nasip eylesin inşallah.. Rabbim günahlarımızı affetsin inşallah...

Bilal2009
Thu 28 July 2016, 03:20 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri akşamın son sünnetini ve evvabin namazı olan o altı rekat namazı kılanlardan eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Thu 28 July 2016, 04:45 pm GMT +0200
Aleykumselam.Peygamber efendimiz aksamin son iki rekatini evinde kilmis ve evde kılınmasını uygun bulmustur.Rabbim razi olsun paylasimdan...

halim
Tue 16 August 2016, 09:37 pm GMT +0200
Esselamu aleykum; İnşaallah Efendimizin sünnetine binaen akşam namazının sünnetini evde kılar ve ardına kılacagimiz nafile namazlarla rabbimizin rızasına binaen inşaallah kendisine cennete köşk yaptıran hayırlı kullardan olmak duasiyla...

Mustafa/Samed
Mon 7 November 2016, 03:57 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Akşam namazının son iki rekatını evde kılarsak daha güzel olur. Paylaşım için Rabbim razı olsun.