- Facebook ve Twitter zararlı mı?

Adsense kodları


Facebook ve Twitter zararlı mı?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 26 September 2010, 05:34 am GMT +0200
     
Facebook ve Twitter zararlı mı?




Bugünlerde herkes Facebook'ta ya da Twitter gibi sitelerde sohbet ediyor veya oyun oynuyor. İnsanlar her gün milyonlarca oturum açıyor, profilini değiştiriyor,online olan arkadaşlarının yeniliklerinden haberdar oluyor. Güzel bir paylaşım ortamı gibi görünen bu sosyal içerikli siteler zararlı olabilir mi?

HowStuffWorks isimli haber sitesinde yer alan habere göre, sosyal paylaşım siteleri yeni bir konsept değil. Gerçekte, sosyal paylaşım siteleri bireyler arasındaki ilişkilerin yapısıdır. Dünya üzerindeki herkes büyük sosyal ağın bir parçasıdır. Fakat, biz daha küçük ve aşikar bir yapının ara ağlarıyız. Bu ara ağları ailemiz, arkadaşlarımız, mesleklerimiz, okullarımız ve hobilerimizle tanımlıyoruz. İşyerinde de sosyal bir ağınız var. İlkokuldaki ya da lisedeki arkadaşlarınızla da sosyal bir ağınız var. Bu liste durmadan uzayıp gider ve ağınızdaki birçok insan da birbiriyle örtüşebilir. Ayrıca, arkadaşlarınız sürekli artıyor ve yeni kişilerle karşılaşıp arkadaş olarak onları da ağınıza ekliyorsunuz.

Yüz yüze iletişim imkanı da sunan bu sosyal siteler güçlü oluyorlar. Fiziksel olarak kendi profil bilgilerinizi, arkadaşlarınızı, arkadaşlarınızın arkadaşlarını ve onlarla irtibat halindeki kişileri görebiliyorsunuz.

Bu siteler yeni birini bulmanın yanında arkadaşlıklarını sürekli tutma imkanı da veriyor. Ancak, bir kez bu tür sosyal paylaşım sitesine üye oldunuz mu zamanınızın çoğunu burada geçirdiğinizi fark edersiniz. Peki sizce bu arkadaşlarınızla iyi vakit geçirme midir, yoksa bir bağımlılık mıdır?

Rüveyha
Wed 28 August 2013, 12:18 am GMT +0200
Bence sosyal medyayı kullanma kesinlikle  bağımlılık...Ve bu bağımlılığın öncelikle kafada bitmesi gerekiyor..Hayatın ,arkadaşlığın , dostluğun sadece sanal alem de olmadığını , gerçek ilişkilerin , gerçek hayattan olduğunu fark etmesi gerekiyor..Yoksa bağımlılıktan kurtulmak biraz zor olur diye düşünüyorum..

reyyan
Wed 28 August 2013, 01:13 am GMT +0200
Bence kişide bitiyor bu mesele, kendini gerçekleştiremeyen kişiliklerde bağımlılık kaçınılmazdır.

ebu avane
Wed 28 August 2013, 01:58 am GMT +0200
Zaman israfı tabi ki ... 1 faydası varsa 10 zararı var bu inkar edilemez ... Özellikle cok küçük kyaştaki çocukların bu tarz sosyal paylaşım sitelerinde dolanmaları tehlike arzeder çünkü bu sayfalarda faydalı faydasız bir cok şeyin reklamı yapılmakta ...