ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık > Yeterlilik Sınav Testleri > Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11  (Okunma Sayısı 12732 defa)
21 Ağustos 2013, 02:05:47
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 21 Ağustos 2013, 02:05:47 »



                                                               Yeterlilik sınavına hazırlık soruları

                                                                                 TEST-11


16)Acbü'z-zeneb nedir?

a)Günahkar insan                            b)Aciz günahkar
c)Kuyruk sokumu kemiği                     d)Kafa tası kemiği


17)Yüce Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere tekrar dirilişten sonra bir araya toplanmasına ne ad verilir?


a)Ba's                       b)Araf                         c)Arasat                      d)Haşir


18)Aşağıdakilerden hangisi kıyamet büyük alametlerinden değildir?


a)Duman                                     b)Deccal
c)Dabbetü'l-arz                               d)Dünya malının bollaşması


19)"Kıyametin kopuşunu belirtmek ve kıyamet koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrafil(a.s) tarafından üfürülecek olan boru"ya ne ad verilir?

a)Boru                  b)Sual              c)Sur            d)Nur


20)Aşağıdakilerden hangisi ahirete inanmayı gerektirmez?

a)İnsandaki adalet duygusu
b)İnsandaki sorumluluk duygusu
c)İnsandaki sonsuzluk ve ebedilik duygusu
d)İnsanın başı boş ve amaçsız yaratılışı


21)"Müctehidin bir meselede,özel bir delil sebebiyle,o meselenin benzerlerinde verdiği hükümde vaz geçip başka bir çözümü benimsemesi,yada iki farklı kıyas imkanı bulunduğunda, ilk bakışta dikat çekmeyen kıyası(kapalı kıyası) gerekçe birliği açısından daha güçlü bulduğu için açık kıyasa tercih etmesi"aşağıdakilerden hangisi ifade eder?


a)Kıyas               b)İstishab               c)İcma                  d)İstihsan


22)-Yorum yoluyla da olsa-nasların kapsamına girmeyan yada"illet"bağ kurularak(kıyas yoluyla) nasta düzenlenmiş bir olaya bağlanmayan fıkhı bir meselenin hükmünü İslam fıkhının genel ilkelerine göre belirleme yöntemi neyi ifade eder?

a)İstishab                                b)Sedd-i Zerai
c)İstislah                                 d)İstihsan


23)İslam dininin,insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak üzere getirdiği kuralların bütünü için hangi ifade kullanılamaz?

a)Şer'i hükümler                     b)Ahkam-ı şer 'iyye
c)İlahi hükümler                      d)İnsani hükümler


24)Aşağıdakilerden hangisi Allah ve Resul'ünün mükelleften yapılmasını kesin ve bağlayıcı tarzda istediği zanni delille sabit olan fiil demektir?


a)Farz                       b)Mübah               c)Sünnet                d)Vacip


25)Aşağıdakilerden hangisi dinen ve ya hukuken yapılmasına müsaade edilen fiilleri ifade eder?

a)Müstehap           b)Mubah                   c)Cevaz                 d)İbadet


26)Aşağıdakilerden hangisi şer'an izin verilmiş,hakkında şer'i bir yasklama ve kısıtlama bulunmayan davranış ve onun dini-hukuki hükmünü ifade eder?

a)Müstehap           b)Mubah                 c)Cevaz                  d)Helal


27)Aşağıdakilerden hangisi şariin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı olmayan tarzda istediği fiil ve davranışlardandır?

a)Mubah          b)Haram             c)Caiz              d)Mekruh

28)Aşağıdakilerden hangisinde abdestli olmak medup değildir?


a)Yatmadan önce abdest almak
b)Vakit namazları için ayrı ayrı abdest almak
c)Kur’ana dokunmak
d)Ezan okumak


29)Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarından değildir?


a)Yüzü yıkamak
b)Başı meshetmek etmek
c)Ayakları yıkamak
d)Niyet etmek


30)Aşağıdakilerden hangisi mest üzerine meshi geçersiz kılar?


a)Mestin abdestli olarak giyilmiş  olması
b)Mestin ayağın abdestte yıkanması gereken yerlerini tamamen kaplamış olması
c)Dayanıklı ve sağlam bir maddeden yapılmış olması
d)Mestin içinde su alması

CEVAPLAR:

16(Cevap:C)
17(Cevap:D)
18:(Cevap:D)
19:(Cevap:C)
20(Cevap:D)
21:(Cevap:D)
22:(Cevap:C)
23:(Cevap:D)
24:(Cevap:D)
25:(Cevap:C)
26:(Cevap:D)
27:(Cevap:D)
28:(Cevap:C)
29:(Cevap:D)
30:(Cevap:D)

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2013, 21:08:19 Gönderen: Halim »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.033


View Profile
Re: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11
« Posted on: 24 Mayıs 2019, 02:40:46 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 rüya tabiri,Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 mekke canlı, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 kabe canlı yayın, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 Üç boyutlu kuran oku Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 kuran ı kerim, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 peygamber kıssaları,Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11 ilitam ders soruları, Yeterlilik sınavına hazırlık soruları Test 11önlisans arapça,
Logged
03 Aralık 2016, 20:45:25
ღ۩Bilgin۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.898


Site
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2016, 20:45:25 »

Allah c.c razı olsun  baya faydalandık hamd olsun...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &