ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > ๑۩۞۩๑ Memurluk ve Sınav Sistemleri ๑۩۞۩๑ > Diyanet İşleri Başkanlığı > Yeterlilik & Mbsts Sınav Soruları > MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20  (Okunma Sayısı 1678 defa)
06 Eylül 2012, 18:36:55
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.682



Site
« : 06 Eylül 2012, 18:36:55 »



MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20


1:Aşağıdakilerden hangisi geleneksel Dinlerdendir?

a:)Dinka dini
b:)Şintoizm dini
c:)Zerdüştilik
d:)Taoizm
e:)Caynizm

2: Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaşayan dinlerin nufüs bakımından en yaygın olanıdır?


a:)İslam
b:)Yahudilik
c:)Hinduizm
d:)Budizm
e:)Hıritiyanlık

3:)Aşağıdakilerden hangisi Yahudiler için kullanılan isimlerden biri değildir?

a:)Samiri
b:)İbrani
c:)İsrailli
d:)Musevi
e:)Yahudi

4:)Aşağıdakilerden hangisi Kur'anı Kerim'de Hz. Yakup için kullanılan isimdir?


a:)İsrail
b:)Yahudi
c:)Musevi
d:)Ferisi
e:)İbrani

5:)Aşağıdakilerden hangisi yahudilerin en önemli atası olan ve yahudiliğin tarihini başlatan isimdir?


a:)Davud
b:)İshak
c:)Nehemya
d:)İbrahim
e:)Süleyman

6:) On Emir aşağıdaki isimlerden hangisine gönderilmiştir?


a:)Yeşu
b:)Saul
c:)Musa
d:)İshak
e:)İbrahim

7:) Aşağıdakilerden hangisi Hz. İbrahim'e "Eber'in Neslinden" olması dolasıyla verilen bir addır?


a:)İsrail
b:)Yahudi
c:)Muesevi
d:)İbrani
e:)Saduki

8:)Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlık öncesi mesheplerden birisidir?


a:)Rabbani Yahudilik
b:)Karailik
c:)Ferislik
d:)Davudilik
e:)Hasidizm

9:)Aşağıdakilerden hangisi Çin dinlerindendir?


a:Caynizm
b:)Sihizm
c:)Şintoizm
d:)Dinka
e:)Taoizm

10:)Dinde ahlaki öğretileri ön plana çıkaran Çin dini aşağıdakilerden hangisidir?


a:)Taoizm
b:)Caynizm
c:)Konfüçyüsçülük
d:)Budizm
e:)Hinduizm

11: Aşağıdaklerden hangisi tabiattaki düzeni takip etmeyi en temel felsefe oalrak ela alan Çin dinidir?


a:)İslam
b:)Şinteoizm
c:)Konfüçyüsçülük
d:)Taoizm
e:)Sihizm

12:) Aşağıdakilerden hangisi Japonların geleneksel dinlerine verilen addır?


a:)Şintoizm
b:)Konfüçyüsçülük
c:)Yin
d:Caynizm
e:)Taoizm

13:Aşağıdakilerden hangisi Hz.Yakup'a verilen ve "Tanrı'yla uğraşan analamına gelen unvandır?


a:)Yahudi
b:)İbrani
C:)Eber
d:)İsrail
e:)Ferisi

14:)Aşağıdakilerden hangisi "Kilise" kelimesinin anlamıdır?

a:)Takdis
b:)Evrensel
c:)Cemaat
d:)Müjde
e:)Doğru inanç

15:) Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlığın temel özelliklerinden biri değildir?

a:)Asli Günah
b:)Kurtuluş
c:)Teslis
d:)Misyonerlik
e:)Kutsal Toprak


CEVAPLAR:

1:)Cevap A
2:)Cevap E
3:)Cevap A
4:)Cevap A
5:)Cevap D
6:)Cevap C
7:)Cevap D
8:)Cevap C
9:)Cevap E
10:)Cevap C
11:)Cevap D
12:)Cevap A
13:)Cevap D
14:)Cevap C
15:)Cevap E


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.038


View Profile
Re: MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20
« Posted on: 20 Eylül 2019, 06:07:07 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 rüya tabiri,MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 mekke canlı, MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 kabe canlı yayın, MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 Üç boyutlu kuran oku MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 kuran ı kerim, MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 peygamber kıssaları,MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 ilitam ders soruları, MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &