> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Tasavvuf Eserleri > Tuhfetul Alaiyye > Kıyamet Alametleri
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kıyamet Alametleri  (Okunma Sayısı 906 defa)
05 Ocak 2010, 10:16:16
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« : 05 Ocak 2010, 10:16:16 »



KIYAMET ALAMETLERİ HAKKINDA

Dünyanın bozulmasından sonra, kıyametin kopacağına inanmak vaciptir. Ne zaman kopacağını da Yüce Allah´tan başka kimse bilemez. Kıyamet; Son kez Surun üfürülmesinden Cennete girinceye kadar ki zamandır. Kıyametin alametleri çoktur. alametleri ise şunlardır; Zinanın çoğalması, İçkinin çok tüketilmesi, Faizin yenmesi, Zekatın verilmemesi ve daha başka günahlar. Büyük alamet ve işaretleri ise şunlardır;

1- Yeryüzünün doğuda, batıda ve arap yarımadasında batması, yani çok felaketlerin olması.

2- Mehdinin kalkması. Mehdi Peygamberimizin kızı Fatıma´nın soyundan olup, şekli arap şeklidir. yüzünün sağ tarafında büyük bir Ben vardır. Adı Peygamberin adı gibidir. Ahir Zamanda çıkıp yeryüzünü Adaletle doldurur. Öyle ki deve ve aslan yan yana yürür. Kurt ve koyun yan yana otlar. Çocuklar yılanlarla oynar.

3- Deccalın çıkması; ona ve tabilerine Allah´ın laneti olsun. Deccal şeytana tapanlardan biridir. Sağ gözü düzdür Yani; yüzün sağ tarafında gözün yeri bile yoktur. Doğudan çıkar, Acayip şeyler insanlara gösterir. İnsanları yoldan çıkartmak için bulutlara yağmur yağdırın diyor ve yağmur yağıyor. Tepelere yemek olun diyor, yemek oluveriyor. Hastaları iyileştiriyor, ölüleri diriltiyor.Kısacası ilahlık iddia ediyor. Ona itaat eden Kafirdir.

4- İsa (as) ın göklerden inmesi. İsa (as) Mehdi ve Deccalin savaştığı bir zamanda sabah namazı vaktinde kuzeyde bulunan Şam minaresinin üstüne Meleklerin kanatları üzerinde iniyor. Peygamberimiz (sav) in hürmeti için Mehdiyi sabah namazında kendine imam kılıyor.

Daha sonra haber gelir, Deccal Kudüslüleri muhasara (kuşatma) altına almış. İsa ve Mehdi (as) onların yardımına giderler. Deccal İsa (as) gördüğünde onun korkusundan tirtir titremektedir. ve kaçmaya başlar. İsa ve Mehdi (as) Lüdde adında bir köyde onu yakalarlar, İsa (as) bir vuruşta onu Cehenneme yolluyor. Deccalin bütün bu davası 40 gün sürmektedir. Ama onun bir günü bir sene gibi bir günü de bir ay gibi bir günü de bir hafta kadardır. Diğer günleri de normal günler gibidir. Bu uzun günlerde namaz eski günlere göre hesaplanacak.

Deccalin öldürülmesinden sonra İsa (as) evlenir ve onun iki erkek çocuğu olur, önce Mehdi (as) vefat eder, İsa (as) onu Kudüs´te defneder. daha sonra İsa (as) vefat ediyor. Müslümanlar Onu Peygamberimiz (asv)'ın yanına defn ediyorlar.

5- Yecüc ve Mecücün Zülkarneyn kötülüklerinden dolayı kapattığı seddi (duvar) aşıp çıkmaları. Yecüc ve Mecüc Adem (as) ın oğullarından dır. her gün önlerinde örülmüş seddi (duvarı) inceltinceye kadar çalışır, daha sonra yorulup bırakırlar. Ertesi gün gelirler gelip görürler ki Yüce Allah (cc) eskisi gibi yapmış. Ne zaman Yüce Allah (cc) çıkmalarını isterse ancak o zaman çıkabilirler.

Çıktıklarında ne kadar su varsa hepsini tüketirler, Yüce Allah (cc) Hz. İsa (as) onlardan korumak için Tur dağına çıkmasını emreder. Hz İsa ve arkadaşları Tur dağına çıkarlar. Yecüc ve Mecüc onları orada
kuşatırlar, o zaman Hz İsa ve arkadaşları Yüce Allah (cc) dan dua ve Niyazda bulunurlar, Yüce Allah (cc)'da deve ve koyunlara giren bir çeşit kurdu onların üzerine yağdırır ve hepsi orada ölür.

Hz İsa (as) ve arkadaşları oradan kurtulurlar, ama orayı kötü koku ve buhar sarmıştır. Leşsiz bir ayak yeri bile yoktur.Yüce Allah (cc) Hz İsa ve Arkadaşları için bir kartal gönderir, o leşleri Yüce Allah (cc)'ın ona emr ettiği yere atar.

6- Dabbetül Arzın çıkması; Dabbetül arz kimsenin ondan kurtulmadığı bir hayvandır. Müslümanlara yetişir ve alınlarına Mümin yazar,Yüzleri anında bembeyaz olur çıkar. Kafirlerin alnında Kafir yazar, anında yüzleri simsiyah olur. Sesleniyor; İslam dininin dışındaki dinler batıldır diyor.

7- Hz İsa (as) ın vefatından sonra güneşin batıdan doğmasıdır. işte o zaman tövbe kapısı kapanıyor. Artık tövbe kabul olunmuyor.

8- Kafirlerin ağız ve burunlarından çıkan ve tüm dünyayı kaplayan dumandır. Müslümanlarda da hafif bir grip meydana gelir. Bu duman kırk güne kadar devam eder.

9-Habeşilerin eliyle Kabe'nin yıkılması.

10- Kuran, bütün dini ilimler ve hatta insanların göğsünden ilimlerin kaldırılması.

11- Bütün yeryüzündekilerin kafir olması.

12-Mahlukatları mahşere sevk eden âdn denilen yerde çıkan ateştir.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Kıyamet Alametleri
« Posted on: 29 Mart 2024, 10:16:36 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kıyamet Alametleri rüya tabiri,Kıyamet Alametleri mekke canlı, Kıyamet Alametleri kabe canlı yayın, Kıyamet Alametleri Üç boyutlu kuran oku Kıyamet Alametleri kuran ı kerim, Kıyamet Alametleri peygamber kıssaları,Kıyamet Alametleri ilitam ders soruları, Kıyamet Alametleriönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes