> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıp Dünyası > Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem  (Okunma Sayısı 366 defa)
11 Şubat 2011, 05:39:30
zahdem

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2.060


Site
« : 11 Şubat 2011, 05:39:30 »




Soğuk algınlığının belirli bir tedavisi bulunmuyor. Evde uygulayacağınız tedaviler de en az hastalığın kendisi kadar yaygındır. Bu yöntemleri uygulayarak evde hastalığınızı tedavi edebilirsiniz:

Bu tedavilerin birçoğu çok eskilere dayanıyor. Peki soğuk algınlığınızı evde hangi yöntemlerle iyileştirebilirsiniz?

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, limonlu tavuk çorbasının soğuk algınlığına iyi geldiği yüzyıllardır biliniyor. İşte işe yarayan diğer soğuk algınlığı tedavileri:

Artık soğuk algınlığına yakalandığınızda 1-2 hafta yatakta kalmak istemiyorsanız, işte size yardımcı tedaviler:

1- Su ve diğer sıvılar: Bol bol sıvı içmek size yardım edebilir. Su, meyve suyu, et veya tavuk suyu ya da ballı limonlu ılık su susuzluğu önlüyor ve burun tıkanıklığını açıyor. Vücudunuzun susuz kalmasına yol açan kahveden, kafeinli içeceklerden uzak durun.

2- Tuzlu su: Bir bardak ılık suyun içine yarım çay kaşığı tuz ekleyip gargara yaparsanız boğazınızı rahatlatacaktır.

3- Tuzlu burun damlası ya da spreyi: Reçetesiz satılan tuzlu burun damlaları ya da spreyleri burun tıkanıklığınızı açar. Uzmanlar, bebeklerde ve daha büyük çocuklarda burun spreylerinin güvenle kullanılabileceğini söylüyorlar. Tuzlu su spreyleri ya da damlaları diğer burun tıkanıklığını giderici ilaçlar gibi tedavi kesildiğinde belirtileri kötüleştirmiyor.

4- Tavuk suyu çorba: Anne-babalar hasta çocuklarına tavuk suyuna çorba içirirlerdi. Şimdi bilim adamları tavuk çorbasını test ettiler ve grip ile soğuk algınlığı belirtilerini 2 şekilde hafiflettiğini belirlediler. İlki, tavuk suyu çorba nötrofillerin hareketini engelleyerek antiinflamatuar gibi etki gösteriyor. İkincisi, burun akışını hızlandırıyor, burnun açılmasına yardım ediyor. Burnun iç kaplamasıyla temas eden virüs miktarını sınırlandırıyor.

5- Çocuklarda ve yetişkinlerde reçetesiz soğuk algınlığı ve öksürük ilaçları: Reçetesiz satılan burun açıcılar ve ağrı kesiciler bazı belirtileri hafifletse de soğuk algınlığını önlemiyor ya da hastalığını süresini kısaltmıyor. Bunların birçoğunun bazı yan etkileri var. Birkaç günden fazla kullanılırsa, belirtileri daha da kötüleştiriyor.

Uzmanlar, bu ilaçların 2 yaş altındaki çocuklar için tehlikeli olduğu konusunda hemfikirler. "Asetaminofen" etken maddeli ilaçlar önerilen miktardan fazla kullanılırsa ciddi karaciğer hasarına ya da karaciğer yetmezliğine yol açabilir. Dozu aşmamak için reçetesiz aldığınız ilaçları kullanmadan önce prospektüslerini mutlaka okuyun. Öksürüğünüz soğuk algınlığı belirtileriniz geçtikten sonra öksürüğünüz halen devam ediyorsa, doktora gidin. Ilık limonlu suyla boğazını yumuşatın ve evinizdeki havayı nemlendirin. Fakat bebeklere bal vermekten kaçının.

6- Antihistaminler: Birinci kuşak (yatıştırıcı) antihistaminler öksürük, hapşırık, gözlerin yaşarması, burun akması gibi çeşitli soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmeye yardım ediyor. Sonuçları çelişkili olan ilacın yararı yan etkisinden daha ağır basıyor.

7- Nem: Soğuk algınlığı virüsleri kuru koşullarda daha çok çoğalıyor. Kuru hava mukoza zarını kurutuyor ve burnunuzu tıkıyor ve boğazınızı tahriş ediyor. Odayı nemlendiren cihazlar, evinize nem sağlarken, uygun şekilde temizlenmediği takdirde ise evinize küf, mantar ve bakteri de saçacaktır. Cihazınızın içindeki suyu her gün değiştirin ve cihazınızı üreticinin talimatlarına göre temizleyin.

ZAMAN
 

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem
« Posted on: 29 Mart 2024, 01:55:20 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem rüya tabiri,Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem mekke canlı, Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem kabe canlı yayın, Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem Üç boyutlu kuran oku Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem kuran ı kerim, Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem peygamber kıssaları,Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntem ilitam ders soruları, Soğuk algınlığında evde uygulanabilecek 7 yöntemönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes