๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Tıp Dünyası => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 31 Temmuz 2011, 21:49:57



Konu Başlığı: Marmara İletişim'de yeni dönem
Gönderen: Sefil üzerinde 31 Temmuz 2011, 21:49:57
Marmara İletişim'de yeni dönem

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 07 Temmuz 2011 tarihli toplantısında Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Yusuf Devran göreve başladı. Aynı zamanda Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Devran, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. Devran, 1992 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden yüksek lisans derecesini aldı. 1993-1996 yılları arasında Londra South Thames College Medya ve Dizayn Fakültesi'nde stüdyo yönetmenliği ve multimedya üzerine eğitim gördü.

ÖNEMLİ ESERLERE İMZA ATTI

1996 yılında İstanbul'a dönerek Samanyolu TV'de haber yönetmeni olarak çalışan Devran, aynı dönemde Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde siyasal iletişim alanında doktora yaptı. 2001 yılında doktor unvanını aldı. Akademik hayatına 1999 yılında Yeditepe Üniversitesi'nde başlayan Devran, 2003-2005 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2005 yılında doçent, 2011 yılında profesör olan Devran 'Siyasal Kampanya Yönetimi: Mesaj, Strateji ve Taktikler', '22 Temmuz: Bir Dönemin Sonu mu Başlangıcı mı?' gibi iletişim alanında önemli birçok basılı esere de imza attı.

Çalışkan, zarif, dinamik...

Prof. Dr. Yusuf Devran'ı üniversite sıralarını paylaştığı, birlikte çalıştığı, alanlarında Türkiye'nin önde gelen isimleri arasında yer alan meslektaşlarına ve arkadaşlarına sorduk. İşte onların gözünden Prof. Dr. Yusuf Devran...

Prof. Dr. Ayseli Usluata (Yeditepe Üniversitesi): Harika bir insandır. Her işe hem duygularıyla hem mantığıyla karar verir. Araştırmayı sever. Yaratıcı ne yaptıysak onun fikriyle yapılmıştır.

Prof. Dr. Suat Anar (Yeditepe Üniversitesi): Yusuf Bey'i asistanlığından bu yana tanıyorum. Son derece dürüst, çalışkan idari kabiliyeti, iyi bir bilimsel düzeni olan arkadaşımız. Başarılı olacağına gönülden inanıyorum.

Prof. Dr. Edibe Sözen: Yusuf Hoca'yı İngiltere'den döndükten sonra doktora yaparken tanıdım. Çok çalışkan, başarılı gündemi çok iyi takip eden bir akademisyendir. Bilimsel alandaki farklılıkları yakalayabilen, çok başarılı bir şahsiyettir.

Mario Levi (Yazar, Yeditepe Üniversitesi): Kendisini uzun yıllar tanıyan bir meslektaşı ve arkadaşı olarak söylüyorum, iki özelliği ile beni her zaman etkilemiştir. İlki çalışkanlık ve öğrenmeye duyduğu açlık... Beni daha çok etkileyen yönü ise zarafeti. Dört dörtlük bir insandır...

Doç. Dr. Kenan Aydın (Yıldız Teknik Üniversitesi): Kendisini disiplinli, çalışkan, üretken bir insan olarak tanıyorum. Tuttuğunu koparan, hırslı, idealleri olan biri olarak tanımlayabilirim.

Hasan Öztürk (Ülke TV Yayın Yönetmeni): 25 yıldır tanıyorum. İletişim alanında en donanımlı insanlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca kendisinin ekip liderliği müthiştir. Önde yürürken arkasından gelenlerin eksiklerini de tamamlar.

Doç. Dr. Gülcan Seçkin (Gazi Üniversitesi): Bitmez tükenmez bir enerji ile keyif alarak çalışan, üreten, çevresine ve meslektaşlarına hem enerji hem de dinginlik veren incelikli bir insan. Kendisiyle çalışmış biri olarak MÜ İletişim'e katkılar getirmeye devam edeceğine inanıyorum.

Prof. Dr. Mete Çamdereli (İstanbul Üniversitesi): Yusuf Hoca üretken, bilimsel paylaşımı seven biridir. Bilimsel paylaşım konusunda, çalışmalarını eleştirtecek kadar cüretkârdır.

Doç. Dr. Cengiz Anık (Gazi Üniversitesi): Yusuf Hoca'yı birkaç kelime ile ifade etmek gerekirse, ilk sırada çalışkanlığı, ikinci sırada dürüstlüğü gelir. Elde etmek istediği bir şey vardır. Ama bu, maddi anlamda değildir. Fikirsel olarak çalışmak, problem çözmek anlamındadır.

yenişafak