> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıp Dünyası >  Karından Doğum Olur mu?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karından Doğum Olur mu?  (Okunma Sayısı 510 defa)
06 Ekim 2011, 20:41:23
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 06 Ekim 2011, 20:41:23 »






Karından Doğum Olur mu?


Hikmetli yaratılışın mu'cizevî yönlerini göremeyen ve İlâhî icraatta eksiklik arayan bazı inkâr-ı ulûhiyet temsilcileri, ciddi hiçbir birikime sahip olmadan, insan anatomisi ve fizyolojisi hakkında kendi kısır akıllarınca hükümler vermekteler. Evrim inancını müdafaa için insan vücudunda kendi kafalarına göre "yaratılış hatası ve kusur"(!) arayanlardan bazıları, doğum hâdisesini dillerine dolamaktalar. Onlara göre: "Normal yolla doğumlarda bazı sakatlıklar ortaya çıkmakta ve kadınlar zorluk çekmektedir. Bu doğum yeri ve şekli bir tasarım hatasıdır. Hata varsa tasarlayan yoktur. O hâlde evrim vardır. Evrimde de hata olabilir"(!) Bu düşüncelere sahip, insan anatomisinden habersiz bir evrimci; "Doğum karından olsaydı, daha iyi olmaz mıydı?" gibi bir fikir ortaya atabilmektedir. Böyle düşünenlere bazı sorular soralım ve bu sorular ışığında yaratılıştaki mükemmelliği anlamaya çalışalım.

Rahmi (uterus) karın içinde nereye, hangi pozisyonda, nasıl yerleştireceksin?
Yavrunun -dünyada yaşayabileceği bir beden için- embriyo hâlinden itibaren rahim içinde belirli bir süre beslenip korunması şarttır. Bu açıdan rahim anatomik bakımdan en uygun yere yerleştirilmiştir. Bu kadar uygun bir yerin, karın içinde başka yerde bulunması mümkün değildir.

Doğumun karından olduğunu varsayalım ve çocuğun 40 hafta boyunca tedricen gelişip büyüyeceği rahmin, karna yerleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek olumsuzluklara bir göz atalım: Rahmin ağzı karın duvarına bakar, dolayısıyla bu konumda onu etrafına bağlayacak kuvvetli bir bağ yoktur. Bu durumda arkadaki bağırsakları, mezenterik atar ve toplardamarları, lenf damarını, aort atar damarını ve bunlara ait sinir ağını hiçbir şekilde yerleştiremeyiz.

Rahim karın içinde olsaydı, hamile kadının içindeki kitle büyüdükçe; mide, karaciğer, dalak, pankreasa, kalın ve ince bağırsağa, böbrek ve idrar yollarına, safra yollarına, mesaneye, atar ve toplardamara baskı yapacaktı. Bu da, dokuz aylık gelişme sürecinde, hem annede hem de bebekte ölümcül hâdiselere sebep olacaktı.

Doğum karından olsaydı, doğum hâdisesini nasıl başlatırdın?
Rahim, şu ânki konumunun hâricinde bir yerde olsaydı, doğum fizyolojisine aykırılık arz ederdi. Çünkü cenin, gelişme seyri sırasında üç pozisyonda bulunur: Çocuk şekillenmeye başladığında baş yukarıda, ayaklar aşağıdadır. Altıncı ayda yavru yatay bir şekil alır. Doğum yaklaştığında ise, yavrunun başı aşağı, ayak ve kalçaları yukarı gelmeye başlar. Baş, rahim ağzına yaklaştıkça mekanik basınç artar. Bu basıncın artmasıyla beyne doğum için sinyaller gönderilir; âdeta"Doğum başlıyor! Hormon yardımı gönderin!" denir. Doğumu engelleyen progesteron hormonu azaltılır. Aynı ânda doğumu hızlandıran östrojen ve oksitosin hormonları artırılır. Böbrek üstünden kortizonlar salınır. Bebeği saran zarlardan prostoglandinlerin salınımı artar. Bu hormonların tesiriyle rahim kasılıp gevşeyerek, içindekini dışarı atmaya çalışır. Rahim başı gerilip açıldıkça, kasılmalar artar. Mekanik yönlendiriciliği ile sağrı-kuyruksokumu eklemi (sacro-coccigeal) 2 cm. esneyerek, önde pubis kemiğinin desteği ile doğum gerçekleşir.

Evrimcilerin dediği gibi doğum karından olsaydı; rahim başı dikey pozisyondayken, yerçekimi olmadan, beyin ile hipofiz bezi ve böbrek üstü bezleri hangi mekanik basınçla uyarılacaktı? Rahmi karın içine dik şekilde yerleştirseniz, doğum için iki bacak arasından ayrıca bir doğum yolu açmanız gerekecektir. Mekanik uyarı olsa ve doğumu kolaylaştırıcı hormonlar salgılansa bile bebek hangi yönde ilerleyecektir? Hiçbir mekanik destek bulunmayan yumuşak duvarlı karından doğum nasıl gerçekleşecektir? Sadece kas kuvveti ile kemiklerin desteği olmadan, karından doğum olsa, doğum süresi çok daha uzun olurdu. Ayrıca yavrunun ağırlığı arttıkça, yer çekimin aşağı çekmesini önlemek için, yüksek bir pozitif basınç olması gerekmektedir. Hâlbuki karın kasları, karnın büyümesiyle daha fazla zayıflar. Doğum karından olsaydı, yumuşak doku yırtılmalarının olmaması için annenin yüzükoyun doğurması lâzım gelirdi.

Karından doğum yaptırırken, bugün bilinen bazı komplikasyonların çıkmaması için doğum yoluna nasıl bir flora (faydalı mikroorganizmalar) yerleştireceksiniz? Kadının tenasül uzvunu da karnına mı taşıyacaksınız? Doğumun en komplikasyonsuz şekilde olması için, baş gelişinin, cenin gelişirken karında yatay pozisyonda suda yüzer gibi olması lâzımdır. Yerçekiminin tesiri ayakta durmada, oturmada, sırt üstü yatmada çocuğun başına farklı şekilde yük bindirir. Bu durumda doğumu başlatmak için baş, doğumun yapılacağı karın duvarındaki açıklığa doğru hangi kuvvetle nasıl yönelecektir. Bebeğin normal rahimde gelişmesi sırasında aldığı üç pozisyon (dikey, yatay, başa aşağı), karın bölgesine gelmiş bir rahimde asla mümkün olmaz. Cenin yer çekimi tesirinde, ağaç yaprağı gibi aşağı doğru sarkacaktır.

Normal fizyolojik doğumun kolaylıklarını nasıl temin edeceksiniz?
Karından doğum, sadece mecburiyetler karşısında (rahim ve doğum kanalındaki bazı anomalilere bağlı olarak), sezaryenle olmaktadır. Sezaryen bugün kadınlar için zahmetsiz doğum gibi görülse de, yapılan üç büyük araştırmada, normal doğum yerine sezaryen doğumu yapan annelerin çocuklarında görülen alerjik astım nispeti, normal doğum yapan annelerin çocuklarına göre altı kat daha fazladır. Araştırmacıların iddiasına göre, normal doğum sırasında çocuk, annenin tenasül uzvundaki faydalı mikroorganizmaları almakta ve bunlara karşı immün sistemi kuvvetlendiren antikor oluşturmaktadır. Bu da ileride astıma karşı koruyucu tesir sağlamaktadır.

Rahmi sağlamlaştırmak için bağlarını nasıl yerleştireceksin?
Bebek, rahimde dokuz ayı aşkın bir sürede geliştiğinden, rahim tedrici olarak büyümektedir. Bu arada annenin günlük hayatında gerekli hareketleri çocuğa zarar vermeden yapabilmesi için, rahmin sağlam bağlarla desteklenip her türlü sarsıntıya dayanıklı hâle getirilmesi gereklidir. Bundan dolayı ilmi ve kudreti sonsuz Rabb'imiz, onu çift taraflı saydığımız takdirde 14 özel bağla etrafındaki kuyruk sokumu, ilium, ischium, pubis, sacrum gibi kalça bölgesi kemiklerine sımsıkı bağlamıştır. Şayet rahim, karın bölgesinde mide ve bağırsaklar arasında olsaydı, onu bu kadar sağlam olarak nereye bağlayabilirdiniz? Mükemmel bir beşik şeklinde yaratılmış rahmin yerleştirildiği yerde kusur aranacağına, Rahmeti Sonsuz'un Rahîm ve Hakîm isimlerinin tecellileri tefekkür edilse daha iyi olmaz mı?

sızıntı

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Karından Doğum Olur mu?
« Posted on: 25 Nisan 2024, 16:21:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Karından Doğum Olur mu? rüya tabiri, Karından Doğum Olur mu? mekke canlı, Karından Doğum Olur mu? kabe canlı yayın, Karından Doğum Olur mu? Üç boyutlu kuran oku Karından Doğum Olur mu? kuran ı kerim, Karından Doğum Olur mu? peygamber kıssaları, Karından Doğum Olur mu? ilitam ders soruları, Karından Doğum Olur mu?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes