> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıp Dünyası > Diyabet obezitenin sonucudur
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Diyabet obezitenin sonucudur  (Okunma Sayısı 378 defa)
31 Ağustos 2010, 14:48:26
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 31 Ağustos 2010, 14:48:26 »



Diyabet obezitenin sonucudur

Bu ülkede her yirmi kişiden biri, yani 16 milyon Amerikalı diyabet hastası. Nüfusumuz şişmanladıkça bu sayı artıyor. Diyabet beslenmeyle alakalı bir hastalıktır; beslenme yöntem­leriyle hem engellenebilir, hem de iyileştirilebilir (Tip II diya­bet söz konusu olduğunda) bir rahatsızlıktır.

Diyabet kalp krizine, felce ve başka ciddi komplikasyonlara yol açarak ağır bedeller ödetebilir. Tip II diyabetli yetiş­kinlerin yüzde 70′inden fazlası kalp krizinden ve felçten ölü­yor. İstatistiklere baktığınızda insanların doktor kontrolü altın­dayken kilo alıp diyabetlerinin arttığını ve buna bağlı komplikasyonlar geliştirdiklerini görerek daha büyük hayal kırık­lığına uğruyorsunuz.
İnsanlara diyabetle yaşamayı ve onu kontrol etmeyi öğren­meleri öğütlenir, çünkü iyileşmez. “Hayır, hayır ve yine hayır” diyorum. “Onunla yaşamayın, birçok hastam gibi zayıflayın ve ondan kurtulun.”

Temel olarak iki çeşit diyabet vardır: Tip I ya da çocuklukta başlayan diyabet ve Tip II ya da yetişkinlikte başlayan diyabet. Tip I genelde erken yıllarda ortaya çıkar. Çocuğun ensülin üre­ten ve salgılayan pankreas organında hasar meydana gelir, bu yüzden ensülin noksanlığı baş gösterir. Tip IF’de ise en yay­gın olanıdır ensülin normale yakın düzeyde üretilir ancak vücut buna karşı tepki gösterir, böylece kan şekeri ya da glikoz artar. İki tipte de sonuç aynıdır, hastanın kanında glikoz düzeyi yüksektir.

İki tip diyabet de vücudun yaşlanmasını hızlandırır. Diya­bet, damar sertliği ve kardiyovasküler rahatsızlıkları büyük ölçüde desteklemesi yanında, böbreklerin ve diğer vücut sis­temlerinin yaşlanmasına ve bozulmasına yol açar. Diyabet böbrek yetmezliğinin ve yetişkinlerde körlüğün başlıca nede­nidir. Günümüzde birçok Tip II diyabetlilerin berbat komp-likasyonlar geçirdiğini görüyoruz: Amputasyona maruz kalı­yorlar, periferal nöropati (bacaktaki acı verici sinir tahribatı), retinopati (diyabet körlüğünün temel nedeni) ve nepropati (böbrekte hasar) rahatsızlıklarına yakalanıyorlar. Durumları Tip I diyabetliler kadar kötü.

Tipi ne olursa olsun, diyabetliler, genel nüfusla karşılaş­tırdığınızda daha yüksek trigliseride ve LDL kolesterolüne sahiptirler. Diyabetlilerin kalp krizi geçirme sayısı, diyabetli olmayanlara göre dört kat daha fazladır. Ensüline bağımlı (Tip I) diyabetlilerin üçte-biri elli yaşından önce kalp krizinden ölmektedir. Damar sertliğindeki bu hızlanma ve sonucunda artan ölüm oranı her iki diyabette de mevcuttur.

Basit bir mantıkla, diyabetliler için tasarlanmış herhangi bir diyetsel önerinin kalp krizi, felç ve diğer kardiyovasküler risk­leri en azından engellemeye çalışmasını beklersiniz. Ne yazık ki diyabetlilere verilen beslenme programı, kalp hastalarında işe yaramadığı görülen diyetin aynısıdır. Bu çeşit bir diyet bütün insanlar için zararlıdır, ancak diyabetliler için çok tehli­keli, hatta ölümcüldür. Rafine tahılların, işlenmiş ürünlerin ve hayvansal gıdaların bileşimi hastaneler ve acil salonlarına sürekli bir akının garantisini verebilir.

Tip I hastalar daha sert ve ilerleyen bir beslenme yaklaşımı izlediklerinde, diyabetlilerin başına gelen birçok komplikas-yondan kurtulabilirler. Normal bir yaşam süresi umabilirler, çünkü bu kasvetli istatistikler sadece diyabetli olmanın değil; diyabet ile, rahatsızlıklara yol açan modern diyetin etkileşi­minin bir sonucudur. Tip I diyabetlilerin her zaman ensüline ihtiyacı olabilir; ancak benim hayat kurtaran programımı uygu­layan hastalarda ensülin alımlarının yarıya indiğini sıkça gözlemledim. Şekerleri deli gibi bir aşağı bir yukarı hareket etmiyor ve daha az ensülin aldıklarından potansiyel olarak tehlikeli hipoglisemik rahatsızlıklara yakalanma olasılıkları azalıyor.

Bu yaklaşımı takip eden Tip II diyabetli hastalar, diyabetten kurtulup iyileşebilir ve hatta mükemmel bir sağlığa kavuşa­bilirler. Diyabetten ömür boyu kurtulmuş olabilirler. Nere­deyse bütün Tip II diyabet hastalarım ilk ayın sonunda ensülin almayı kestiler. Mükemmel beslenmeleri sayesinde bu hasta­ların kan şekerleri ensülin kullandıkları döneme göre çok daha iyi (düşük) hale geldi. Başlarına gelebilecek diyabet belala­rının yolu kesildi.

Aynı zamanda, bana diyabetik retinopati ve periferal nöropati ile gelen hastaların durumlarının iyiye gittiğini ve sonunda iyileştiklerini de gözlemledim. Dr. Milton da hastalarında ben­zer bulguları kaydetmiştir: Bitki yoğunluklu vejetaryen bir diyeti takip eden yirmi bir hastadan on yedisinin periferal nöropatisi tamamerı iyileşmiştir.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Diyabet obezitenin sonucudur
« Posted on: 19 Nisan 2024, 01:01:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Diyabet obezitenin sonucudur rüya tabiri,Diyabet obezitenin sonucudur mekke canlı, Diyabet obezitenin sonucudur kabe canlı yayın, Diyabet obezitenin sonucudur Üç boyutlu kuran oku Diyabet obezitenin sonucudur kuran ı kerim, Diyabet obezitenin sonucudur peygamber kıssaları,Diyabet obezitenin sonucudur ilitam ders soruları, Diyabet obezitenin sonucudurönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes