> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıp Dünyası > Aspirin deyip geçmeyin!
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aspirin deyip geçmeyin!  (Okunma Sayısı 9582 defa)
20 Ekim 2012, 18:40:34
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« : 20 Ekim 2012, 18:40:34 »



                  Aspirin deyip geçmeyin

1899 yılında ünlü Bayer firması tarafından patenti alınıp üretilen aspirinin bugüne kadar pekçok rahatsızlığa iyi geldiği belirlendi. İşte en önemlileri:

KALP Lokman Hekim'in ilacına benzetilen aspirin, bugün kalp hastalıklarının tedavisinde koruyucu amaçlı olarak kullanlıyor. Uzmanlar, kalbi korumak için düzenli olarak her gün bir aspirin alınmasını öneriyorlar.

KÖRLÜK Aspirinin şeker hastalarında körlüğü önlediği saptandı. ABD'li uzmanlar, aspirini bu nedenle şeker hastalarına öneriyorlar.


PROSTAT Prostat kanserinin önlenmesinde aspirinin etkili olabileceği geçtiğimiz yıl bilim adamlarınca belirlendi. Aspirin, prostat kanserinin yayılmasını önlüyor.
 
FELÇ Oksford Üniversitesi'nde 40 bin felçli hasta üzerinde bir araştırma yapıldı. Aspirinin felcin tekrarlamasını üçte bir oranında önlediği ortaya çıktı.

TANSİYON Aspirin, yüksek tansiyonu önleyen en önemli ilaçlardan. Aspirinin hamilelikte görülen ve anneyle bebek ölümlerine neden olan yüksek tansiyonu önlediği de biliniyor.

BAĞIRSAK Aspirinin bağırsak kanserinin bir türünü önleyebildiği de bugün bilim adamlarınca kanıtlandı.

BAŞ AĞRISI Aspirinin eskiden beri bilinen en önemli bözelliği, başta baş olmak üzere vücuttaki birçok organda görülen ağrılara  iyi gelmesi.

Aspirinin faydaları

Aspirin felci önlüyor

Dünyaca ünlü bilim adamları tarafından yapılan deneyler sonucunda birçok yararı olduğu belirlenen Aspirin’in, felci de önlediği ortaya çıktı. Belçika’daki 40 bin akut felç hastası üzerinde yapılan bir araştırmada, Aspirin’in felcin tekrarlama riskini 3’te 1 oranında azalttığı tespit edildi.

Oxford Üniversitesi doktorlarından Zheng Ming Chen başkanlığındaki bir ekibin 40 bin felçli üzerinde yaptığı araştırmaya göre, akut izemik felç geçiren hastalarda hemen asprin tedavisine başlamak gerekiyor. Araştırmalara göre, bir ay boyunca düzenli asprin kullanılması izemik felcin bir daha tekrarlanması riskini üçte bir oranında azaltıyor ve daha sonraki felç ya da ölüm riskini ise binde dokuz oranında önlüyor.

Aspirin alzheimer riskini azaltıyor

En az 2 yıl süreyle düzenli olarak Aspirin alanların alzheimer hastalığına yakalanma riski yüzde 80’lere düşüyor. New England Journal of Medicine’da yayınlanan araştırma, 7 bin Hollandalı gönüllü üzerinde uzun bir zaman diliminde yapıldı. Hollandalı araştırmacılar, 55 yaş ve üzerindeki denekleri 7 yıl süreyle izlediler ve “İbufrofen”, “Naproksen” ve “Diclofenac” gibi ilaçları uzun süre alanların, alzheimera yakalanma olasılıklarının daha düşük olduğunu saptadılar. Kısaca NSAİD’ler olarak adlandırılan bu gruptaki ilaçları almayan 2 bin 553 kişiye oranla, ilaçlardan bir ay kadar kullanan 2001 kişide riskin yüzde 5 azaldığı belirlendi. Bu ilaçları yaklaşık 2 yıl düzenli alan 2 bin 202 kişinin, alzheimera yakalanma riskinin yüzde 17 oranında azaldığı saptandı. İlaçları 2 yıl ya da daha fazla süre kullanan 233 gönüllüde alzheimer riskinin ise yüzde 80’lere düştüğü görüldü. Araştırmayı kaleme alanlardan Bruno Stricker, “Bunun önemli bir bilimsel bulgu olduğunu” söyledi.

Aspirin kansere de şifa!

Her derde deva olarak nitelendirilen Aspirin’in ağız, gırtlak ve yemek borusu kanseri riskini önemli ölçüde azalttığı ileri sürüldü. İtalyan bilim adamları, düzenli olarak düşük doz Aspirin almanın ağız, gırtlak ve yemek borusu kanserinin gelişimini 3’te 2 oranında azalttığını söylediler. 5 yıl boyunca Aspirin alan 965 hasta üzerinde araştırma yapan bilim adamları, ilacın mide, prostat ve meme kanserini önlemede de önemli rol oynadığını düşünüyorlar. İtalyan bilim adamlarının, Aspirin’deki özellikle cyclooxegenase-2 enziminin kanser riskini önlemede etkili olduğuna inandıkları belirtildi. Aynı araştırmada ayrıca insanlığın en önemli buluşlarından biri olan Aspirin’in kalp rahatsızlıkları, felç, akciğer ve bağırsak kanseri de aralarında olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği de ortaya çıkarıldı.

Aspirinin faydalarıSüper Aspirin yarışı

ABD'de İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan nüfus patlamasıyla dünyaya gelen ‘baby boomers’ kuşağı 50'li yaşlarını sürüyor. Şimdiden ABD'de 40 milyon kişi eklem romatizmasından mustarip ve ağrılara ilaçların yardımıyla dayanmaya çalışıyor. Nüfusun yaşlanmasıyla birlikte bu rakamın 60 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

100 yıldır değişmeyen tek ilaç

Bir asırdır sadece tıp tarihinde bir sürü bölüm yazdıran aspirin, bildiğimiz gibi sadece basit ağrılarda aldığımız ilaç olarak kalmayıp, ameliyat sonrası, uçak seyahatinde etki altında kalınan basınçta, kalp krizlerinde ve en son olarak da Miyokard enfarktüsünde önemli rol oynadığı ispatlandı.

Riskleri azaltıyor
Yapılan yüzlerce araştırmanın sonucu aspirin'in miyokard enfarktüsü veya serebal enfarktüsü (Felç geçirme) ve hatta bu nedenle ölüm riskinin önemli ölçüde azaldığı belirlendi. Aspirin dolaşım sistemimizde hayatı tehdit eden ani bir etkileşimde damarları korumak için ihtiyaç duyulan örneğin by-pass operasyonları ve kardiyak krateter ile yapılan teşhis ve tedavi gibi operasyonlar sırasında veya bu operasyonlardan sonra akut veya uzun süre etkileşimlerin meydana gelmesini belirgin bir şekilde azalttığı belirtiliyor. Ayrıca tür olarak buna benzer bir çok etkileşimin olumlu gelişmesinde büyük bir rol oynadığı belirtiliyor.

Aspirinin kanser önleyici etkisi
ABD'li bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma, kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliğiyle sık sık gündeme gelen Aspirin'in meme kanserine karşı da aynı etkiyi gösterdiğini ortaya çıkardı. New York'taki Columbia Üniversitesi uzmanlarının 1500 meme kanseri hastası ve 1500 sağlıklı kadın üzerinde yürüttükleri çalışmaya göre, 6 ay boyunca haftada en az bir kez Aspirin ya da diğer "nonsteroid antienflematuar" (NSAID) türdeki ağrı kesicilerden alan kadınlarda meme kanseri riski yüzde 20 azaldı. Ayrıca ilaçlardan haftada 7 tablet ya da daha fazla kullanan kadınların bu hastalığa yakalanma riski yüzde 28 oranında düştü.

Amerikan Tabipler Birliği'nin haftalık tıp dergisi "Journal of the American Medical Association"da yayımlanan, İngiliz Daily Mail gazetesinin de manşetten verdiği haberde Columbia Üniversitesi uzmanları, "Hem kullanım kolaylığı hem de diğer bazı hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunan Aspirinin meme kanserini önlemede cazip bir ilaç olduğunu" söyledi.

Östrojende etkili
NSAID türünden olan Aspirin gibi ilaçların bu olumlu etkisinin en fazla menopoz sonrası kadınlarda görüldüğünü belirten uzmanlar, ilacın kanser önleyici etkisinin şimdilik sadece östrojen kaynaklı meme kanseri türünde tespit edildiğini söylüyor. Ancak östrojen kaynaklı meme kanseri, bu hastalığın en yaygın biçimini oluşturuyor. Daha önce yapılan birçok araştırmada da Aspirin'in, kalp hastalıklarının yanı sıra kolon ve bağırsak kanserlerine karşı da koruyucu özelliği olduğu ortaya çıkmıştı.

Bağırsak kanserinde aspirin umudu

Amerilkalı uzmanlar, kalın bağırsak kanserinin önlenmesinde aspirinin çok olumlu sonuçlar verdiğini müjdelediler. Vanderbilt Üniversitesi'nden Dr.Raymond DuBois başkanlığındaki ekibin verdiği bilgiye göre, aspirin, tümörlerin kanla beslenmesini keserek kanserin gelişimini önlüyor. Yirmiyi aşkın klinik deneyde düzenli aspirin alanların kalın bağırsak kanseri riski % 50 oranında azaldı. Laboratuvar deneylerde ise kalın bağırsak kanser hücrelerinin derhal kan damarları oluşturduğu tespit edildi ve kanla çoğalmalarını önleyecek tedaviler denendi. Aspirinin tüm kalın bağırsak kanser türlerini dizginlemede başarılı olması, deneme aşamasındaki yeni ilaçlar konusunda umut verdi. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, kalın bağırsak, kanserden ölümlerden ikinci sırada.

Yüzyılın ilacı diye bilinen aspirinin genetik bağırsak kanserinin bir türünü önleyebildiği ortaya çıktı. ABD'nin Philadelphia kentindeki Thomas Jefferson Üniversitesi'nden bir grup bilimadamının, Lynch Sendromu diye bilenen bir tür genetik bağırsak tümörü üzerinde laboratuvarda yaptıkları deneylerde, aspirinin hücre büyümesini engellediği görüldü. Dünya nüfusunun yüzde 10'nunun bu tür kansere yol açabilecek genetik deformasyonu olduğu sanılıyor. Tıp çevrelerinde, her gün aspirin alındığı takdirde. bir ölçüde kalın bağırsak kanserinin önlenebildiği biliniyordu. Ancak bu son araştırma, aspirinin bağırsakta kanseri nasıl önlediğine ilişkin önemli bulguların elde edildiği kaydediliyor.

Aspirinin faydaları‘‘Her derde deva tek ilaç’’ aspirindir.

Ama, azı karar, fazlası öldürücüdür.

Türkiye'de her yıl 800 milyon tablet aspirin yutuluyor.

Türkiye'de her yıl aspirin zehirlenmesinden ölenlerin yüzde 83'ü oyun-oyuncak çağındaki (1-4 yaş) çocuklar...

Türkiye'de her yıl mide-bağırsak kanaması geçirenlerin yüzde 34'ü, kanamadan 3 saat önce, ortalama 3-4 tablet aspirin alıyor.

Türk Tabipler Birliği, aspirinin açıkta, bakkalda, kasapta, işportacı tezgahında satılmasını önlemek, 1-4 yaş grubundaki çocukların ölüm ve zehirlenme hızını düşürmek için tedbirler düşünüyor.

Yani, dünyanın en ‘‘tedavi edici’’ ilacını ‘‘öldürücü ilaç’’ haline getirmişiz... Bari çocuklarımızı koruyalım...

Her hastalığın ilacı aspirin

Aspirin'in düzenli olarak alındığında başta kalp hastalıkları ve bazı kanser türleri olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği tespit edildi. Son 10 yılda yapılan çalışmaları değrlendiren uzmanlar, bu ilacın ilk kalp krizi riskini yüzde 44, ikinci kalp krizi riskini ise yüzde 30 azalttığını ifade ettiler. İngiltere'de 1995'te bitirilen araştırmanın sonuçları, 20 yıl boyunca düzenli olarak haftada 6 aspirin alan kadınlarda, hiç kullanmayan kadınlara oranla kolon kanseri gelişiminin daha az olduğ...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Aspirin deyip geçmeyin!
« Posted on: 28 Mart 2024, 20:40:27 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Aspirin deyip geçmeyin! rüya tabiri,Aspirin deyip geçmeyin! mekke canlı, Aspirin deyip geçmeyin! kabe canlı yayın, Aspirin deyip geçmeyin! Üç boyutlu kuran oku Aspirin deyip geçmeyin! kuran ı kerim, Aspirin deyip geçmeyin! peygamber kıssaları,Aspirin deyip geçmeyin! ilitam ders soruları, Aspirin deyip geçmeyin!önlisans arapça,
Logged
27 Temmuz 2013, 13:48:46
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2013, 13:48:46 »



    Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı diye düşünüyorum..Rabbim tüm hastalara hayırlı şifa nasib etsin inşaallah..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

28 Temmuz 2013, 05:56:36
Ceren

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26.620


« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2013, 05:56:36 »

Her insan da aynı etkiyi vermeye bilir.Bir doktora başvurulmalı bence.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes