> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Tıp Dünyası > Adım adım anneliğe
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Adım adım anneliğe  (Okunma Sayısı 405 defa)
05 Ağustos 2010, 14:57:39
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 05 Ağustos 2010, 14:57:39 »



Adım adım anneliğe

Hamile kalmak istiyorsunuz ama endişeleriniz peşinizi bir türlü bırakmıyor. Bilinçli hamile kalmak ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek istiyorsanız bazı şeylere dikkat etmelisiniz

Hiç beklemediğiniz anda anne- baba olacağınızı simgeleyen bir çift pembe çubukla karşılaşmak yerine, hamilelik şansını arttıran yumurtlama dönemizi hesaplayarak ya da tespit ederek istediğiniz zaman hamile kalabilirsiniz. Yumurtlama dönemlerinin tespitinde Babystart Tükürükten Ovulasyon Testi'ni kullanabilirsiniz. Ayrıca hamile kalmadan önce bir doğum uzmanıyla görüşmek akılcı bir gebelik planı yapmak için önem taşımaktadır. Gebelik öncesi yapılacak yeterli bir sağlık değerlendirmesi anne adayının tüm gebeliği süresince faydalı olacaktır.

AÇIKLANAMAYAN İNFERTİLİTE İÇİN


Amerika'da özellikle kısırlık yaşayan (infertil) hastalar düşünülerek, doğal yolla hamile kalmaya yardımcı olması amacıyla üretilmiş olan sperm dostu jel, artık TC. Sağlık Bakanlığı izini ile ülkemizde de bulunmaktadır. Bu jel, içerdiği doğal arabinogalaktan bitki şekeri sayesinde spermlere zarar vermeyip, sperm hücrelerine antioksidan desteği sağlayarak güçlendirip, spermlerin yumurtaya doğru olan yolculuğunda önemli ölçüde fayda sağlamaktadır.

YAPILMASI GEREKEN TESTLER


Hamilelik öncesi yapılan doktor muayenesinde anne adayının yaşam ve yeme alışkanlıkları, sosyal durumu, aile hikayesi, sağlık durumu, olası genetik ve kronik hastalıklar, riskli hastalıklara karşı aşı durumu, sigara-alkol kullanımı ve çevresel faktörler araştırılır. Basit bir takım testlerle anne adayının sağlık durumu belirlenebilir. Bu testler arasında kan sayımı, idrar tahlili, tiroid testi, HIV, hepatit, kızamıkçık, toxoplazma antikorları, pap smear sayılabilir. Gebeliğinden önce diyabet, kalp hastalığı, epilepsi, hipertansiyon ya da obezite gibi rahatsızlıkları bulunan anne adaylarının gebelikleri daha riskli geçebilir. Bu durumların önceden bilinmesi sayesinde yapılacak hazırlıklar ve çıkarılacak takip planı risklerin minimuma inmesini sağlayacaktır.

KİLO KONTROLÜNÜN ÖNEMİ


Gebelik öncesi kilonun değerlendirilmesiyle vücut kitle indeksinin 19-25 arasında tutulması amaçlanmaktadır. Aşırı zayıf ya da kilolu olmanın gebelik döneminde bazı riskleri vardır. Çok zayıf olmak düşük, erken doğum ya da haftasına göre düşük doğum tartılı bebek doğurma risklerini arttırırken obezite/şişmanlık gebelik diyabeti, tansiyon hastalığı, iri bebek risklerini arttıran bir durumdur.

BESLENME ALIŞKANLIĞI EDİNİN

Mümkünse gebelik öncesi dönemde sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinilmelidir. Çok zayıf kadınlar bir iki kilo almaya çalışırken kilolu anne adayları kendilerine uygun bir diyet programıyla kilo kaybetmeye çalışmalıdır. Fazla kilolar kalp yükünü arttırmaktadır. Bu da ilerleyen gebelik haftalarında anne adayının efor kapasitesini oldukça düşürür ve gebeliği sıkıntılı bir dönem haline getirir. Gebelikte diyet yapmak fetusun yeterli besin alamamasına sebep olabilir. Bir kadın günde ortalama 2000 kalori almalıdır. Anne adaylarının beslenme programlarında bol miktarda meyve ve sebze yer almalıdır. Tam tahıllı ürünler, koyu yeşil yapraklı sebzelerde folik asit bol miktarda bulunmakla beraber gebelik planlayan kadının gebeliğinden bir ay öncesinde günde 0,4 miligram folik asit alması gereklidir.

Folik asit gebeliğin çok erken döneminde nöral tüp defekti olarak adlandırdığımız fetal anormalliklerin ortaya çıkma riskini azaltmaktadır.

Hamilelikte vitamin kullanımına dikkat!

Hamilelik süresince bol vitamin almak her zaman faydalı değildir. Örneğin A vitamininden fazla alınmasının fetusa ağır anormalliklere sebep olabileceği unutulmamalıdır. Gebelik döneminde düzgün bir beslenme alışkanlığı olan kadınlarda diğer vitaminlerin eksikliğinin görülmesi pek muhtemel değildir. Ancak bir vitamin olmayan demir, gebeliğin üçüncü ayından itibaren gebede hızla tükenmeye başlar ve gebelikte haftalar geçtikçe anemi tablosu ortaya çıkar. Diyetle en çok demiri kırmızı et tüketerek alabiliriz ancak gebelikte sadece diyetsel demir yeterli değildir, dışarıdan ilaçlarla desteklenmelidi.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Adım adım anneliğe
« Posted on: 24 Nisan 2024, 14:09:27 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Adım adım anneliğe rüya tabiri,Adım adım anneliğe mekke canlı, Adım adım anneliğe kabe canlı yayın, Adım adım anneliğe Üç boyutlu kuran oku Adım adım anneliğe kuran ı kerim, Adım adım anneliğe peygamber kıssaları,Adım adım anneliğe ilitam ders soruları, Adım adım anneliğeönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes