๑۩۞۩๑ Rüya Tabiri ๑۩۞۩๑ => T-Rüya Tabiri => Konuyu başlatan: Ekvan üzerinde 26 Ekim 2009, 13:55:57



Konu Başlığı: Ter
Gönderen: Ekvan üzerinde 26 Ekim 2009, 13:55:57
TER  
 

Rüyada terlemek, hasta için şifadır. Sağlam bir kimsenin rüyada terlemesi, bir hizmet veya sanat sebebiyle başına gelecek bir sıkıntıdır.
 

Ter, maldır. Bu sebepten bir kimse rüyada vücudundan ter aktığını görse, o kimsenin ter miktarı malı gider.
 

Rüyada terlemek dünyaya ait bir zarara işarettir. Ebu Sait El-Vaiz'e göre, ter içinde kaldığını görenin isteği yerine gelir. Alnından ter aktığını gören, çalışması ile isteğine kavuşur. Koltuk altı terinin fena koktuğunu görmek, zinaya veya bulaşıcı hastalığa delalet eder.
 

İbni Sirin'e göre, vücudundan terinin aktığını gören malından zarar eder. Akan ter yere düşerse, zarar pek büyük olur. Terinin elbiselerini ıslattığını gören evlatları ve ailesi için mal toplar. Terin beyaz ve güzel kokulu olması helal mala, renginin bozuk ve fena kokulu olması da haram mala delalet eder.
 

Terlediğini görmek, istek sahibi için işinin olmasına, hasta için iyiliğe, fakir için zenginliğe, zengin için zahmet ve eziyete, tüccar ve esnaf için yorulacak kazanca işarettir. Rüyada güzel kokulu ter görmekte zarar yoktur. Kötü kokulu ter ise hayra yorumlanmaz. Bir hastanın terlediğini görmek, onun iyileşeceğine delalet eder. Bazıları, terlemek hayata, bir rivayete göre zahmet ve yorgunluğa işaret eder demişlerdir.
 

Rüyada isteyerek terlediğini görmek, hasta için iyileşmeye, sıkıntıda olan için bolluk ve genişlemeye; yorgunluk veya hastalık tesiri ile terlemek, hastanın ölümüne; sağlam adam için zahmetli hizmet ve sanata işarettir. Vücudunun her tarafında ter sızdığını gören, malından kaybeder. Bazılarına göre; terlemek yorgunluğa da delalet eder.
 

Rüyada birinin terinden kendine bulaştığını gören, o adamdan hayır görür ve eline
 

o adamın malından geçer. Terlediğini gören, zarara uğrar. Bazılarına göre, eti yenen hayvanın teri helal mal, yenmeyen hayvan teri haram malla yorumlanır. Bir hayvanın terlediğini görmek, iki şekilde yorumlanır; yorgunluk ve zorluk, mal ve menfaat.