๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Süneni Nesai => Konuyu başlatan: Sümeyye üzerinde 25 Mayıs 2012, 14:49:22



Konu Başlığı: Müslüman olmak ta mihir olabilir mi ?
Gönderen: Sümeyye üzerinde 25 Mayıs 2012, 14:49:22
63- MÜSLÜMAN OLMAK TA MİHİR OLABİLİR Mİ?

3288- Enes (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebu Talha Ümmü Süleym ile evlendi aralarındaki mehir ise Müslüman olmaktı. Ümmü Süleym, Ebu Talha’dan önce Müslüman olmuştu. Ebu Talha Ümmü Süleym’e dünürcü olunca şöyle dedi: “Ben Müslüman oldum eğer sende Müslüman olursan seninle evlenirim. Bunun üzerine Ebu Talha da Müslüman oldu dolayısıyla aralarında mihir de bu olmuş oldu.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

3289- Enes (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebu Talha Ümmü Süleym’e dünürcü oldu. Fakat Ümmü Süleym, Ebu Talha’ya: “Senin gibi adamın bu evlilik teklifi reddedilmez ne yazık ki sen kafirsin ben ise Müslüman bir kadınım bu durumda seninle evlenmem helâl olmaz. Eğer Müslüman olursan senin Müslüman olman benim mehrim olur” dedi. Sabit diyor ki: “Mehir hususunda Ümmü Süleym’den daha ikram sahibi bir kimseyi işitmedim, böylece evlendiler ve Ümmü Süleym ona çocuk doğurdu.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)



Konu Başlığı: Ynt: Müslüman olmak ta mihir olabilir mi ?
Gönderen: Ceren üzerinde 05 Haziran 2018, 04:25:31
Esselamu aleykum.mehir olarak istenebilecek en güzel hediye ıslamiyet müslümanlık teslimiyet.Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..


Konu Başlığı: Ynt: Müslüman olmak ta mihir olabilir mi ?
Gönderen: Mehmed. üzerinde 05 Haziran 2018, 14:27:53
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri ilim sahibi kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun


Konu Başlığı: Ynt: Müslüman olmak ta mihir olabilir mi ?
Gönderen: Sevgi. üzerinde 06 Haziran 2018, 02:03:16
Aleykümüsselam Müslüman olmak çok önemli ve gereklidir evlendiğimiz kişi Müslüman değilse onuda Müslüman yapabiliriz buda bir mihir olabilir