๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Süneni Nesai => Konuyu başlatan: Sümeyye üzerinde 05 Mayıs 2012, 16:35:11



Konu Başlığı: Ailenin yanına git demek boşama sayılır mı ?
Gönderen: Sümeyye üzerinde 05 Mayıs 2012, 16:35:11
18- AİLENİN YANINA GİT DEMEK BOŞAMA SAYILIR MI?

3368- Abdullah b. Ka’b b. Malik (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Ka’b b. Malik’ten duydum. Tebük savaşında Rasûlullah (s.a.v) ile gitmeyip geri kalmasının hikayesini anlatırken şöyle demişti: “…Rasûlullah (s.a.v)’in gönderdiği adam gelip Rasûlullah (s.a.v) hanımından ayrı kalmanı emrediyor deyince, ben onu boşayayım mı yoksa ne yapayım? diye sordum. O da: “Hayır boşama, sadece yalnız bırak ve ondan uzak dur, ona yaklaşma” dedi. Ben de hanımıma: “Ailenin yanına dön ve Allah bu konuda bir hüküm indirinceye kadar orada kal” dedim. (Müslim, Tevbe: 9; Tirmizî, Tefsirül Kur’an: 10)

3369- Abdurrahman b. Abdullah b. Ka’b b. Malik babasından naklederek şöyle diyor: Babam Ka’b b. Malik’ten işittim -Babam Tebük savaşına katılamayan ve tevbeleri Allah tarafından kabul edilen üç kişiden birisidir- şöyle anlattı: Rasûlullah (s.a.v) bana ve diğer iki arkadaşıma bir adam göndermişti. Gelen adam: “Rasûlullah (s.a.v) hanımlarınızdan uzak kalmanızı emrediyor” dedi. O zaman ben: “Hanımımı boşayayım mı? Yoksa ne yapmalıyım” dedim. O kimse de: “Hayır boşama fakat ondan ayrı kal ve ona yaklaşma” dedi. Ben de hanımıma: “Ailenin yanına dön ve orada kal” dedim. O da ailesinin yanına döndü, orada kaldı. (Müslim, Tevbe: 9; Tirmizî, Tefsirül Kur’an: 10)

3370- Abdullah b. Ka’b (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ka’b’tan işittim Tebük savaşına Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte katılamayıp geri kalmasının hikayesini anlatırken şöyle diyordu: “… Rasûlullah (s.a.v)’in gönderdiği adam bana gelip te; Rasûlullah (s.a.v), “Hanımından ayrı kalmanı istiyor” deyince, ben: “Onu boşayacak mıyım yoksa ne yapayım” dedim. O da: “Ondan ayrı dur ve ona yaklaşma” dedi. Diğer iki arkadaşıma da aynı şekilde haber göndermişti. Ben de hanımıma ailenin yanına dön Allah bu konuda hükmünü bildirinceye kadar onların yanında kal dedim. (Müslim, Tevbe: 9; Tirmizî, Tefsirül Kur’an: 10)

3371- Ubeydullah b. Ka’b (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Babam Ka’b’ın şöyle anlattığını duydum: “… Rasûlullah (s.a.v) bana ve diğer iki arkadaşıma haber göndererek şöyle demişti: Rasûlullah (s.a.v) hanımlarınızdan ayrı kalmamızı emrediyor. Ben o gelen kimseye: “Karımı boşamam mı gerekiyor yoksa ne yapmalıyım?” Diye sordum. O da: “Hayır ondan uzak dur ve ona yaklaşma” dedi. Bende hanımıma ailenin yanına dön, Allah bu konuda bir hüküm indirinceye kadar orada kal dedim. O da ailesine dönüp gitmişti. (Müslim, Tevbe: 9; Tirmizî, Tefsirül Kur’an: 10)

3372- Abdurrahman b. Ka’b b. Malik (r.a) babasından naklediyor. Ka’b b. Malik Tebük savaşına katılmayışının hikayesini anlatırken şöyle dedi: “… Rasûlullah (s.a.v)’in gönderdiği zat bana geldi ve, hanımından ayrı kalacaksın” dedi. Ben onu boşamalı mıyım diye sordum. O da hayır fakat ondan uzak dur ve ona yaklaşma dedi. (Müslim, Tevbe: 9; Tirmizî, Tefsirül Kur’an: 10)



Konu Başlığı: Ynt: Ailenin yanına git demek boşama sayılır mı ?
Gönderen: Ceren üzerinde 06 Şubat 2018, 18:54:47
Esselamu aleykum.bir erkeğin eşini ailesinin evine göndermesi dinen boşanması anlamına gelmez.rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..


Konu Başlığı: Ynt: Ailenin yanına git demek boşama sayılır mı ?
Gönderen: Sevgi. üzerinde 07 Şubat 2018, 00:53:27
 Aleyküm Selam. Mevlam tüm yuvalara huzur, neşe, sağlık versin ve herdaim Rızasına uygun yaşıyanlardan eylesin inşaAllah


Konu Başlığı: Ynt: Ailenin yanına git demek boşama sayılır mı ?
Gönderen: Mehmed. üzerinde 09 Mayıs 2018, 15:54:13
Ve aleykümüsselam Rabbim her aileye huzur nasip eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun