Konu Başlığı: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Hadice üzerinde 16 Haziran 2011, 18:01:33 52. Hz. Peygamberin; "Hangi Adama Lanet Etmişsem Veya Kötü Söz Söylemişsem..." Sözü Hakkında 2768. “Bize el-Muallâ b. Esed rivayet edip (dedi ki), bize Abdulvahid b. Ziyad rivayet edip (dedi ki), bize el-Â'meş, Ebu Salih'ten, (O da) Ebu Hüreyre'den (naklen) rivayet etti ki,” O şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Allah'ım! Ben ancak bir insanım. Bu sebeple hangi müslümana (hak etmediği halde) lanet etmişsem, kötü söz söylemişsem veya kırbaçla vurmuşsam, sen bunları Kıyamet günü onun için bağış, rahmet ve dolayısıyla onu sana yaklaştıracağın bir yakınlık vesilesi kıl!"[86] 2769. “Bize Muhammed b. Abdillah b. Numeyr, babasından, (O) el-A'meş'ten, (O) Ebu Süfyan'dan, (O) Cabir'den, (O da) Hz. Peygamber'den (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) (naklen), onun (yani bir önceki hadisin) aynısını rivayet etti. Şu kadar var ki, bunda; "...(günahlardan) temizlik ve rahmet... (vesilesi kıl!)" ifadesi vardır.”[87] [86] Buhari, Deâvât, 34(7/157); Müslim, Birr, 89(4/2007); Müsned, 2/390, 449, 496., Ebu Muhammed Abdullah b. Abdirrahman ed-Darimi es-Semerkandi (Abdullah Aydınlı), Sünen-i Darimi Tercüme Ve Şerhi, Madve Yayınları, Madve Ofset, İstanbul, 1996: 6/56 [87] Müslim, Birr, 89(4/2007-2008); Müsned, 3/333, 384, 391., Ebu Muhammed Abdullah b. Abdirrahman ed-Darimi es-Semerkandi (Abdullah Aydınlı), Sünen-i Darimi Tercüme Ve Şerhi, Madve Yayınları, Madve Ofset, İstanbul, 1996: 6/55-56 Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Ramazan. üzerinde 19 Eylül 2016, 21:37:01 Es Selamün Aleyküm . Efendimiz s.a.v. Yaradan'ın en güzel eseri olduğu halde böyle bir duada bulunuyor . İnşALLAH bu hadis-i şeriften ibret alırız . Rabb'im her türlü yanlışa düşmekten bizleri korusun .
ALLAH cc razı olsun Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Ruhane üzerinde 19 Eylül 2016, 21:49:54 Aleykum selam ..Amin Ramazan kardeş ..Allah razi olsun ..
Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Hazine Şahin 7D üzerinde 19 Eylül 2016, 22:26:39 Bilgi için Allâh razı olsun.
Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Ceren üzerinde 24 Eylül 2016, 15:21:00 Aleykumselam.Rabbim bizleri hangi durumda olursak olalım lanet etmekden kacinan ve her seyi allaha havale edip onun rahmetinden medet uman kullardan olalim inşallah...
Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Melda üzerinde 24 Eylül 2016, 15:52:05 Hiçbir Müslüman kardeşimize beddua etmeyelim inşallah . haksız yere edilen beddua sahibine döner . şunu da unutmamak gerek mazlumun ahı tutar .
Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Mehmed. üzerinde 24 Eylül 2016, 16:33:26 Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizlere Peygamberimiz gibi yaşamayı nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.
Konu Başlığı: Ynt: Hz. Peygamberin Lanet Hakkındaki Sözü Gönderen: Sevgi. üzerinde 24 Eylül 2016, 17:01:22 Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bizleri yasak ettiği herşeyden kaçınmayı nasip etsin inşaAllah. Amin
|