İlimDünyası.com Kabe'den 24 Saat Canli Yayin , mekke canlı , kabe canlı ,kabe online| Kuran-ı kerim , Tasavvuf , fakirullah, Hanım Sahabeler , Erkek Sahabeler , Hadis Alimleri , Mezhebler , Müslüman Bayanlar ve İslami ilimler , Bayanlar için Sağlık Köşesi , Biyoğrafi Dünyası , Ana ve Babanın Hakkı Ödenmez  > Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Peygamberimiz (S.A.V) > Sizden Gelenler (Peygamber Efendimiz ) > Sünnet algısının kırılması mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sünnet algısının kırılması mı?  (Okunma Sayısı 144 defa)
13 Ekim 2011, 17:14:21
HizmetkaR
Yetkili
Profesyonel Üye
*******

Başarı Puanı 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 10.176


« : 13 Ekim 2011, 17:14:21 »



   

Ahmet Kurucan
   
Sünnet algısının kırılması mı?

Sünnet, Efendimiz'den (sas) bize intikal eden kavli, fiili ve takriri davranışların bütünü. Anlaşılması alabildiğine kolay, sınırları belli, çerçevesi çok net bir tanım bu. Ama bu tanım sünnet kavramını tarihî serüveni ile birlikte ele aldığımızda nerede duruyor? Okuyucumuz bunu soruyor.

Bu sorunun cevabı net; net zira tedvin döneminden itibaren konuşulan, yazılan ve tartışılan bir mevzu bu. Yapılan tartışmalara hiç girmeyip kestirmeden sonucu söyleyeyim ben size: Mezkur tanım İmamı Şafiî Hazretleri'nin sünnet kavramına getirdiği yaklaşımdan sonra netleşmiş ve İslam dünyasına hakim olmuştur. Siz de dikkatlice okur ve üzerinde düşünecek olursanız anlarsınız ki bu tanım Efendimiz'in hayatının bütününü sünnet kapsamı içine almaktadır.

Burada can alıcı soru şu. Madem öyle, mezkur söz, fiil ve takrirler hangi ölçüde bizleri bağlayıcıdır? Cevabı kolay bu sorunun mezkur sünnet tanımını yapanlara göre; bunların hepsi sünnettir ama bazılarının bağlayıcılık değeri vardır, bazılarının yoktur. Bununla beraber bütüne uymak insana sevap kazandırır. Âdetin ibadet haline gelmesi tabiri ile anlatılmak istenen tam da budur.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 110.381


View Profile
Re: Sünnet algısının kırılması mı?
« Posted on: 26 Mayıs 2012, 21:03:55 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sünnet algısının kırılması mı? rüya tabiri,Sünnet algısının kırılması mı? mekke canlı, Sünnet algısının kırılması mı? kabe canlı yayın, Sünnet algısının kırılması mı? Üç boyutlu kuran oku Sünnet algısının kırılması mı? kuran ı kerim, Sünnet algısının kırılması mı? peygamber kıssaları,Sünnet algısının kırılması mı? ilitam ders soruları, Sünnet algısının kırılması mı?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Bu Sayfa 0.104 Saniyede 37 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.016s, 2q)