๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Sizden Gelenler( Güncel Meseleler ) => Konuyu başlatan: Sümeyye üzerinde 01 Nisan 2012, 14:54:41



Konu Başlığı: Termik santralle kanser arasında bağlantı yok
Gönderen: Sümeyye üzerinde 01 Nisan 2012, 14:54:41
'Termik santralle kanser arasında bağlantı yok'


Sağlık Bakanlığı, Yatağan'da termik santralin yaydığı iddia edilen zararlı gazlarla kanser vakalarındaki artış arasında anlamlı bir ilişki bulunamadığını açıkladı.
Basında yer alan ve Sağlık Bakanlığı'nın raporlarına dayanarak aksi yönde iddialar içeren haberlere açıklık getiren açıklamada, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmanın Yatağan Termik Santrali'nin insan sağlığına verdiği zararları ortaya koyduğu belirtildi. Araştırma sonucu son 2 yılda sadece Muğla'daki hastanelerde 35 kişinin akciğer kanserinden öldüğü, 60 kişinin de aynı rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü kaydedildi. Bakanlık ise yazılı açıklamasında, "Bakanlığımız, bölge halkının hassasiyetlerini dikkate alarak geçmiş yıllarda Yatağan Termik Santrali'nin çevreye ve insan sağlığına olan etkilerine ilişkin kapsamlı bir araştırma yapmıştır. Bu araştırma sonucunda termik santraliyle kanser artış oranları arasında bilimsel olarak anlamlı bir bağlantı bulunamamıştır." dedi.


Zaman