> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Güncel Meseleler > Sizden Gelenler( Güncel Meseleler ) > Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi'
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi'  (Okunma Sayısı 477 defa)
27 Ağustos 2011, 21:57:56
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 27 Ağustos 2011, 21:57:56 »



Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi'

  Kimse Yok mu Derneği'nin Samsun şubesinin organizesiyle Saraybosna ve Rogadica'da savaş mağduru Boşnaklara yardım ulaştırıldı. Yardımların dağıtılması sırasında duygulu anlar yaşandı. Binin üzerinde Boşnak'ın öldürüldüğü, camilerde yakıldığı Rogadica'da, acılar hâlâ taze, hâlâ ayakta ve unutulmamış.
Ramazan ayında sefaletle mücadele eden Afrika ülkelerine yardım götüren Kimse Yok mu, Osmanlı emaneti Bosna'yı unutmadı. Kimse Yok mu'nun Samsun şubesi, işadamı ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 35 kişilik bir ekiple Bosna'ya yardım götürdü. Saraybosna'da nüfusun yüzde 48'ini Boşnak, yüzde 17'sini Hırvat, yüzde 30'unu Sırplar oluşturuyor. Ekonomi ise daha çok Hırvatların elinde. Savaştan sonra yoksullukla mücadele eden birçok Boşnak, Avrupa ülkelerine göç etmiş, yakınlarının yardımlarıyla yaşıyor.

Saraybosna ve Rogadica'da savaş mağduru Boşnaklara ulaşan dernek gönüllüleri, bin Ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Aralarında eski milletvekilleri Birnur Şahinoğlu ve Ahmet Aydın ile 19 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Altıntop, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Samsunlu işadamları yardım kolilerini elleriyle dağıttı.

Teravih namazını 8 rekÂt kılmazlarsa Sırp polisi müdahale ediyor

1992-1995 arasında İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük katliamın yaşandığı Bosna Hersek'te, birçok bölgede azınlık konumunda bulunan Boşnaklar geçim sıkıntısı yaşıyor. Sırp Cumhuriyeti'ndeki Rogatica şehrindeki Boşnaklarla bir araya gelen Kimse Yok mu ekibi, savaşta yıkılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla tekrar restore edilen Rogatica Camii'nde birlikte iftar yaptı. Şehrin 4 bin 900'lük nüfusunun yüzde 5'ini oluşturan Boşnaklar, zor şartlar altında yaşıyor. Savaşta binin üzerinde Boşnak'ın öldürüldüğü kentten 2 bin Boşnak da göç etmiş. İnançlarını yaşama konusunda da sıkıntı çeken Boşnaklar, teravihi 8 rekat kılıyor. Namazı 20 dakikadan fazla kılınca Sırp polisi müdahale ediyor.

Savaşta göç edip tekrar dönen 74 yaşındaki Enver Kaziç, Osmanlı torunlarının kendilerine yardım getirmesinin anlamının çok büyük olduğunu söylüyor. Savaşta, imam olan damadının caminin içinde öldürüldüğünü dile getiren Kaziç, savaştan sonra gelip camiyi tekrar açan kişi. Kimse Yok mu'nun acılarını bir kez daha paylaştığını ifade eden Kaziç, "Bu camide genç erkeklerimizin çivilerle asıldıklarını görmüştük. Bugün ise Türk kardeşlerimizle iftar yapıyoruz. Artık güzel şeyler yaşamak istiyoruz ve bu acıyı konuşmak istemiyoruz." diyor.

Savaşta Hırvatların 116 Boşnak'ı camiye doldurup yaktığı Ahmiç köyünde de durum farksız. Savaş sonrası maddî imkânsızlıklarla mücadele eden köyü ziyaret eden Kimse Yok mu gönüllüleri, böbrek hastası Abdullah Ahmiç'e sahip çıktı. Gönüllülerin geldiğini duyan Samira Ahmiç, böbrek hastası ağabeyine yardım edilmesi için ricada bulundu. Ahmiç kardeşlerin annesini, babasını ve 5 kardeşini Hırvatlar katletmiş. Köy baskınında kaçan ve 20 saat derede soğuk suda bekleyerek hayatını kurtaran Abdullah Ahmiç'in böbrekleri o günden sonra neredeyse iflas etmiş. Savaştan itibaren böbrek rahatsızlığı yaşayan Ahmiç, 2009'dan bu yana diyalize bağlı olarak yaşıyor. Kimse Yok mu gönüllüleri arasında bulunan 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ve 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Altıntop, Ahmiç'in bütün sağlık masraflarını üstlendi. Şahinoğlu ve Altıntop, en kısa zamanda Ahmiç'in gerekli işlemler hallolunduktan sonra tedavi için girişimleri başlatacaklarını söyledi. Samira Ahmiç ise duygularını şöyle dile getirdi: "Türk kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize sahip çıkacak olan onlardır."


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2018, 02:07:03 Gönderen: Nur-u Yehma »
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi'
« Posted on: 18 Nisan 2024, 15:44:29 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' rüya tabiri,Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' mekke canlı, Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' kabe canlı yayın, Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' Üç boyutlu kuran oku Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' kuran ı kerim, Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' peygamber kıssaları,Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' ilitam ders soruları, Osmanlı'nın torunları bize yardım getirdi' önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes