๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Sizden Gelenler( Aile Hayatı ) => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 21 Nisan 2012, 15:06:02



Konu Başlığı: Şiddet Çalıştayında hoşgörü ve diyalog çağrısı
Gönderen: Sefil üzerinde 21 Nisan 2012, 15:06:02
Şiddet Çalıştayı'nda 'hoşgörü ve diyalog' çağrısı yapıldı

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Şiddet Çalıştayı, 7 alt başlık halinde Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde başladı.

Bilim dünyasının yanı sıra akademisyen, gazeteci, araştırmacı ve şiddet uzmanı birçok ismin katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, insanların uygarlaşmaya başlamasıyla şiddetin yerine diyalog ve hoşgörünün hâkim olacağı düşüncesinin öngörüldüğünü dile getirdi. Eyigün, "Yaşanan hızlı sosyal değişmeler, şehirlerdeki aşırı nüfus yığılması, göçler, yoksulluk, işsizlik, etnik farklılıkların körüklenmesi, toplumsal değer ve normların sarsılması ve yozlaşması şiddeti daha da artıyor." diye konuştu.

Çalıştaya katılan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da, ailedeki güven ve sevginin kaybolmasıyla şiddetin ortaya çıkmaya başladığını kaydetti. Şiddetin bir sonuç olduğunu belirten Tarhan, sevginin azaldığı yerlerde saygının da azalmaya başladığını ifade etti. Şiddetin kelime olarak olumsuzluğa işaret ettiğini söyleyen Tarhan, Çalıştay'ın da başlamasına vesile olan mektupla ilgili olarak bir çocuğun hayatının yarısını ağlayarak geçirmesinin vahim bir sonuç olduğunu anlattı. Bu durumda zenginliğin ve apartmanların olmasının hiçbir işe yaramayacağını anlatan Tarhan, "Çocukları hayatının yarısını ağlayarak geçiriyorsa nükleer gücün olması neye yarar ki? O toplumlar ayakta kalamaz. Şiddetin çok çeşitli türleri var. Fiziksel, sözsel ve psikolojik şiddetler de bulunuyor. Aile arasında yer alan şiddette ise koruyucu ruh sağlığı açısından insanın ele alınması gerekiyor. O halde anne ve babanın düşünce yapılarının, zihinsel özelliklerinin iyi bilinmesi gerekir ki şiddet konusunda sağlıklı sonuç elde edelim." dedi.

zaman