> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Aile Hayatı > Sizden Gelenler( Aile Hayatı ) >  Ben kopya baba istemiyorum
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ben kopya baba istemiyorum  (Okunma Sayısı 505 defa)
17 Haziran 2012, 14:22:13
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 17 Haziran 2012, 14:22:13 »



Ben kopya baba istemiyorum

Ali 3. sınıf öğrencisi ve babası bir işadamı. Anne eşi için 'işkolik' diyor. Ali sınıfta herkesi dövüyor, evde de öfke hakim. Babasız geçen günler onu bu hale getirmiş. Oğluyla telefonla görüntülü konuşmak isteyen babaya Ali'nin tepkisi ilginçtir: "Ben kopya baba istemiyorum, gerçek baba istiyorum."

Babası ünlü bir işadamı, sürekli seyahat ediyor. Oğlu üçüncü sınıfta ve babasını çok özlüyor. Annesi babadan bir hayli şikâyetçi; 'O tam bir işkolik' diyor. 'Tüm yük benim üzerimde. Aslında benim tedavi görmem lazım. Bu çocuk babasızlıktan ve benim ona bağırmalarımdan böyle oldu.'

Ne olmuştu Ali'ye? Sınıftaki herkesi dövüyordu. Ders çalışmıyor ve çok sinirliydi. Annesi ona bağırıyor, o da annesine. Hatta bazen annesine de vuruyordu. Yine babasız geçen bir akşam, baba arar ve cep telefonundan oğluyla görüntülü konuşmak ister. Ali ağlayarak odasına koşar, kafasını yastığa gömer, bağırarak gözyaşlarını bırakır; "Ben kopya baba istemiyorum, gerçek baba istiyorum." diyerek ağlar. Baba, ailesinin ihtiyaçlarını görmelidir elbette ama baba sadece eve para getiren midir? Ali'nin annesi eşine, "Çocuklarımız büyüdüklerinde seninle ilgili hiçbir şey hatırlamayacak. Babalarıyla birlikte hiçbir anıları olmayacak ve sen geçmişi geri getiremeyeceksin, büyüdüklerinde senden kopmuş olacaklar." diyor. Çocuğun ruh sağlığı için hem annesine hem de babasına ihtiyacı vardır. Bir çocuk babasından sadece eve para getirmesini mi ister? Tabii ki hayır.

BABA OLMAYI HİSSETMEK

Baba olmak çoğu erkeğe heyecan verir. Ancak, bir erkeğin baba olduğunu hissetmesi ve çocuğuyla ilgili sorumluluk alması anneye göre biraz daha zaman alır. Ve bu annenin yaşadığı kadar da kolay olmaz. Babalar bebekleri ve çocuklarıyla birlikte oldukları süreye göre yeni rollerine daha çabuk uyum sağlayabilir. Babalığı hissetmek biraz da gösterilecek gayrete bağlıdır. Bu yüzden, bir baba her gün en az 30 dakikasını sadece çocuklarına ayırmalıdır. Çocuğuyla yakınlaşmaya çalışmalı, onunla ilgili sorumluluklar almalıdır. Baba, çocuğunu yetiştirme sorumluluğunu anne ile birlikte paylaşmalıdır. Araştırmalar, babayla çocuk arasındaki paylaşımın artmasının çocuğun zekâsını, sözel becerilerini, okul başarısını, özgüvenini, benlik kavramını olumlu yönde etkilediğini gösteriyor.

ÇOCUKLARIN BABAYA İHTİYACI VAR

Bazı babaların bebekleri olduktan sonra çok yoğun çalışmaya başlamaları acaba bir kaçış mıdır? İş yoğunluğu kaçış anlamına da gelebilir. Araştırmalar, ilk 4 yaşında çocuğun günlük bakımı, oyun oynanması, eğitimi gibi durumlarda anneyle beraber babanın da ilgilenmesinin çocuğun gelişimindeki olumlu etkilerini gösteriyor. Erkek çocuklar cinsel kimlik oluşumu ve sosyalleşme açısından babaya ihtiyaç duyar. Kız çocukların babaları ile iyi ilişkiler içerisinde olmaları özgüvenlerini, kişilik gelişimlerini, benlik algılarını, özellikle ergenlik döneminde yakından etkiler. İyi bir baba, ergenlik döneminde sınırların konmasında ve ergenin kendisini güvende hissetmesinde de anneye yardım eder.

Araştırmalar, ülkemizdeki babaların çocuklarıyla çok az iletişim kurduklarını gösteriyor. Babaların en çok önemsedikleri rol maddi bakımdan çocuğa bakabilmek oluyor. Baba çocuğu için akşam eve gelince disiplin sağlamak amacıyla sert ve öfkeli bir otorite olmayı tercih ediyor. Anneler de babaları çocukların gözünde korkulan bir figür haline getiriyor. Bunun yerine baba, çocuğun ve ergenin sıkıntılarını paylaşabileceği, duygu ve düşüncelerini korkusuzca aktarabileceği, desteğini isteyebileceği, çocuğuna karşı sevgi ve şefkatini davranışlarıyla ve sözleriyle gösterebilen bir ebeveyn olmalıdır.

Bir çocuk babasından ne ister?

- 3 aylıkken babasının annesine yardım etmesini ve kendisini çok rahatsız eden gazın çıkarılmasını ister.

- 1 yaşında, yürümeyi yeni öğrenmişken babasının elinden tutarak yürümek ister.

- 2 yaşında, babasının onu sırtına almasını ve kendisiyle oynamasını ister.

- 3 yaşında, babasıyla parka gitmek ister.

- 5 yaşında, tatilde deniz kenarında babasıyla kumdan kale yapmak ister.

- 6 yaşında, babasının anaokulu gösterisine gelmesini ister.

- 7 yaşında, babasıyla kitap okumak ister.

- 9 yaşında, babasıyla futbol oynamak ister.

- 11 yaşında, babasının işyerini görmek ister.

- 13 yaşında, babasıyla maça gitmek ister.

- 16 yaşında, babasının kendisine araba kullanmayı öğretmesini ister.

ZAMAN

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Ben kopya baba istemiyorum
« Posted on: 19 Nisan 2024, 08:05:36 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ben kopya baba istemiyorum rüya tabiri, Ben kopya baba istemiyorum mekke canlı, Ben kopya baba istemiyorum kabe canlı yayın, Ben kopya baba istemiyorum Üç boyutlu kuran oku Ben kopya baba istemiyorum kuran ı kerim, Ben kopya baba istemiyorum peygamber kıssaları, Ben kopya baba istemiyorum ilitam ders soruları, Ben kopya baba istemiyorumönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes