> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Aile Hayatı > Sizden Gelenler( Aile Hayatı ) > Aile içinde tartışabilmek niçin önemli?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aile içinde tartışabilmek niçin önemli?  (Okunma Sayısı 816 defa)
11 Aralık 2010, 09:03:41
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 11 Aralık 2010, 09:03:41 »



Aile içinde tartışabilmek niçin önemli?


Niçin tartışıyorsunuz?
Fındıkkabuğunu doldurmayacak şeyler için sürekli tartışıyor musunuz?
Tartışmalarınız sonucunda her hangi bir anlaşmaya varabiliyor musunuz?
Birbirinizi anlamak, dinlemek için mi, yoksa eşinize üstünlük sağlamak için mi tartışıyorsunuz?

Tartışma, bozulan ilişkileri düzeltmek için yapılıyorsa, güzeldir. Yalnızca üstünlük sağlamak, bir eşin diğer eşe karşı zafer kazanması için yapılıyorsa, tehlike var demektir.  Zira evlilik bir tarafın galip geleceği boks ringi değildir.

Bir arkadaşım şöyle demişti;
“İtiraz et ki, iki kişi olduğumuzu anlayayım.”
İki kişinin olduğu yerde itirazın da olması kadar doğal bir davranış yoktur. Doğru dediğimiz şeyin, sadece bir kişinin dudağı arasında olduğu kabul edilmemeli. Konuşup tartıştıktan sonra daha sağlıklı karar verebileceğimizi bilmeliyiz. Unutmayalım ki, evlilik bir takım oyunudur. Bu takımda kararlar ne kadar çok beraber alınırsa, o ölçüde isabet kaydedilme ihtimali yüksektir.

Ne yazık ki, tartışmanın kavga zannedildiği bir toplumda yaşıyoruz. Tartışma üslubu ile ilgili bilgi ve görgümüzü artırmak için gayret göstermemiz gerekir. Bu konuda daha çok çabaya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz.

Tartışmalarımızda, konuları yüz yüze müzakere etmeliyiz. Böylece karşılıklı sinerji oluşturup, empati yapmaya çalışırsak, anlaşma ihtimalimiz artacaktır. Eğer tartışmaya katılanların sayısı ikiden fazla ise, daire oluşturarak tartışmakta fayda vardır. Zira göz göze ve yüz yüze yapılan müzakereler insanların birbirini anlamalarını kolaylaştırır.

Eşinizi anlamaya çalışın ve sabırlı olun. Fırtınaya müsaade edin. Zaman zaman nefsinize ağır gelse dahi, yenilgiyi kabullenerek, ona hak verin. Bu olumlu davranışınızın mutlaka karşılık bulacağını göreceksiniz.

Eşinizin hata yapmasına müsaade edin. En önemlisi, şikâyetlere, şikâyetlerle karşılık vermeyin. Karşılık vermek,  doğal olarak tartışmaya yeni ivme kazandırır. Unutmayalım ki, sesi yükselterek konuşmak da bir ikna yöntemi değildir. Bağırıp çağırarak kendimizi kabul ettirmeye çalışmak, yeni çatışmaları körükler. Bu metotla ancak kendimizi ikna ederiz.

Doğru davranış, bizim kullanacağımız, ortamı yumuşatacak tavırlara bağlıdır. Bazen karşımızdakinin sınırlarının bizi sınırladığını görürüz.  Biz ne söylersek söyleyelim, Eşimizin anlamak istediği kadar anlayacağını unutmayalım.

Hasan TANRIVERDİ

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Aile içinde tartışabilmek niçin önemli?
« Posted on: 18 Nisan 2024, 07:27:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? rüya tabiri,Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? mekke canlı, Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? kabe canlı yayın, Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? Üç boyutlu kuran oku Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? kuran ı kerim, Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? peygamber kıssaları,Aile içinde tartışabilmek niçin önemli? ilitam ders soruları, Aile içinde tartışabilmek niçin önemli?önlisans arapça,
Logged
11 Aralık 2010, 11:07:35
Hadice
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5.945


« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2010, 11:07:35 »

Allah razı olsun kardeşim....
Rabbim karşılıklı anlayabilen eşlerden eylesin Cümlemizi  Aile içinde sabrımızı bol versin..

Hasan Basrinin şu sözü geldi aklıma"Dualarınızın kabul edilmeyeceğinden korkmuyorumbeni asıl korkutan dua etmenizin imkansız hale gelmesi ihtimalidir"
Rabbim dualarımızı kabu eylesin inşaallah
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

11 Aralık 2010, 11:21:30
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2010, 11:21:30 »


     Bazen karşımızdakinin sınırlarının bizi sınırladığını görürüz.  Biz ne söylersek söyleyelim,karşımızdakinin anlamak istediği kadar anlayacağını unutmayalım.

    Çoğu zaman karşımızdakilerin sınırlarını göremiyoıruz ve bu bizi çıkmazlara sürüklüyor maalesef..Anlaşılmadığımızı düşünüyoruz ve değersizlik hissine kapılıyoruz..Bana değer verseydi anlamaya çalışırdı deyip kenara çekiliyoruz..Oysa bir de karşı tarafın gözüyle bakmaya çalışmak lazım..Yani EMPATİ..

   Belki onun penceresinden bakınca farklı görünecektir herşey..Muhabbetle kalın..

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes