> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Aile Hayatı > Sizden Gelenler( Aile Hayatı ) > Aşırı koruyucu ailelerin çocukları
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşırı koruyucu ailelerin çocukları  (Okunma Sayısı 696 defa)
17 Nisan 2012, 19:41:53
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 17 Nisan 2012, 19:41:53 »



Aşırı koruyucu ailelerin çocukları

Annenin çocukla ilişkileri önemli: Anne çocukla ilişkilerinde onu anlar ve onun ruh dünyasına inerse çocuğun psikososyal gelişimine katkı sağlamış olur. Anne babalar her gün yaptıklar aktiviteleri çocuklarıyla birlikte yaptıklarında çocuklarının gelişimine yardımcı olurlar. Kendine değer verilen çocuk ileriki yaşamında inanlara değer verir ve insanlarla iyi ilişkiler kurabilir.

Toplumumuzda, aşırı koruyucu ve kollayıcı aileler oldukça fazla. Bu kimseler ne yazık ki, çocuklarına istemeden zarar veriyorlar. Çünkü ailenin aşırı koruyucu tutumu neticesinde çocuk yeteneklerini geliştiremez. Mesela çocuk, koltuğa tırmanır ve çıkmak için mücadele eder, çıktığında da kendini çok mutlu hisseder. Sevinç çığlıkları atar, başardım der gibi bakar. Bu çocuğun gelişimi açısından önemlidir. Ancak anne çoğu zaman çocuğun mücadele etmesine izin vermez ve hemen onu alıp koltuğun üstüne koyar. Burada çocuk şunlardan mahrum kalmıştır.

1- Çocuk yeteneklerini geliştiremez

2- Çocuk başarmanın verdiği mutluluğu yaşayamaz

3- Çocuk anneye bağımlı kalır

Batı toplumlarında bir yere tırmanmaya ya da bir işi başarmaya çalışan çocuk kendi haline bırakılır. Çocuk uzun süre mücadele eder eğer başaramazsa bırakır. Anne hiçbir şekilde müdahale etmez. Bizim toplumumuzda ise, anneler çocukların mücadele etmelerine fırsat vermez. Her iki durumun kendi içinde olumlu ve olumsuz tarafları var. Doğru olan ise, annenin çocuğun mücadele etmesine fırsat vermesi ancak üstesinden gelemediği noktalarda desteklemesidir.
HER ÇOCUK BİR DÜNYADIR

Her çocuk kendine özgü özellikler taşır. Çocuk yetiştirmek ise dünyanın en zor ve en önemli işidir. Anne babalar çocuğun doğumuna hazırlanırken onunla ilgili hayaller kurarlar. Aile büyük bir heyecan yaşar. Kız mı erkek mi, kime benziyor, hangi okula gönderebiliriz, nasıl yetiştirebiliriz diye düşünürler. Anne baba daha doğmadan çocuklarına bağlanırlar. Bu bağlılık çocuk dünyaya geldiğinde daha da pekişir.
ÇOCUKLARI KIYASYAMAYIN

Çocuk doğduğunda onun geleceğini düşündüğünüz kadar ahiret hayatını da düşünün

Çocuğunuza ilk söz olarak Kelime-i Tevhid'i öğretin

Sorularına makul cevaplar verin

Çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın

Çocukla sağlıklı ilişkiler kurun

Kadınların sorumluluğu ağır

Evinin işiyle meşgul olan ve çocukların bakımını yapan kadınların emeği pek dikkate alınmaz. Oysa kadınlar, evin sorumluluğunu üstlenirken maddi manevi eşlerinin yanında yeralırlar.

Evin sorunları: Kadınlar evin maddi sorunlarını eşleriyle birlikte üstlenir ve katkı yaparlar. İsraftan kaçan ve sahip olduğu imkanları tutumlu bir şekilde kullanan kadın bu yönüyle de eşine yardımcı olur.

Sıcak bir aile ortamı: Evin erkeği ya da çocuklar akşam eve geldiklerinde sıcak bir ortama kavuşurlar. Anne aile bireylerinin huzuru için her şeyi hazırlamıştır. Bu ortam çocukları ve eşleri bir arada tutar ve biz ruhu verir.

Aile içinde sorunlar paylaşılır: Çocuklar eve geldiklerinde, anne onların mimiklerinden yüz ifadelerinden neler yaşadıklarını hisseder. Yaşanan sorunların ortadan kalkması için anne büyük çaba gösterir.

Örnek olur: Anne çocuklarıyla ilişkilerinde yumuşak sevecen ve saygılıdır.Annenin davranışlarını içselleştiren çocuklar hayatı ondan öğrenirler.

Kırıcı söz ve tavırlardan uzak durmak: Anne, eşiyle ilişkilerinde saygılıdır. Ona değer verir aşağılayıcı bir tutum içinde olmaz ve eşine değer verdiği gibi onun ailesine de değer verir.

Dedikodulardan uzak durmak: Anne gün içinde boş işlerden ve dedikodulardan uzak durur. Ve kendini yetiştirir, çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak için gerekli donanımları elde eder.

Kanaatkar olmak: Anne sürekli şikayet eden, doyumsuz ve huzursuz biri değildir. Aksine sahip olduklarıyla iktiva eden ve çocuklarına da şükretmeyi, sabırlı olmayı öğretir.

Çözüm odaklıdır: Anne yaşadığı sorunları ortadan kaldırırken çözüm odaklı olur ve çocuklarına da bunu öğretir.

Kulluk bilinciyle hareket eder: Anne hayatın bütün katmanlarında önce kul olduğunu bilir, buna göre yaşar ve çocuklarına da bunu öğretir

MİLLİGAZETE

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Aşırı koruyucu ailelerin çocukları
« Posted on: 25 Nisan 2024, 10:03:03 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Aşırı koruyucu ailelerin çocukları rüya tabiri,Aşırı koruyucu ailelerin çocukları mekke canlı, Aşırı koruyucu ailelerin çocukları kabe canlı yayın, Aşırı koruyucu ailelerin çocukları Üç boyutlu kuran oku Aşırı koruyucu ailelerin çocukları kuran ı kerim, Aşırı koruyucu ailelerin çocukları peygamber kıssaları,Aşırı koruyucu ailelerin çocukları ilitam ders soruları, Aşırı koruyucu ailelerin çocuklarıönlisans arapça,
Logged
18 Nisan 2012, 23:48:08
Hadice
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5.945


« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2012, 23:48:08 »

Emeğine sağlık kardeşim..
İnşaallah bilinçli bir ebeveyn olup hayırlı ve güzel evlat yetiştirbilmek duasıyla
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes