ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Sistematik Kelam > Sistematik Kelam Soruları > Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 125 defa)
08 Kasım 2018, 23:21:22
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.855


Site
« : 08 Kasım 2018, 23:21:22 »



Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları

1)   Aşağıdakilerden hangisi Nebi ve Rasul arasında fark olduğunu söyleyenlerin delillerindendir?

a)   Kitapta ‘’Musayı’da an. Şüphesiz o seçkin bir insan idi. Bir Rasul bir Nebi idi’’buyrulur.(Meryem,19/51)
b)   Kadi Abdulcebbar’a göre ‘’her ikisine de vahiy gönderilmiştir.
c)   Kur’an-ı Kerim kendisine kitap verilmeyen Hz.İsmailden hem resul hem nebi olarak bahsetmiştir.
d)   Peygamberimizin bir rivayetine göre ‘’Rivayet ve nübüvvet kesindir.Benden sonra ne bir Nebi ne bir Resul vardır’’buyurmuştur.

2)   Peygamberin gönderilmesini vacip görenler hangi seçenekte doğru verilmiştir?
a)   Meşşai filozofları
b)   Eş’ari
c)   Ehli sünnet
d)   Maturidi

3)   Aşağıdakilerden hangisi peygamberin gönderilme amaçlarından değildir?
a)   Allah kendisinin daha iyi tanınıp bilinmesini amaçlamıştır
b)   Eğer insan Allah tarafından sorguya çekilirse bunlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır
c)   Peygamberlerin insanlara gaybtan haber vererek bilgilendirmesi için
d)   Yaşayan model olarak islamı temsil etmeleri için

4)   Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Peygamberlerin vazifeleri doğru verilmiştir?
a)   Emanet- Tebliğ- Teşri
b)   Sıdk- Tebyin- Fetanet
c)   Tebliğ- Tebyin- Temsil
d)   Sıdk- Emanet- İsmet

5)   Kur’anda geçen Peygamberlerin gönderilmiş sırası aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?
a)   Hud- Salih- İbrahim
b)   Musa- Harun- Salih
c)   Davud- İlyas- İshak
d)   Yakup- Yusuf- Musa

6)   Aşağıda ismi geçen peygamberlerden hangisi Kur’an da geçmez?
a)   Elyasa
b)   Zülkarneyn
c)   Zülkifl
d)   Zekeriyya

7)   Peygamberlerin birbirine üstünlükleri hangi mahiyettedir? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
a)   Kavimlerinin büyük veya küçük oluşu
b)   Gösterdikler mucize yönünden
c)   Bazı peygamberlerin daha zeki oluşu
d)   Hata işlememeleri bakımından

8)   İslam alimlerinin genel görüşüne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)   Resul olan Peygamberler, Resul olan Meleklerden üstündür
b)   Resul olan Melekler, Peygamberler dışında bütün insanlardan üstündür
c)   Ameli salih olan insanlar Resul olmayan Meleklerden üstündür
d)   Resul olan Melekler Resul olan Meleklerden üstündür

9)   Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Peygamber gönderilmesini muhal(imkansız) görenlerin ismi verilmiştir?
a)   Şia
b)   Meşşai filozofları
c)   Sümaniyye
d)   Kaderiyye

10)   Nübüvvetle ilgili yargılardan hangisi yanlıştır?

a)   Allah’ın varlığı zorunlu, Peygamberinki mümkündür
b)   Nübüvvet kavramı ‘’Nebi’’ kelimesinden türemiştir
c)   Resul kelimesiyle bazen peygamberler bazen melekler kasdedilmiştir
d)   Allah insanı hem Allah’a hem peygambere inanabilir kabiliyette yaratmıştır



SİSTEMATİK KELAM 7.ÜNİTE SORULARI

1-D    2-A    3-C    4-C    5-A    6-B    7-A    8-D    9-C    10-D

Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.206


View Profile
Re: Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları
« Posted on: 17 Kasım 2018, 06:26:25 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları rüya tabiri,Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları mekke canlı, Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları kabe canlı yayın, Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları kuran ı kerim, Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları peygamber kıssaları,Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları ilitam ders soruları, Sistematik Kelam 7.Ünite Soruları önlisans arapça,
Logged
08 Kasım 2018, 23:23:40
Ceren
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 23.008


« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2018, 23:23:40 »

Esselamu aleyküm. Rabbım razı olsun bilgilerden kardeşim...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 07:37:48
Esra Şentürk Koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 07:37:48 »

Allah razi olsun ınşaallah
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 14:32:21
Sevgi.
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 13.173



« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2018, 14:32:21 »

Rabbim ilmimizi artırsın. Allah Razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 14:43:28
Mehmed.
Forum Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 13.817



Site
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2018, 14:43:28 »

Rabbim paylaşım için razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Hizmet nimettir.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &