๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Siret Ansiklopedisi => Konuyu başlatan: Vatan Var Olsun ! üzerinde 14 Haziran 2012, 22:52:36



Konu Başlığı: Mükemmel Kanun Koyucu
Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 14 Haziran 2012, 22:52:36
MÜKEMMEL KANUN KOYUCU

İlim ve akıl ile bağdaşan, her devirde ve her ülkeye uyan, ayrım gözetmeksizin bütün in­sanlığa kurtuluş reçetesi sunan ve araştırmacı zihnin karşılaştığı her soruya doyurucu cevap­lar veren bir hukuk manzumesi ancak ideal ve mükemmel olabilir. Rasulullah işte böyle bir hukuk manzumesini bu dünyaya armağan etmiştir. Konunun uzmanları, Rasulü Ekrem tarafından ortaya konan hukukun bütün ik­lim ve zamanlarda tüm insanlık tarafından iz­lenecek mükemmellikte olduğunu ittifakla ifade etmişlerdir. O'nun kanunları dünyevî ve uhrevî hayatın her bölüm ve alanını kapsar. Bu şeref, dünyada başka bir kanun koyucu ve­ya nebiye değil, yalnızca Rasulullah 'a atfe­dilebilir. Şeriatın kusursuz niteliği nedeniyle başka bir teşrii yöntemi, başka bir yasama, başka bir yasama meclisi artık gerekli değil­dir. İhtiyaç duyulan yalnızca, şeriat bilgisi ile donanmış, bu bilgileri yorumlama ve uygula­ma yeteneğine sahip vekiller konsülüdür. Ge­reken Kur'an ve sünnete dönmektir. Bu ger­çekleştikten sonra artık hiçbir insan yapımı kanun kabul edilmez. Rasulullah'ın ortaya koyduğu kanun manzumesi bütün gelişim po­tansiyelini barındırır ve şayet onu yaşama prensipleri olarak kabul eden ilk müslümanla-nn durumunda olduğu gibi doğru şekilde ta­kip edilirse insanları ilerleme ve şerefin doru­ğuna iletir ki bu aynı zamanda uluslar için de geçerlidir.

Şimdiki müslümanların ekonomik ve politik alanlardaki başarısızlıkları Kur'an ve Sünnetin kurallarına değil aksine müslümanların bu kurallara olan güvenlerinin eksikliğine Ve onun hakiki anlamına göre hareket etmemelerine bağhdır. "Bütün dünya yavaş yavaş fakat ihtiyatla İslam'ın prensiplerine doğru sürük­lenmektedir" sözü gaynmuslım bir batılı tara­fından söylenmiştir- funyaca ünlü devlet adamları ve hükümdarlar yetiştiren bu kural­lar manzumesidir.