๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Siret Ansiklopedisi => Konuyu başlatan: Vatan Var Olsun ! üzerinde 12 Ağustos 2012, 16:25:28



Konu Başlığı: Kanun Koymanın Çerçevesi
Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 12 Ağustos 2012, 16:25:28
Kanun Koymanın Çerçevesi

Bu esasa ait gerçekleri duyan kişinin Öncelik­le aklına takılan husus şudur: "Böyle bir İslâmî yönetimde kanun yapmak için imkân bulunmayacaktır. Yani İslâm'da herhangi bir şekilde artık kanun vazetmeğe ihtiyaç yoktur. Çünkü İslâm'da hakiki kanun Allah tarafın­dan vaz edilmiş ve iş de bitmiştir. Müslüman­ların da Peygamber'in getirdiği ilâhî kanu­na tâbi olmak ve bağlanmaktan başka bir işi yoktur."

Fakat işin hakikati başkadır. İslâm'da herhan­gi bir şekilde kanun yapmak menedilmiş de­ğildir. Yapılacak kanunlar İlâhî kanunun çer­çevesi dahiline alınmış ve sınırlandırılmıştır. Bu üstün İlâhî Kanunun tahtında bu kanunun çerçevesinde insanî kanun yapılmasına müsa­ade edilmiştir. Buna da bir çalışma dairesi ta­nınmıştır. Şimdi bu hususlar bir kaç satırla izah edilmeye çalışılacaktır.