๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Siret Ansiklopedisi => Konuyu başlatan: Vatan Var Olsun ! üzerinde 13 Haziran 2012, 15:10:47



Konu Başlığı: Habeşistana Hicret
Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 13 Haziran 2012, 15:10:47
Habeşistan'a Hicret

ALLAH'ın Peygamberi'ne ve ashabına yapılan baskı ve zulümler iyice yoğunlaştığında, sek­sen kadar müslümana, Kızıl Deniz'in karşı yakasındaki komşuları dost ülke Habeşis­tan'a hicret etmelerine izin verildi. O zaman­lar Habeşistan iyi ve âdil bir hükümdar olan hıristiyan Necaşi tarafından idare edilmek­teydi.

Nübüvvetin altıncı yılında Ömer ve amcası Hamza da müslüman oldular. Onların da İs­lâm'a girmesiyle müslümanların bilek gücü maya başladılar. Buna karşı Kureyş'in ileri gelenleri dehşete düşerek bu hareketi önle­mek için biraraya gelmişlerdi.