> Forum > ๑۩۞۩๑ Ramazan Ayı Özel Dünyası ๑۩۞۩๑ > İlim Dünyası İle Ramazan Ayı > Ramazan Ayı Önemi > Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli?  (Okunma Sayısı 4093 defa)
28 Aralık 2014, 22:32:24
Damla
Öğrenci Grubu
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3.120


« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2014, 22:32:24 »



Sıcak havalarda oruç tutarken yağlı,ağır ve kalorisi çok yüksek besinler tüketmek hem sakıncalı hem de oruç tutacak kişinin gün içinde ağırlaşmasına ve yorgunlaşmasına sebep olur..Onun yerine hafif ,sağlıklı ve doğal besinler üreterek vücut dengemizi ve sağlığımızı korumamızı sağlar..Mevlam razı olsun..Rabbim oruç tutmayı nasip etsin..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli?
« Posted on: 26 Nisan 2024, 16:20:41 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? rüya tabiri,Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? mekke canlı, Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? kabe canlı yayın, Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? Üç boyutlu kuran oku Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? kuran ı kerim, Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? peygamber kıssaları,Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli? ilitam ders soruları, Sıcak havalarda oruç tutarken nelere dikkat edilmeli?önlisans arapça,
Logged
30 Aralık 2014, 17:55:40
İkraNuR
Öğrenci Grubu
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3.427



« Yanıtla #6 : 30 Aralık 2014, 17:55:40 »

Sahura kalktığımızda kahvaltılık şeyler yemeliyiz. yağlı şeyler yememeliyiz çünkü su içme isteğimiz  daha çok fazlalaşır. Yumurta süt  vb gibi şeyler yiyip içmeliyiz  ki bizi tok tutsun.Zeytin yememeliyiz çünkü tuzlu olduğu için bu da susama oranını arttırır.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
31 Aralık 2014, 07:15:42
Hafsa Nur 6.D

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 568



« Yanıtla #7 : 31 Aralık 2014, 07:15:42 »

Sıcak havalarda, fazla fiziksel aktivite yapıldığında, fazla proteinli ve tuzlu besinler tüketildiğinde terleme ile atılan sıvı miktarı da artıyor. Böyle durumlarda vücudun sıvı/su gereksinmesinde de artış oluyor.
doktorlar oruç tutanları, sahur ve iftar sırasında dengeli sıvı tüketimine dikkat etmeleri konusunda uyardı .
"Oruç tutanlarda su kaybı olduğu için komposto, hoşaf gibi yiyecekler ve meyve suları iyi birer seçenek olabilir. Ramazanda sağlıklı beslenmek için çeşitli besinlerden oluşan karışık bir diyetin ve bir öğünde yenecek yiyeceklerin yaklaşık iki saat içinde tüketilmesi gerekiyor."
1- Sahur yemeği, kişiyi gün boyunca oruca hazırlayan bir öğündür. Bu nedenle sahuru atlamayın.
2-tokluk hissi oluşturan et, süt, peynir, yoğurt, yumurta gibi besinler ve/veya bu besinlerden oluşan yemekler tüketin. Sebzeli börekler ve meyve de yenebilir.
3- Aşırı tuzlu yiyecekler ve içecekler örneğin turşular, tuzlu ayran, ağır tatlılar , börekler gün boyunca kişiyi susatan türde yiyecekler olduğundan sahurda yemeyin. Ayrıca mideyi uyarıcı olan çok acılı baharatlı yemeklerden de uzak durun.
4- İftarda ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorbalar, haşlanmış-ızgara veya fırında pişirilmiş et ya da tavuk veya hindi, sebze yemekleri, bol salata ve meyve tüketin.
5- Tatlı olarak daha hafif olduğu için sütlü ve (sütlaç muhallebi) meyveli tatlılar (elma, kabak, ayva tatlısı) tercih edin.
6- Vücudun su kaybını su, ayran, komposto, hoşaf ve meyve suları ile giderin.
7- Fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmeyin yavaş yiyin
8- Diyabet, kalp ve damar hastalıkları olanlar ve ilaç kullanma zorunluluğu olanlar, mutlaka doktorunuza danışın! Bu durum gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, ağır işte çalışanlar için de geçerlidir.
Ramazanda tüm gün aç kalınacak. Bu nedenle kan şekerini hızla yükseltmeyen, glisemik indeksi düşük besinlerin tercih edilmesi büyük önem taşıyor.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Bakış şeytanın oklarından bir oktur.Bir kimse Allah korkusu ile bakışına hakim olursa Allah ona imanın tadını kalbine hissettirir...
Hz. Muhammed S.A.V.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes