> Forum > ๑۩۞۩๑ Ramazan Ayı Özel Dünyası ๑۩۞۩๑ > İlim Dünyası İle Ramazan Ayı > Ramazan Ayı Önemi > Ramazan Ayı
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ramazan Ayı  (Okunma Sayısı 2677 defa)
14 Ağustos 2010, 20:46:35
Eflaki
Gökte oturan melek
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9.997


« : 14 Ağustos 2010, 20:46:35 »



Ramazan Ayı


Bu mübarek ay; teravih namazlarıyla, sahurdaki güzellikleriyle, mukabelelerde okunan Kur'an-ı Kerîm tilavetleriyle, hatimleriyle, sahurdan evvel kalkıp kılınan teheccüd namazlarıyla, iftar anının heyecanıyla, Kadir gecesindeki mânevi coşkusuyla, hayır ve hasenatıyla, fitre ve zêkatıyla , bayram sabahı neşesiyle yaşadığımız bir ömrün hasat vaktidir.

Âlimlerimizin anlattığına göre sahâbe-i kirâm, altı ay boyunca ALLAH Teâlâ’ya, kendilerini ramazan ayına ulaştırması için dua ederler, yılın diğer altı ayında ise oruçlarının kabul edilmesi için Cenâb-ı Hakk’a yalvarırlardı.

Müminlere farz olduğunu bildirilen âyette de, “Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuzz” (Bakara 2/183) zikredildiği gibi oruç ibadeti, insanı birtakım günahlardan korur ve takvaya ulaştırır.

Demek ki lâyıkıyla tutulan oruç, insanı kötülüklerden alıkoyar, kendi helâl malını yemediği gibi bir başkasının da malını yemez. İnsan kendisine helâl olduğu halde hanımına el sürmediği, sınırlarına dikkat ederek kendini şehvî duygulardan muhafaza ettiği gibi, harama bakmaz. Gözünü korur. Yalan söylemez. Zina etmez. Bu sayede oruç, kişiyi dünyada günahlardan, ahirette ise cehennem azabından korumuş olur. Kendimizi günahlardan korumaya “takva” denir.

Şu halde bize düşen görev, günaha girmekten kendimizi korumaktır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), “Ümmetime ramazan ayında daha önceki ümmetlere verilmeyen beş özel şey verilmiştir” ifadeleriyle başlayan uzunca bir hadisinde şöyle buyurur.

“…Diğer aylarda yapabildiklerini bu ayda yapamasınlar, diye azgın şeytanlar bağlanır ve hapsedilir. Zira bu ayın son gecesinde oruçlu olanlar bağışlanır.”

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Ramazan Ayı
« Posted on: 24 Nisan 2024, 09:41:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ramazan Ayı rüya tabiri,Ramazan Ayı mekke canlı, Ramazan Ayı kabe canlı yayın, Ramazan Ayı Üç boyutlu kuran oku Ramazan Ayı kuran ı kerim, Ramazan Ayı peygamber kıssaları,Ramazan Ayı ilitam ders soruları, Ramazan Ayıönlisans arapça,
Logged
08 Aralık 2014, 19:09:10
Ayşe 8

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1.223


« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2014, 19:09:10 »

Ramazan ayı dinimizce çok önemli bir ay.İnşallah Allah herkese bu ayda oruç tutmayı ve ibadet etmeyi nasip eder.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

16 Aralık 2014, 17:04:17
Ramazan.
Forum Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 6.353



« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2014, 17:04:17 »

Ramazan ayı mübarek bir aydır.Bu ayda filtre ve zekatlar verilir. Ramazan orucu ayrı bir sevinçtir ,oruç tutan kimse kötülük yapmaktan haramdan günah işlemekten ve bazı uygunsuz şeylerden gözünü korur.Bu ayda günah işlememeye özen gösterdiğimiz için ayrı bir sevinç oluşur insanın içinde.Ramazan ayına ulaşmış kimseler oruç tutmalıdır. Bizden önceki ,müslümanlara oruç farz kılındığı gibi bize ve bizden sonrakilere de farz kılınmıştır.Bu konuyu Yüce ALLAH Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.
ALLAH bizlere ramazan ayına ulaşmayı ve iman dolu bir kalp ile oruç tutmayı nasip etsin.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
16 Aralık 2014, 17:13:08
Metin 8/A

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 503



« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2014, 17:13:08 »

Ramazan ayına ulaşmış kimseler oruç tutmalıdır. Bizden önceki ,müslümanlara oruç farz kılındığı gibi bize ve bizden sonrakilere de farz kılınmıştır.Bu konuyu Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.
Allah bizlere ramazan ayına ulaşmayı ve iman dolu bir kalp ile oruç tutmayı nasip etsin.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

DağLar önümde diz çökerken kayaLara yaLvaramam…NehirLer Bana akarken Bir damLayLa uğraşamam..!
22 Aralık 2014, 21:38:51
MELİKE 7D

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 333



« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2014, 21:38:51 »

Ramazan ayı mübarek bir aydır.Ramazan ayı geldiği zaman herkes sevinir.Ramazan ayı geldiği için herkes günahlardan kaçınır sevap işlemeye çalışır.Bu konuyu Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.  ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes