Konu Başlığı: Rasulullahın Cesedînin Çürütmeyeceği Gönderen: Hadice üzerinde 13 Mayıs 2011, 14:54:55 Rasulullahın Cesedînin Çürütmeyeceği 1562) Evs îbn Evs şöyle anlattı: Rasulullah şöyle buyurdu: - "Günlerinizin en üstünü, cuma günüdür. Adem (a.s.) c gun yaratılmış ve o gün vefat etmiştir. Sûr o gün ufürülecek ve bütün canlılar o gün ölecektir. Cuma gününde, bana çok salât getirin. Çünkü salâtmız bana sunulur." - Ya Rasulallah! Kabrinizde çürümüş bir kemik haline gelmişken, bizim salatanız sana nasıl sunulur? dediler. Bunun üzerine Rasulullah: - "Allah, peygamberlerin cesetlerini yeyip çürütmeyi, yere haram kılmıştır" buyurdu.[130] [130] Ebu Davud, Sünen, 1047; Nesaî, Sünen, H/91; İbn Mace, 1085; Hakim, I/278, İV/560; İbn Huzeyme, Sahih, 1733. Konu Başlığı: Ynt: Rasulullahın Cesedînin Çürütmeyeceği Gönderen: Ramazan. üzerinde 07 Ekim 2015, 23:28:55 Es Selamün Aleyküm . Peygamberlerin cesetlerini cürütmek toprağa haramdır .Bir kez daha hadislerle tekrarladık .
ALLAH cc razı olsun Konu Başlığı: Ynt: Rasulullahın Cesedînin Çürütmeyeceği Gönderen: Edanur üzerinde 07 Ekim 2015, 23:57:56 Günlerinizin en üstünü, cuma günüdür. Adem (a.s.) c gun yaratılmış ve o gün vefat etmiştir. Sûr o gün ufürülecek ve bütün canlılar o gün ölecektir. Cuma gününde, bana çok salât getirin. Çünkü salâtmız bana sunulur Buyurması üzerinne ona yöneltilen " çürümüş bir kemik haline gelmişken, bizim salatanız sana nasıl sunulur? dediler. Bunun üzerine Rasulullah:
"Allah, peygamberlerin cesetlerini yeyip çürütmeyi, yere haram kılmıştır" buyurdu. Paylaşım için Allah c.c razı olsun. |