> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > Sınav Duyuruları > Ösym Sınav Duyurusu > 2016 ALES başvurularına son 1 gün
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 ALES başvurularına son 1 gün  (Okunma Sayısı 361 defa)
30 Mart 2016, 11:27:05
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 30 Mart 2016, 11:27:05 »



2016 ALES başvurularına son 1 gün

2016 yılı Bahar dönemi ALES başvurularında bulunmayan adaylar dikkat! Başvuruları 30 Mart'ta sona erecek. Peki ALES başvuru ücreti nedir? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) başvuruları başladı. 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES) İlkbahar Dönemi Sınavı, 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 09:30’da 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) gerçekleştirilecek. Bişkek'te sınav, Türkiye saatiyle 09:30'da başlayacak. 17 Mart'ta başlayacak 2016 ALES başvuruları 30 Mart'ta sona erecek.

ALES başvurusunda bulunmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacak. Haberimizde yer alan bağlantılar sayesinde ALES başvuru şartlarını, görebilir ve internet üzerinden başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Haberimizin devamında ise ALES başvuru ücretmeri ve sınav sonuçları hakkında bilgiler bulunmaktadır.

2016 BAHAR DÖNEMİ ALES BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES 2016 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES BAŞVURULARI HAKKINDA AÇIKLAMA

ÖSYM'den, yapılan açıklamada Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyen adaylar ALES'e girmek zorundadırlar. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecek. Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla veya kamu kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunludur. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmayacak. Ancak, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilebilir.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ

Adaylar, ALES başvuru işlemini tamamladıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar Adaylar 80,00 TL olan ALES sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden nternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

ALES sınav ücreti ödeme işlemleri İlkbahar Dönemi Sınavı için 31 Mart 2016, Sonbahar Dönemi Sınavı için 11 Ekim 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

ALES SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, 2015 Mayıs 2016 tarihinde T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Mynet

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 ALES başvurularına son 1 gün
« Posted on: 28 Mart 2024, 23:16:09 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 ALES başvurularına son 1 gün rüya tabiri,2016 ALES başvurularına son 1 gün mekke canlı, 2016 ALES başvurularına son 1 gün kabe canlı yayın, 2016 ALES başvurularına son 1 gün Üç boyutlu kuran oku 2016 ALES başvurularına son 1 gün kuran ı kerim, 2016 ALES başvurularına son 1 gün peygamber kıssaları,2016 ALES başvurularına son 1 gün ilitam ders soruları, 2016 ALES başvurularına son 1 günönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes