> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Çeşitli Konularda Eserler > Merak Ettiklerimiz > İç Güdü mü İlahi Program mı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İç Güdü mü İlahi Program mı  (Okunma Sayısı 1230 defa)
20 Temmuz 2010, 18:47:41
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 20 Temmuz 2010, 18:47:41 »



Canlılar Alemindeki Harikuladelikler, Ona Basit Bir İsim Takmakla Anlaşılmaz
 

İÇ GÜDÜ MÜ? İLAHÎ PROGRAM MI?
 


Cüneyd SÜAVİ

Dakikada yüzlerce mantık işlemi yapan, binlerce bilgi üni­tesi depolayabilen bilgisayarlar günümüz insanının en fazla dik­kat ve hayranlığını çeken yeniliklerden biridir. Fakat şunu hatır­dan çıkarmamalıdır: "Hiç bir zaman, hiçbir kompüter kendi kendine düşünmez. Onun düşünmesi demek, uzmanlarca hazırlanmış emirleri izlemesi ve gereken işlemleri otomatik olarak yapmasıdır." Hangi işlemi nasıl ve ne şekilde yapacağı uzmanlar tarafından tespit edildikten sonra, bu bilgiler kompüterin hafızasına yerleştirilir. Daha sonra kompüter, dakikanın binde biri gibi bir zamanda, çözülecek problem için lüzumlu bilgiyi hafıza kısmı içinden bulur, çıkarır ve lüzumlu matematik mantık işlemlerini yaparak kontrol edip neticeyi gösterir.

Elektronikte olduğu gibi, tabiî ilimler sahasındaki araştır­malar da derinleşmiştir. Bunun neticesinde canlılar alemindeki göz kamaştırıcı sırlar, düşünebilenleri âdeta büyülemektedir.

Isısı kutup soğuğu ile tropikal bölgeler sıcağı arasında de­ğişen her yerde karlı tepelerden tutun da okyanusların derinlik­lerine varıncaya kadar dünyanın her köşesindeki bütün hayvan­larda görünen hayat faaliyetleri araştırmacıları hayrete düşür­mektedir.

Bir arının, yuvasını en dakik ve ince mimarî hesaplara göre yapması, bir örümceğin, ağını en sağlam şekilde örmesi, termit böceği ordularının gökdelenlerini inanılmaz mükemmellikte in­şa etmesi, bir tırtıl sineği veya bir sivrisineğin operatör doktor gibi çalışması karşısında hayret etmemek mümkün değil ger­çekten. İlk bakışta şuurlu davranış hissini veren bu tarz hareket­ler, aslında organizmalarda veraset (kalıtım) yoluyla nesilden nesile geçmektedir. Tıpkı göz rengi, vücut yapısı, kanat şekli.. vs. gibi bir karater olup, sonradan kazanılmış değildir. Meselâ: yumurtasından henüz yeni çıkmış ufacık örümcekler, tamamen düzgün örülmüş ağlarını dokumayı, annelerinin nasıl yaptığını görmedikleri halde aynı işi aynı mükemmellikle başarmaktadır­lar. Bu mükemmellik insanı hayrete sevkedecektir. Hayret ise hayranlığa...

Hayranlık hissedecek olgunluğa varamamış olan kimseler, çevrelerindeki mükemmellikleri basitleştirmek arzusu içinde­dirler. Fikirler arzuların üzerine binince, harikuladeliklere basit bir isim verilerek geçiştirilmektedir. Derinlemesine düşünmeyi engellemek için kullanılan bu basit ve soğuk kelimelerden biri de "içgüdü"dür. Bu konudaki düşüncesini Wolfgang Bechtle, şu cümlede özetliyor: "İçgüdü kelimesini kullanmayı sev­mem. Bu kelime daha çok insanî bir gurur ifade etmekte, hayrete düşmemizi engellemektedir."

Pekçok şuursuz hayvanların birkaç gün içinde ortaya koy­duğu eserler, yıllarca ilim tahsil etmiş ihtisas sahibi ilim adam­larını geride bırakmaktadır. Hayvanlar ölçüp biçmeyi, statik he­saplarına uygun şekilde yuvalarını inşa etmeyi, düşünmeden, otomasyon olarak yapmaktadır. Aynen bir kompüter gibi, kafa­sının içindeki bölümde programlanmış emirleri takip etmekte ve yapılması icabeden işleri programa göre en üstün şekilde uygulamaktadırlar. Örümcek, mimarlık fakültesini bitirmemiştir. Tırtıl sineğinin cerrahlık öğrenimi yapmasına imkân yoktur. Arı geometri ilmini tahsil etmemiştir. Fakat buna rağmen, bütün bu ilimleri biliyormuşcasına hareket etmeleri, ancak bu hayvanların dünyaya gönderilmeden önce, onların dünya şartlarına göre programlanması ile izah edilebilir.[272]

 

Otomasyon Sistemi

 

İlâhî sevk ile hareket eden hayvanları, otomasyon sistemi ile çalışan fabrikalara benzetebiliriz. Fabrikadaki otomasyon sistemi insan eli ile düzenlenmekte ve bilgisayarların yapacak­ları işlemlere göre programlanması yapılmaktadır. Sistem bu tarzda düzenlenirken, bilgisayarın, nerede, hangi işlemin yapıl­ması için ne çeşit emirler vereceği ayarlanmaktadır.

İmalât hattı üzerinde akış cereyan ederken, bilgisayarlar her an "Bilgi Alış-Verişi"nde bulunmaktadırlar. Alıcı verici tel­sizle konuşur gibi, işlemi yaptıktan sonra geri merkeze,

Ben şu işi yaptım. Tamam, dercesine bilgi iletmektedir. Bu anda kontrol ünitesi harekete geçmekte ve yapılan işlemi bü­kere de o kontrol etmektedir. İşlemde bir hata olduğu anda kontrol ünitesi:

Burada hata var. İşlemi geri çeviriyorum. Tamam, der gibi merkeze haber vermektedir.

Herhangi bir hata olmadığı anda, bütün bilgileri toplayan genel merkez,

İşleme devam, emrini vermekte ve sistemin çalışması da böylece sürüp gitmektedir.

Bütün işlem ve kontrollerin, bilgisayarlar tarafından yapıldığı, "imâlat hattı" yanında çalışan hiçbir insanın bulunmadığı sistemlere "Full Otomasyon" sistemi denilmekte­dir. Full Otomasyon sistemi ile çalışan bir fabrikaya giren bir insanın takdir ve hayranlık hislerinin coşmaması mümkün de­ğildir. "Seri üretim", "yükleme", "boşaltma", "taşıma"., vb. fonksiyonların hiç insan eli değmeden zincirleme olarak yapıl­dığını gördükten sonra bütün bu fevkalâde faaliyetlerin daha önceden hafızada programlandığını düşünecek ve o programcı­yı içinden tebrik edecektir. Çünkü, nerede, hangi işlemin ya­pılması için ne çeşit emirler verileceğini şuursuz madenî cihazların programlayamayacağı açıktır. Ayrıca otomasyon sisteminin bir gayeye yöneltilmiş olması, her ne kadar fabri­kada yönetici görünmese bile, yöneticinin varlığını ortaya koymaktadır.[273]

 

Kim Programlamış?
 


Bir arı, bir örümcek, bir tırtıl, topraktaki maddeler ve su­yun belirli bir kompozisyonundan teşekkül etmiştir. Ne arı, ne örümcek ne de diğerleri akıl ve ilim sahibi değildir. Organizma­da yer alan su ve topraktaki hiçbir elementin de ilim ve akıl sa­hibi olduğunu kabul etmek, zaten mümkün değildir. Yalnız in­sanlarda ilim tahsil etmek ve ilmin ışığında akıl yürütebilmek kabiliyeti vardır.

Fakat şu da kesindir ki, belirli konularda hayvanlar akıl dü­zenine insanlardan daha çok yakındır. Âdeta insanlardan daha akıllıca hareket etmektedirler. Meselâ; ortalama 36 günlük öm­rü olan arı, bazı Prof.'ların yanıldığı hesapların tatbikatını şaş­maz bir doğrulukta yapmaktadır. Termitler termiraryum denilen gökdelenlerini inanılmaz mükemmellikte inşa etmektedir. Bü­tün hayvanların kâinat ile olan münasebetlerindeki ahengi sağlayacak program en mükemmel şekilde hazırlanmıştır.

Hayvanların belirli hayat devrelerinde görülen bizi durup düşünmeye sevkeden icraatların programlanmasını acaba kim yapmıştır?[274]

 

Hava mı? Su mu? Toprak mı? Kendileri mi?
 


Yoksa ilmi ezelden ebede uzanan , nihayetsiz kudret ve rahmet sahibi olan Allah mı?

Full Otomasyon sistemi ile çalışan bir fabrikanın programlayıcısını tebrik eden her akıl sahibinin, yeryüzündeki sayısız hayvanların akıllara durgunluk veren harika faaliyetlerini prog­ramlayan Allah'ı takdir ve tazim etmesi gerekmez mi?

Akıl ve ilimden uzak hayvanların âlimâne, dâhiyane icraat­ları içgüdü dışgüdü gibi kelimelerle değil, ancak ilâhî program ile izah edilebilir.

Bir talebeme dedim, bir gün söz arasında,

Peki yavrum inşallah!

Hafifçe gülümsedi, hayretle dedi bana:

Siz de inanırsınız demek, hocam, Al­lah'a,

Ben de gülerek dedim: Yanlış sordun sa­nırım. Şöyle sormalı îdin:

İnanır mısınız siz de bir şeye ondan başka?

Hayır yavrum inanmam.

Ne bana inanırım, ne sana inanırım. Ne de bu kâinata. İnanırım çünkü ben o bir olan Allah'a.

Birden şaşırdı sordu:

Peki nerde o amma?

Gölünün önündeki Perdenin arka­sında.

Prof. Dr. A. N. TARLAN[275]

 

Hayvanlar Aleminde Temizlik

 

Hastalığı önleyecek tedbirlerin başında temizliğin geldiğini hepimiz biliriz. Temizlik kaidelerinin çok küçük yaşlardan beri insanlara öğretilmesi lâzımdır. Halbuki hayvanların çoğu ebe­veyninden görmemesine rağmen temizlik bilgilerine sahiptirler.

Birçok kimseler ev hayvanlarının dışındaki bütün hayvan­ları pis zannetmek hatasına düşerler. Gerçekten temiz sayılama­yacak domuz gibi istisnai hayvanlara bakıp bütün hayvanları suçlandırmak doğru değildir. Çünkü hükümler istisnai hallere göre değil, ekseriyete göre verilir.

Allah hayvanların hepsini temizlik bilgileri ile birlikte dün­yaya göndermiştir. Temizlikle ilgilenmeyen hayvan hemen he­men yok denecek kadar azdır. Ve bu nizam, dünya kurulalıberi devam etmektedir. Meselâ yeraltındaki sarayında yatıp kalkan porsuk, pis hayvanlardan sayılmasına rağmen gerçekte hayvan­ların en temizlerinden biridir. Kürkünü daima temiz tutmakta ve sık sık değiştirdiği bir yeri hela olarak kullanmaktadır. İnin­de de zaman zaman temizlik yapmakta ve kirlenmiş samanlarla birikmiş çöpleri dışarıya taşıyarak yuvasına uzak bir yere yığ­maktadır.

Kürklü hayvanlar postlarını temizlemek için çok kere garip usullere başvururlar. Meselâ; tilki, ağzına koca bir yosun deme­ti almakta ve bununla suya girmektedir. Bütün vücudunu yavaş yavaş suya gömmekte, bu arada yalnız ağzı ile ağzında tuttuğu yosunlar dışarıda kalmaktadır. Postundaki bütün pireler bu du­rumda boğulmamak için yosun demetinin üzerine çıkmaktadır­lar. İş bu dereceye gelince, Tilki pireli yosunları atmakta ve temizlenmiş vaziyette soğuk sudan çıkmaktadır.

Filler derilerini temizlemek için çamurların içinde yuvarla­nırlar. Hortumları bu arada onlara duş vazifesi görür. Bahçe hortumu gibi vücutlarının orasına burasına su fışkırtırlar. Bazen vücutları çamurla kaplanırsa da kuruyan çamur çok geçmeden dökülür ve bütün pislikleri beraberinde götürür. Arslan, kaplan ve bütün büyük yırtıcı hayvanlar ev kedileri kadar temi...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İç Güdü mü İlahi Program mı
« Posted on: 29 Mart 2024, 08:19:21 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İç Güdü mü İlahi Program mı rüya tabiri,İç Güdü mü İlahi Program mı mekke canlı, İç Güdü mü İlahi Program mı kabe canlı yayın, İç Güdü mü İlahi Program mı Üç boyutlu kuran oku İç Güdü mü İlahi Program mı kuran ı kerim, İç Güdü mü İlahi Program mı peygamber kıssaları,İç Güdü mü İlahi Program mı ilitam ders soruları, İç Güdü mü İlahi Program mıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes