> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Tasavvuf Eserleri > Mektubat-ı Şeyh Hazret > Altıncı Mektup
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Altıncı Mektup  (Okunma Sayısı 527 defa)
19 Ocak 2010, 18:45:25
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« : 19 Ocak 2010, 18:45:25 »



ALTINCI MEKTUP

Bu mektub Hazret'in ( Kaddesallahü sirreh) mektublarını derleyen, çekirdeklerin üzerindeki zardan daha zayfı ve aciz olan, Allaeddin'e. Herfangi bir manevi faydanın elden kaçırılması üzerine, çekilen hasret, o manevi faidenin yerine geçmesinin, bazı zikir, rabıta, sohbetin adabının, kendisinin ( Alaeddin'in) görmüş olduğu iki rü'ya tabirinin, müridde ayrılma arzusu galib bulunması layık olduğunun beyanı hakkındadır. Cenab-ı Hak, Resullerin en hayırlısı olan zatın ( aleyhisselam) hürmetine, Alauddin'i Hazret ( Kuddise sirruh) un tabilerinin zümresine ilhak buyursun.

ALLAHIN ADIYLA BAŞLARIM

Hiçbir şey yok ki onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam Allah'ın yaratıklarının en hayırlısı olan Muhammed'in bütün al, ashab, zevce ve zürriyetinin üzerine olsun! Bundan sonra, bu mektub alem kutbu kaymakamının perverdesinden, iki gözünün nuru ve pirinin veledi Molla Alaeddin'edir. Allah, onu güzel yetiştirip, pederinin takip eylediği yolda sabit eylesin! Ramazan ayında buraya gelmekten geri kalmadığınızdan, bu tarafa gelmemekten dolayı hasret çektiğinizden haber veren mektubunuz perverdeye ulaştı. Dolaysıyle gayet sevindi. Çünkü o muhabbetiniz size bir çok manevi faydalar sağlar. Nitekim İmam-ı Rabbani ( radıyallahü anh) buyurdular ki, " şayet bütün günahları işlemişsen, bununla beraber sadata ( tarikat ulularına), muhabbetin olsa, hiç korkma! Çünkü ömrünün akıbeti iyi olacaktır. Eğer letaifin, arşa kadar yükselip de, sadata muhabbetin yoksa, ulaştığın makamdan kork! Çünkü o yükselme senin için bir istidracdır. ( Azar azar azaba doğru bir yaklaşmadır)." Bitlis'teki ikametin ise, senin için onda, Allah'ın hayır yaratması umulur. Zira ayrılıktan dolayı, mürşidin hasretinde bulunmak, visalden daha ziyade faydası vardır. Nitekim mürşidimiz üstad-ı azam'a ( Radıyallahü anhüma), bugün teveccüh yapılmadı dediğinde, üstad ( Radıyallahü anh), hasret etmek de tasavvufta onun yerine geçer. Hatta hasret için bazı günlerde teveccühün terkedilmesi layıktır, diye buyurdu.

Lakin oradaki ikametinizden dolayı, ömrünüzün boşuna zayi olduğunu hesaplamakla beraber, manevi ilerlemeniz, zayi olduğu için de, şiddetli hasret çekmeniz lazımdır. Orada geçirecek zamanlarınız, daha önce geçirdiğiniz zamanlar gibi olup, öğle namazından sonra vaktiniz, ziyadesiyle rabıta etmek, mümkün olan her hangi bir vakitte, hasret ve iştiyak ile sohbet etmek ayrı ayrı vakitlerde şevk hasıl olmazsa da, iştiyakla beş binden dokuz bine kadar vird çekmekle geçsin! Beyit:

" Ey arkadaşım! Bu ( Allah'a yakınlık hali) akiktir. Ona hayran değilsen de, karşısında hayran olarak bulun!
Yaptığınız sohbetten maksadın, yanında bulunan arkadaşlarına bir va'z olarak değil, tekellüf de olsa kendi nefsine va'z ettiğinizi düşüneceksin. Sekiz rek'at Duha ( kuşluk) namazı, müekkede ve fayr-ı müekkede olan, Revatibe ( nafile) namazları kılıp, bunların hepsinin yapılmasında maksadın, ona karşı bir sevab düşünmeden, sırf Allah'ın emrine imtisal ettiğiniz düşüncesi olsun.
Hulasa bedeni ibadete, daha sıkıca önem verilecektir.

Hatme etmek için, mescidde oturduğunu, gördüğün rü'yan, mütbeat ve ibadete olan isteğine işarettir. Rü'yada birçok engellerden dolayı hatmeyi tamamlamadığınız ise, hayatınızın artmasına işarettir.
 
Perverde ile birlikte Tırçong köyünden gelmenizi ve başka şeyleri sonuna kadar gördüğün ikinci rü'yanın tabiri, şudur: Gördüğün karanlık, dünya hatına köprü, o hayata iltifat edilmeksizin kısa olarak sayılmasına, yolda geri kalmanız, sende firak huyu, vuslat ( sevgiliye kavuşma) huyuna galebe edeceğine işarettir. Firakın galebiyyeti, vuslat arzusu huyundan salik için daha üstün ve daha kamildir. Aynı rüyanda, yolda yürümek için ateş yaktığının tabiri ise, muhabbet ateşini yakmana işarettir. Çünkü salikte muhabbet ateşi parlamazsa, manevi yüce makamlara giden yolları geçmesi mümkün olamaz.

Perverde, (Ziyauddin) bütün ev halkınızdan düa diler. Tarikat talimini öğrenmek isteyen kimseye öğret! Bütün mahalle halkına, talebelere selam eder. Şeyh-i A'zamdan, onun ( perverde) için, himmet taleb etmenizi diler. Allah, Efendimiz Muhammed'in, bütün al, ashab ve zürriyet ve zevcelerinin üzerine salat ü selam eylesin!

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Altıncı Mektup
« Posted on: 24 Nisan 2024, 13:50:59 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Altıncı Mektup rüya tabiri,Altıncı Mektup mekke canlı, Altıncı Mektup kabe canlı yayın, Altıncı Mektup Üç boyutlu kuran oku Altıncı Mektup kuran ı kerim, Altıncı Mektup peygamber kıssaları,Altıncı Mektup ilitam ders soruları, Altıncı Mektup önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes