> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Tasavvuf Eserleri > Mektubat-ı Şeyh Ahmet > Yüzyirminci Mektup
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yüzyirminci Mektup  (Okunma Sayısı 699 defa)
17 Ocak 2010, 22:02:13
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« : 17 Ocak 2010, 22:02:13 »



YÜZYİRMİNCİ MEKTUP

Halifesi ve üstad-ı a’zamın torunu olan Muhammed Ma’şuk’a, şeyhleri hayatta olup da vird taleb edenlerin, şeyhlerine havale edilmeleri evlâ olduğu, hazır olmayan mürşidin râbıtasını yapmak isteyenlere vasıflarını zikr etmek râbıtası câiz olduğu, akşam namazı ile yatsı namazı arasında müridleri vird yapmaktan men etmesi, râbıta etmelerine emir buyurması, sofuların (Allah yüce sırlarını kutlasın) ıstılâhına göre murâkabenin beyanı, murâkabeden sonra, emir olunduğu şeyleri hatırlatması, o şeylere devam etmesi ve şeyhin tâbilerinden birisinin gördüğü bir rüya üzerine Muhammed Ma’şuk’un pederi Şeyh Ma’ sum’a kendisine bedelen merkadlarda dua etmesi ile buna, benzer mevzular hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiç bir varlık yok ki, ona hamd ile tesbih etmesin. Salât üselam, Allah’ın mahlukların en hayırlısı olan efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) âl ve sahâbesinin üzerine olsun.

Bundan sonra, bu mektub, Rabbinin kulu Ahmed’den Allah için kardeş ve dostum, kalbimin sevgilisi ve gözlerimin nuru Muhammed Ma’ şük’adır. Allah, ona zati bir muhabbet verip, bunu, kendisine bir kalp melekesi eylesin! Ahmed yüksek kapı eşiğine el dokundurup öper, oradaki sakinlerin hepsinin ayaklarını öper, hepsinden özel olarak pederinizden, hocanızdan ve Şeyh Alâüddin’den dua taleb eder. Bütün ev halkının ayakkabılarına yüz sürerek kendilerinden, bilhassa emeller kâbesinin (Kuddise sirruh) kerimesinden dua diler. Bu hafta da tarafınızdan iki mektub geldi. Birincisi sofu Ahmed, ikincisi Karçkânlı sofu Mahmud getirdi. Selamette olduğunuzu anladığımız için her ikisine de çok sevindik. ikincisine daha ziyade sevindik. Çünkü mektub getiren kimse, Gavs¬ azamın (Seyyid Sibğatullah’ın Kuddise sirruh) türbesinin toprağından bir miktar bize hediye verdi. Toprağı, başımız ve gözümüz üzerine bıraktık. Hastalıklardan şifâ bulmak için birazını su içine bırakıp kalanı evde muhafaza ettik.

Mektubunuzda sorduğunuz sorular için şu cevabları dinlemeniz gerekir: Yanımızda değil daha önce tarikata dahil olan ve sizden evrâd  zikir yapılmasının talimatını isteyen kimseleri, kendisinden tarikat aldıkları mürşid hayatta ise, mürşidlerine gönder. Yoksa, kendim sadat ve Hazret’in (Allah sırlarını kutlasın) bir hizmetçisi olduğunu bilmek niyetiyle onlara evrâd ve zikir öğretmeniz hususunda hiç bir mahzur yoktur. Zira o kimseler de eskiden Hazret’in (Kuddise sirruh) tâbilerindendirler. Tarikat birdir. Lâkin sizden tarikat alıp, evrâd almak isteyenlere, evrâd, râbıtayı, hatmeyi, teveccühü ve tarikatta lazım olan diğer âdâbları öğret. Hazır olmayan bir mürşidin müridlerine o mürşidin vasıflarını onlara beyan etmekle, râbıtasını yapmaları câizdir. Onları akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki vakitte vird çekmesinden, men edip, mezkur zamanda râbıta yapmalarıyla emret. Çünkü Üstad (El-Şeyh Abdurrahman) ile Hazret (Allah yüce sırlarını kutlasın) bu şekilde emir buyurdular.

Murâkabe ise, size önce söylediğimiz gibi; gece gündüz, aziz ve yüce Allah’ın manevi huzurunda bulunmamız, kendisi bizi görüp yaptığımızı, söylediklerimizi kalbimize gelen bütün hatıralarının bildiğini tasavvur etmemizden ibarettir. Reşâhat kitabının hâşiyesinde, murâkabeyi şöyle tarif eder: Murâkabe, bu tâifenin (sofuların) ıstılâhında Kalbi hatıralardan hıfz edip herhangi bir zikri ve bir mürşidin râbıtası yapılmadan ilâhi feyzin nazil olmasını beklemek, sâlik, Hakk teâlâ. ahvâlinin hepsine muttali olduğu bilgisini devam ettirmek demektir. Buna Cenab-ı Hakk’ın, Kur’ân-ı kerimde buyurduğu şu âyetler delâlet eder:

«(Ey Resülum) iman edenlere de ki, içinizdekini ister gizleyin., ister açıklayın. Allah onu biliyor.»
Ve:
«Senin bir işte bulunuşun, Kur’ân âyetlerinden okuyuşun, ne olursa olsun, bütün işlerin, siz o dalgınlık içinde iken biz size şâhidiz.»

«Biz, ona insana boyun damarından daha yakınız.»
«Biz ona, (ruhunuza) sizden daha yakın bulunuyoruz. Ancak siz görmüyorsunuz.»
Ve:

Nerde bulunursanız bulunun, 0 (Allah) sizinledir.»
İşte bu husuata bu gibi misaller çoktur. Nefiy, isbat, nefesler çekme, dille tahlil yapma talimatını önceden size söylemiştik. Eğer unuttuysanız, Şeyhi Ekber’in (Şeyh Fethullah’ın) risalesi ile Üstad-ı a’zamın (Kuddise sirruh) yazılan işaretine müracat et, orada talimatın tafsilatını yazılı olarak bulacaksın. Çünkü hepsinin burada zikr edilmesi, hem mektubun uzamasına, hemde usanç vermeye sebeb olur.

Tarakattaki emr olunan bazı şeyleri, size göndermesi için bu fakire söylemenize, şu cevab verilir ki: Önceden gece, gündüz yapılmasıyla emr olunduğum şeyleri yapmaya, aziz ve yüce Allah’tan sadat ve üstad (Kuddise sirruhüm) evladından bahs ve sohbet etmeye devam et! İnsan, nisyan (unutma) vasfının mahalli olduğu için, burada tekrar emr olunan şeyleri hatırlatıyoruz: Kalbinle nefiy ve isbatı (La ilahe illallah) lisanı ile de yine beş yüz defa her gün (Sübhanallah ve elhamdülillah ve la ilahe illallah ve Allahü ekber) zikret! Ne sıfatla olursa, günde yüz defa Peygambere (Sallallahü aleyhi ve sellem) salavat ile yüz defa da ihlas süresini oku. Kalb üzerinde yapılan zikrin en azı beş bindir. Mümkünse en az bir zamanda bile Allah’tan gafil olmayacak şekilde bütün vaktini murakabede sarfet! Bunlardan başka, artık yükünü ağırlaştırmana ihtiyaç yoktur.

Molla Kamil, Hüsameddin ve arkadaşlarına ve Molla Ali’ye selam ve dua ederiz. Bütün tarikat adabını öğrenmeleri için Molla Ali ve başkalarının size müracaat etmelerine izin verdik. Çünkü tarikatın bütün adab ve talimatını vermeye sizi vekil ettik.

Hocanızın kerimesi, (eşim) ayaklarınızdan öper. Kendisine ve Abdülgani’ye dua etmenizi diler. Sonra şunu derim ki, Muhacir Fazıl rüyada, bir ay evvel vefat eden komşurnuz hacı Ali’yi görür, kendisine «Bu fakiri kasdederek falana (Ahmed), evladına ve ev halkına de ki; hadise büyümeden önce, Üstad-ı a’zamııı (Kuddise sirruh) veledi Ma’sum’a dehalet (teslim) olduklarına dair göndersinler. Kendisinden afv talâbinde bulunsunlar.» der.

Halbuki bu rüyayı gören kimse, hâdisenin hakikatini bilmez. İşte biz bir değil bin kere teslimiyetimizi, kusurumuzıı afv etmek için talebimizi Şeyh Ma’sum’a gönderiyoruz. Dolayısiyle kusurlarmızı afv etmesini müsamaha ederek bizi hukukundan helâ1 etmesini, her iki türbe sahibinin (Şeyh Abdurrahmân ile Hazret’in Kuddise sirruhüma) nurlu ruhlarından bizim için istimdad ederek ona (Şeyh Ahmed’e) ve ev halkına dua etmesi pederinizden rica olunur.

El-Hac Muhammed Emin, Muhammed Ma’sum, Muhammed Said, Necmeddin ve kardeşleri, Alaaddin ile İzzeddin, sizin ve seyda zâdelerin hepsinin ellerinden öper, hepsinden dua taleb ederler. Burada bulunan ulemâ, talebeler ve tâbilerin hepsi de keza... Başka diyecek sözlerimiz mülakatımız vaktine kalsın! Allah, irâde ederse, muvaffak olacağız.

Allah, efendimiz Muhammed’in, (Sallâllahü aleyhi ve sellem) âl ve ashâbının üzerine salât ü selam eylesin!

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Yüzyirminci Mektup
« Posted on: 19 Nisan 2024, 12:15:51 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Yüzyirminci Mektup rüya tabiri,Yüzyirminci Mektup mekke canlı, Yüzyirminci Mektup kabe canlı yayın, Yüzyirminci Mektup Üç boyutlu kuran oku Yüzyirminci Mektup kuran ı kerim, Yüzyirminci Mektup peygamber kıssaları,Yüzyirminci Mektup ilitam ders soruları, Yüzyirminci Mektup önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes