> Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Dini Konular > Kıssadan Hisseler > Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım!
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım!  (Okunma Sayısı 358 defa)
02 Mart 2011, 22:49:50
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« : 02 Mart 2011, 22:49:50 »



          Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım!

Sâbit daha bekar iken temiz ahlâklı takvâ ve verâ sâhibiydi. Zühdü salahı ve ilmi pekçoktu. Yüzünde bir nur vardı. Bir gün bir dere kenarında abdest alıyordu.Suda bir elma gördü. Elmayı alıp abdestten sonra elinde olmayarak dişledi. Fakat dişledikten sonra pişman oldu ısırdığı elmayı koparmadı ama elmanın suyunu tatmıştı.Tükrüğünde kan gördü. Kendi kendine; "Şimdiye kadar bana böyle bir hal olmamıştı. Buna sebep ısırdığım elma olmalı." dedi ve buna pişman oldu.Elmanın sahibini bulmak ve hellalik istemek için dere boyu gitti.Bir elma bahçesi gördü dalları dereye sarkmıştı düşse düşse elma burdan düşer dedi ve bahçenin sahibini buldu.Bahçe sahibi "çok cömert ve ihsân sâhibiydi".Sabit olanları bahçe sahibine anlattı elmayı ısırdığını ama yemeyip elmanın suyunu tattığını ve helallik istediğini söyledi.Bahçe sahibi Sâbit'e; "Helâl etmem için ne vereceksin?" diye sordu. Sâbit; "Altın istersen altın gümüş istersen gümüş." dedi. Bahçe sâhibi; "Ben altın gümüş istemem. Kıyâmet gününde senden dâvâcı olmamamı istiyorsan bir teklifim var. Onu kabûl edersen hakkımı helâl ederim." dedi. Sâbit; "Teklifin nedir?" diye sordu. Bahçe sâhibi;eğer bana 2yıl çalışıp hizmet edersen sana hakkımı helal ederim dedi.Sabit düşündü kul hakkıyla Allahu tealanın karşısına çıkmaktansa cezasını bu dünyada çekerim dedi ve kabul etti.2 yıl boyunca çalıştı çabaladı sürekli bahçe sahibine hizmet etti.2 yıl dolduktan sonra artık bana hakkını helal et bende kendi yoluma gideyim dedi.Bahçe sahibi Sabite bir şartım daha vardır.Sabit nedir diye sordu. Bahçe sâhibi; Benim bir kızım var; gözleri görmez kulakları duymaz dili söylemez ayakları yürümez eli tutmaz. Bunu sana nikâh etmek istiyorum. Kabûl edersen elmayı sana helâl ederim. Yoksa yarın kıyâmet günü Allahü teâlânın huzûrunda seni mahcûb ederim." dedi. Sâbit kendi kendine; "Ey dîninde sâbit olan Sâbit! Kıyâmette tehlike ve sıkıntılara mâruz kalmaktansa buna dünyâda katlanmak daha iyidir." deyip kabûl etti. Bahçe sâhibi teklifinin kabûl edildiğini görünce böyle bir kimseye kızını vereceği için çok sevindi. Nikâhı yapıldı. Gece olunca Sâbit üzüntü ile nikâhlısının bulunduğu odaya girdi. Orada gâyet süslü güzel sağlam görür işitir konuşur yürür bir hanımla karşılaştı.Hızla odadan çıktı ben yanlış odaya girdim galiba odada sizin tarif ettiğiniz gibi bir hanım yoktur dedi.Bahçe sahibi sözümde yalan yoktur.Kızım seneler oluyor bu evden çıkmış değildir. Şimdiye kadar hiçbir yabancı yüzü görmedi.Bir yabancıda onun yüzünü görmedi. Bu sebeple gözleri harama kördür. Kulağı bir yabancı sözü duymamış ve günâh işlememiştir. Bunun için günâha karşı sağırdır.Eli haram tutmamıştır bunun için eli çolaktır. Ayakları günah yerlerine gitmez bunun için kötürümdür. Dilinden hiç kötü söz günâha sebeb olan bir kelime çıkmadı. Onun için dilsizdir " dedi.
Bu sözleri duyan Sâbit bin Zûtâ Allahü teâlâya şükretti ve; "Yâ Rabbî! Sen her şeye gücü yetensin." dedi. Haramlardan ve şüphelilerden sakınma ve iffet esasları üzerine kurulan bu evlilikten; ilim irfân ve takvâ sâhibi olacak olan Nûmân isminde bir çocuk dünyâya geldi.


alıntıdır
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım!
« Posted on: 18 Nisan 2024, 11:57:59 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! rüya tabiri,Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! mekke canlı, Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! kabe canlı yayın, Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! Üç boyutlu kuran oku Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! kuran ı kerim, Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! peygamber kıssaları,Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! ilitam ders soruları, Sağır,kör,dilsiz ve topal hanım! önlisans arapça,
Logged
02 Mart 2011, 23:18:41
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 02 Mart 2011, 23:18:41 »



      Bu sözleri duyan Sâbit bin Zûtâ ALLAHü teâlâya şükretti ve; "Yâ Rabbî! Sen her şeye gücü yetensin." dedi. Haramlardan ve şüphelilerden sakınma ve iffet esasları üzerine kurulan bu evlilikten; ilim irfân ve takvâ sâhibi olacak olan Nûmân isminde bir çocuk dünyâya geldi.


      Tam adı EBU HANİFE EN-NUMAN BİN SABİT (d. 699, Küfe - ö., 767, Bağdat, Irak), fıkıh ve kelam bilgini. İslamın hukuk öğretisi fıkhı sistemleştirmiş ve dört Sünni mezhebinden biri olan Hanefiliği kurmuştur.
    Allah ondan ebeden razı olsun..Mezhebimizin kurucusu, böyle bir anne-babanın evladıydı..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes